Το θέμα του κλαδέματος των φύλλων από τα αγγούρια είναι αμφιλεγόμενο και ενδιαφέρον. Φαίνεται ότι όλοι γνωρίζουν πώς να καλλιεργούν αγγούρια, αλλά δεν ξέρουν όλοι ότι πρέπει να κόψουν τα φύλλα τους.
Μια φορά τη σεζόν, όταν τα αγγούρια μου μοιάζουν με αλσύλλια στη ζούγκλα, κάτι σαν αυτό:

Παίρνω ψαλίδι και τους κόβω όλα τα κάτω φύλλα. Ρωτάς: «Γιατί;».
Στην πραγματικότητα, όλα είναι πολύ απλά. Αντίθετα, η απάντηση σε αυτήν την ερώτησή σας είναι απλή: «Δεν χρειάζομαι φύλλαΧρειάζομαι αγγούρια.»
Και παρατήρησα ότι στη μέση της σεζόν, τα αγγούρια πίσω από τα φύλλα δεν φαίνονται καθόλου. Και το πότισμα τους είναι άβολο και τα φύλλα από κάτω αρχίζουν να κιτρινίζουν.

Να πώς κόβω τα αγγούρια:

Έκοψα και από τις δύο πλευρές, ειδικά όλες τις κιτρινισμένες και τις μικρές. Απελευθερώνω εντελώς το στέλεχος από κάτω. Επίσης έκοψα μερικά φύλλα από τη μέση αν είναι πολύ μεγάλα.
Ρωτάτε αν τα αγγούρια θα αρχίσουν να «αιμορραγούν τον χυμό λαχανικών», επειδή υπάρχουν τόσα πολλά μικρά κοψίματα…. Δεν θα ξεκινήσουν. Σκεφτείτε μόνοι σας, γιατί όταν μαζεύουμε αγγούρια, κάνουμε και μικρές πληγές στη βλεφαρίδα του αγγουριού στο σημείο του σπασίματος.

Αλλά τώρα, όταν ποτίζετε, μπορείτε να δείτε αμέσως πού να ποτίσετε. Μην ρίχνετε νερό στα φύλλα αγγουριού. Κατά το κλάδεμα, τα αγγούρια αερίζονται καλύτερα και δεν αρρωσταίνουν. Και ανοιχτό ο κόσμος τα αγγούρια αρχίζουν να ωριμάζουν καλύτερα.
Και πόσα αγγούρια μας λείπουν όταν μαζεύουμε, γιατί δεν τα προσέξαμε πίσω από τα τεράστια φύλλα! Και μετά τα μαζεύουμε αυτά, όπως συνηθίζεται να λέμε «γουρούνια» σε κουβάδες. Και δεν ξέρουμε πού να τα βάλουμε, παρά μόνο να τα πετάξουμε στα σκουπίδια.
Εδώ και ξανά υπήρχαν μερικά τέτοια “κολοκυθάκια”:

Θα πρέπει να αφήσουμε αυτή την «υπερανάπτυξη» για τους σπόρους.
Κόβω αγγούρια έτσι κάθε χρόνο και παίρνω πάντα μεγάλη σοδειά. Και η περίοδος καρποφορίας αυξάνεται, επειδή για τα αγγούρια ένα τέτοιο ακραίο κλάδεμα – στρες. Και μετά το άγχος αρχίζουν να μεγαλώνουν καλύτερα!
Ταΐζοντας τα αγγούρια με γάλα και ιώδιο.
Εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα ποικιλία αγγουριών, που ονομάζεται “White Crunch”:
