αποτρέψτε τις επιθέσεις από αυτό το έντομο στον κήπο

Το cockchafer είναι ένα σκαθάρι που έχει μήκος μεταξύ 2 και 3 εκατοστών. Ωστόσο, όταν είναι σε μορφή προνύμφης είναι το πιο καταστροφικό στον κήπο. Αυτές οι παρασιτικές προνύμφες είναι οι προνύμφες του κοινού σκαθαριού και του σκαθαριού κηπουρικής. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την αποφυγή επιθέσεων.

Συμπτώματα

Ο ενήλικος κοκαλοπαίκτης είναι εύκολα αναγνωρίσιμος όταν πετάει. Πράγματι, παράγει έναν ιδιαίτερα δυνατό ήχο βόμβου. Οι προνύμφες δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Αν παρατηρήσετε νεκρά σπορόφυτα ή φυτείες, τότε πρέπει να τα ξεθάψετε και να δείτε αν δεν είναι λόγω των σκουληκιών. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε μια καλή ματιά στην κατάσταση των ριζών.

Οι προνύμφες Cockchafer έχουν κρεμ-λευκό χρώμα με μάλλον καφέ κεφάλι. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι αυτό το έντομο παραμένει στην προνυμφική του μορφή για 3 χρόνια!

Credits: Fotosav / iStock

Πρόληψη Cockchafer

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψετε τις προνύμφες των σκαθαριών είναι να βασιστείτε σε φυσικούς θηρευτές. Ανάμεσά τους, θα βρούμε πολλά ζώα όπως πουλιά, τυφλοπόντικες και σκαντζόχοιρους που αγαπούν αυτά τα έντομα. Για να τα προσελκύσετε, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που ευνοεί τον τρόπο ζωής τους: σωρούς από κλαδιά, μικρά σημεία νερού, κακώς στολισμένο γκαζόν.

Εκτός από τα ζώα, το σκάψιμο του εδάφους θα εκθέσει τις προνύμφες και θα τις φάνε τα αρπακτικά. Αν έχετε κοτόπουλα, τώρα είναι η ώρα να τους κάνετε μια λιχουδιά!

Άλλα αντανακλαστικά μπορούν να υιοθετηθούν όταν συναντήσετε μια προνύμφη cockchafer. Αρχικά, καταστρέψτε το απευθείας καίγοντας το. Τα νηματώδη μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα σε χώμα λαχανικών. Τέλος, ένα πιο γενναιόδωρο, αλλά λιγότερο συχνό πότισμα θα δημιουργήσει μια σύντομη περίοδο ξηρασίας που οι προνύμφες δεν εκτιμούν.

πώς να το θεραπεύσει από ασθένειες και παράσιτα;

Έλατο Nordmann: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα