Ένας δύσκολος τρόπος για να καλλιεργήσετε σπορόφυτα αστεριών χωρίς ταλαιπωρία.

Οι αστέρες είναι υπέροχα λουλούδια του φθινοπώρου που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν δενδρύλλια αστεριών που θα ανθίζουν όλο το καλοκαίρι, μέχρι το πολύ κρύο. Πρέπει να ακολουθήσετε μια απλή γεωργική τεχνική, για την οποία θα μιλήσω. Είναι σε θέση να ανθίσουν βίαια από τις αρχές του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου. Η άνθιση του αστέρα μου τελειώνει μόνο όταν αρχίσει να χιονίζει.

Αυτά τα λουλούδια είναι ανεπιτήδευτα, αλλά δεν είναι ανθεκτικά στις μυκητιάσεις. Επομένως, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τακτικά με μυκητοκτόνα διαλύματα. Ειδικά αν έξω κάνει κρύο και βρέχει.

Πρώτα απ ‘όλα, αποφασίστε για τους στόχους της φύτευσης αστεριών στον κήπο

Astra – αυτό είναι το λουλούδι που επιτρέπει σε κάθε καλλιεργητή να κερδίσει ένα αξιοπρεπές ποσό στο τέλος του καλοκαιριού. Μιλάμε για μπουκέτα για μαθητές την Πρωτομαγιά. Κάθε χρόνο σπέρνω μια ξεχωριστή παρτίδα λουλουδιών για αυτούς τους σκοπούς.

Διακρίνονται από μια μεταγενέστερη περίοδο εκκόλαψης – τελικά, όλοι θέλουν να πάρουν τα μεγαλύτερα και πιο γεμάτα καπάκια μπουμπουκιών σε ένα μπουκέτο.

Και επίσης για αυτούς τους σκοπούς, επιλέγω ένα συγκεκριμένο χρώμα. Για παράδειγμα, τα λευκά και κίτρινα λουλούδια αγοράζονται χειρότερα. Οι αποχρώσεις βατόμουρου, πορτοκαλί, κόκκινου, μοβ και μπλε είναι σε ζήτηση.

Έτσι, για την κοπή ανθοδέσμης την 1η Σεπτεμβρίου, είναι απαραίτητο να σπείρετε στα τέλη Μαρτίου. Και αν θέλετε ένα παρτέρι με αστέρες να αρχίσει να ευχαριστεί τα μάτια σας στα μέσα Ιουνίου, τότε ξεκινήστε τη σπορά τώρα.

Στις αρχές Μαρτίου, υπάρχει ήδη αρκετό φως ώστε οι πρώτοι βλαστοί των αστέρων να αισθάνονται υπέροχα στο πιο συνηθισμένο περβάζι χωρίς πρόσθετο φωτισμό.

Και αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι το κύριο μυστικό της επιτυχημένης καλλιέργειας αυτού του λουλουδιού.

Είναι απαραίτητο να μην στέκεστε πολύ στην τελετή με σπορόφυτα. Όσο πιο δροσερό γίνεται, τόσο το καλύτερο. Εντός λογικής, φυσικά. Είναι αδύνατο να διατηρηθεί στους + 5 °, θα πεθάνει από τη σήψη του ριζικού συστήματος.

πώς να μεγαλώσουν αστέρες

Απλοποιήστε το έργο σας όταν καλλιεργείτε δενδρύλλια αστέρων

Πράγματι, γιατί η επιπλέον δουλειά κατά την καλλιέργεια λουλουδιών, όταν υπάρχουν αρκετές ανησυχίες με τις καλλιέργειες λαχανικών; Απλοποιήστε την εργασία σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Και εδώ το δεύτερο μυστικό μου για την καλλιέργεια αυτού του λουλουδιού με σπορόφυτα θα σας βοηθήσει. Κάνω τη σπορά με «κόλπο». Δεν σκεπάζω αμέσως τους σπόρους με χώμα.

Γεμίζω το δοχείο φύτευσης, απλώνω ξερούς σπόρους αστέρα με χαοτικό τρόπο και ψεκάζω άφθονο νερό με την προσθήκη οποιουδήποτε μυκητοκτόνου. Το υλικό σπόρων αυτής της καλλιέργειας συχνά επηρεάζεται από σπόρια μυκήτων, επομένως αυτή η επεξεργασία είναι υποχρεωτική.

Το δεύτερο βήμα είναι να συσκευάσετε αυτό το δοχείο έτσι ώστε το φως να μην διεισδύει στο εσωτερικό του. Διαφορετικά, τίποτα δεν θα λειτουργήσει. Το Astra βλασταίνει αισθήσεις σκότους. Βάλτε σε ζεστό μέρος και περιμένετε περίπου 5 ημέρες.

Μετά από αυτό το διάστημα, οι βλαστοί εμφανίζονται στους σπόρους. Παίρνουμε ένα μεγάλο κουτί φύτευσης στο οποίο θα αναπτυχθεί ο αστέρας χωρίς περαιτέρω μάζεμα. Απλώστε τους σπόρους που βλάστησαν σε απόσταση 2 – 2,5 cm μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με ένα μικρό στρώμα γης (όχι περισσότερο από 5 mm). Ποτίζουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να εμφανιστούν οι βλαστοί.

πώς να μεγαλώσουν αστέρες

Μόλις εμφανιστούν, μεταφέρετε το κουτί στο περβάζι, όπου δεν κάνει ζέστη, αλλά ούτε και πολύ κρύο. Και τότε όλα είναι απλά. Αυτό είναι κορυφαίο ντύσιμο από την εποχή που εμφανίστηκε το πρώτο ζευγάρι αληθινών φύλλων.

Σίτιση λουλουδιών:

Δίνω πρώτα νιτρικό ασβέστιο, μετά χουμικό κάλιο και σύνθετο λίπασμα. Κατά κανόνα, αρκούν τρεις επιδέσμους δενδρυλλίων.

Πότισμα και χαλάρωση όσο χρειάζεται. Συνιστάται να πασπαλίζετε τα σπορόφυτα με ένα μικρό στρώμα βερμικουλίτη (έως 0,5 cm). Αυτό είναι βασικά. Φυτεύεται στο έδαφος κάτω από πλαστικά μπουκάλια περίπου μια εβδομάδα μετά το λιώσιμο του χιονιού. Υπάρχει αρκετή υγρασία στο έδαφος αυτή τη στιγμή ώστε ο αστέρας να αρχίσει να δημιουργεί γρήγορα ένα ισχυρό ριζικό σύστημα.

Ποια φυτά για κάθε δωμάτιο του σπιτιού;

TOP – 10 πώς να ταΐζετε τις φράουλες μετά το κόψιμο των φύλλων.