Αμπέλου: φύτευση, καλλιέργεια, συντήρηση και συγκομιδή

Το αμπέλι είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που είναι πολύ δημοφιλές κατά τη θερινή περίοδο. Πράγματι, είναι στα τέλη του καλοκαιριού που το αμπέλι μας κερνάει τα νόστιμα σταφύλια του. Αυτό το αμπελώνα και ξυλώδες φυτό είναι μάλλον ανθεκτικό και εγκαθίσταται μάλλον εύκολα. Είναι ακόμα απαραίτητο να γνωρίζετε τις σωστές χειρονομίες για να βελτιστοποιήσετε την καλή ανάπτυξή του. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την καλλιέργεια του αμπελιού καλά.

Πού, πότε και πώς να φυτέψετε το αμπέλι;

Η ιδανική εποχή για να φυτέψετε αμπέλια είναι στο φθινόπωρο για την ενθάρρυνση της ριζοβολίας πριν από την έναρξη του κρύου καιρού. Είναι δυνατή η φύτευση την άνοιξη, αλλά αυτό είναι πιο λεπτό, γιατί το πότισμα πρέπει να είναι σχολαστικό. Η σωστή φύτευση προάγει τις ρίζες, αλλά και την ανάρρωση!

Για φύτευση, αποφεύγετε πάντα περιόδους ζελέδες ή υψηλή θερμοκρασία, καθώς το κλήμα σας μπορεί να μην επιβιώσει από ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας.

Επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. Εκεί φως και το θερμότητα είναι απαραίτητα για να αποκτήσετε πολύ γλυκά και ζουμερά φρούτα. Προστατέψτε το κλήμα σας από τους δυνατούς ανέμους, αλλά μην το βάζετε σε κλειστό μέρος που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους μύκητες.

Δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τη φύση του εδάφους, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να είναι καλά στραγγιζόμενο.

Η φύτευση είναι η ίδια όπως για δέντρο ή θάμνο. Η τρύπα πρέπει να είναι 2 έως 3 φορές το μέγεθος της ρίζας. Τροποποιήστε το έδαφος και το νερό τακτικά χωρίς περίσσεια.

Συντελεστές: ArtmannWitte / iStock

Η συνέντευξη

Πριν από τον πρώτο χειμώνα του, είναι απολύτως απαραίτητο να τυλίξουμε το απόθεμα του αμπελιού.

Το κλάδεμα γίνεται το φθινόπωρο από τον Νοέμβριο και μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Απρίλιο, πάντα εκτός των περιόδων παγετού. Στο αμπέλι, το μέγεθος είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχει άμεση επίδραση στην ποιότητα της συγκομιδής των σταφυλιών, εμποδίζει τα αμπέλια να εισβάλουν στη γη και κρατά τις ασθένειες μακριά από τον κήπο.

Είναι δυνατό να κλαδέψετε κοντά (3 μάτια το πολύ) και να κρατήσετε δύο έως τρία κλαδιά. Κόψτε αυτά που έχουν ήδη βγάλει καρπούς.

Εκπαιδεύστε τα αμπέλια σας μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου. Θυμηθείτε επίσης να κόψετε τα φύλλα που θα εμποδίσουν το ηλιακό φως να φτάσει στον καρπό.

ασθένειες του κήπου

Το αμπέλι είναι ένα δέντρο που είναι αρκετά ευαίσθητο σε μυκητιάσεις και άλλα παράσιτα του κήπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα Bordeaux ως προληπτική θεραπεία.

Το αμπέλι είναι ευαίσθητο στο ωίδιο, το ωίδιο, την ερινίωση, αρκετά έντομα, αλλά και στην γκρίζα σήψη.

Συγκομιδή

Το αμπέλι επιτρέπει πολλές συγκομιδές, συμπεριλαμβανομένων πρώιμων και όψιμων.

Η πρώιμη συγκομιδή γίνεται από τον Αύγουστο με ποικιλίες όπως το Muscat de Saumur, το Madeleine Royale ή το Perdin.

Τον Σεπτέμβριο, είναι η εποχή που οι λόγοι είναι οι πιο πολλοί με ποικιλίες που γνωρίζουμε καλά όπως το Golden Chasselas, το Forster White Seedling ή το Frankenthal.

Τέλος, στις όψιμες και μεσοόψιμες συγκομιδές, συναντάμε το Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, το Ιταλικό, το Μοσχάτο νουάρ του Αμβούργου ή το Χουρμαδιό Φοίνικα της Βηρυτού.

Τα σταφύλια μαζεύονται όπως χρειάζεται.

Πικροδάφνη: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα λουλούδια που μπορούν να φωτίσουν τον λαχανόκηπό σας