Γιατί τα φύλλα της φράουλας γίνονται κόκκινα; Τι να κάνετε αν τα φύλλα της φράουλας γίνουν κόκκινα;

Στη διαδικασία της καλλιέργειας της φράουλας, αντιμετωπίζουμε πολλά ερωτήματα, και ένα από αυτά είναι γιατί τα φύλλα της φράουλας γίνονται κόκκινα, είναι ασθένεια ή έλλειψη θρεπτικών συστατικών; Τι να κάνετε αν τα φύλλα της φράουλας γίνουν κόκκινα;

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσδιορίσετε από τη στιγμή που τα φύλλα της φράουλας αρχίζουν να γίνονται κόκκινα. Κατά μέσο όρο, τα φύλλα των φραουλών κήπου (φράουλες, Victoria) ζουν 70-90 ημέρες. Τότε αρχίζουν να πεθαίνουν φυσικά. Πριν από αυτό, γίνονται κόκκινα και μετά στεγνώνουν. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Ταυτόχρονα, δώστε προσοχή, εάν στο κέντρο του θάμνου τα φύλλα είναι νεαρά και πράσινα και στις πλευρές των θάμνων των μούρων τα παλιά φύλλα αρχίζουν να γίνονται κόκκινα, τότε τα φυτά σας αισθάνονται υπέροχα και η φυσική διαδικασία πεθάνεις. φύλλα είναι σε εξέλιξη. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – γιατί τα κάτω φύλλα των φραουλών γίνονται κόκκινα.

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί τα φύλλα της φράουλας είναι ανοιχτό πράσινο είναι τα νέα νέα φύλλα. Υπάρχει μια φυσική ανανέωση των θάμνων των μούρων.

Γιατί τα φύλλα της φράουλας γίνονται κόκκινα;

  • Εάν τα κόκκινα φύλλα εμφανίζονται στις φράουλες στα μέσα του καλοκαιριού, τότε αυτό οφείλεται στην πολύ υψηλή οξύτητα του εδάφους.
  • Επίσης, τα κόκκινα φύλλα στις φράουλες και οι φράουλες λένε άζωτο
  • Τα κόκκινα-μοβ φύλλα φράουλας προειδοποιούν για έλλειψη φωσφόρου.
  • Εάν μόνο κόκκινα, και στη συνέχεια γίνονται καφέ άκρες των φύλλων, τότε αυτό είναι έλλειψη καλίου.

Γιατί τα φύλλα της φράουλας γίνονται κόκκινα;

Τι να κάνετε αν τα φύλλα της φράουλας γίνουν κόκκινα;

Έχοντας προσδιορίσει ποια είναι η αιτία των κόκκινων φύλλων στις φράουλες, μπορείτε ήδη να επιλέξετε μια μέθοδο θεραπείας.

  1. Εφαρμόστε λίπασμα. Σε περίπτωση έλλειψης αζώτου, μπορεί να είναι νιτρικό αμμώνιο, φωσφορικό άζωτο ή σύνθετα λιπάσματα.
  2. Πασπαλίστε τους διαδρόμους των φραουλών με στάχτη (1 φλιτζάνι στάχτη ανά γραμμικό μέτρο). Αυτός ο κορυφαίος επίδεσμος συμβάλλει επίσης στον εμπλουτισμό του εδάφους με άζωτο.
  3. Η καλλιέργεια πράσινης λίπανσης εμπλουτίζει το έδαφος πριν τη φύτευση φράουλας (διαβάστε για την πράσινη λίπανση εδώ). Η σπορά πράσινης κοπριάς, πριν φυτέψει φράουλες και άλλα λαχανικά, δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα! Οι φράουλες δεν αρρωσταίνουν, δεν επηρεάζονται από παράσιτα. Στις αρχές Ιουλίου, πριν φυτέψετε φράουλες, σπείρετε στα κρεβάτια λευκή μουστάρδα και την πρώτη δεκαετία του Αυγούστου φυτέψτε τη στο χώμα.

κόκκινα φύλλα φράουλας

Κόκκινες κηλίδες στα φύλλα φράουλας – τι να κάνετε;

Εάν εμφανιστούν κόκκινες κηλίδες τον Αύγουστο και υπάρχουν λευκές κηλίδες πάνω τους, τότε αυτή η ασθένεια είναι λευκή κηλίδα στα φύλλα. Οι φράουλες αντιμετωπίζονται για αυτήν την ασθένεια χρησιμοποιώντας υγρό Bordeaux (1 κουταλάκι του γλυκού ανά 0,5 λίτρα νερού) ή ψεκάζετε θάμνους μούρων με διάλυμα Fitosporin αρκετές φορές μέχρι το τέλος της σεζόν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο “Zircon”,

Η επεξεργασία φραουλών την άνοιξη από ασθένειες και παράσιτα με τη βοήθεια του “Zircon” θα καταστρέψει τα παθογόνα όχι μόνο μυκητιακών και βακτηριακών, αλλά ακόμη και ιογενών ασθενειών.

Τι να κάνετε εάν υπάρχουν καφέ κηλίδες στα φύλλα φράουλας;

Η εμφάνιση στα φύλλα χαρακτηριστικών ακανόνιστων γωνιακών, που περιορίζεται κυρίως από τις φλέβες των φύλλων μεγάλων σκούρων μοβ κηλίδων, στη συνέχεια, καθώς ο προσβεβλημένος ιστός πεθαίνει, το καφέ χρώμα είναι σημάδι καφέ κηλίδων.

Αυτή η ασθένεια προσβάλλει τα φύλλα της φράουλας το δεύτερο μισό του Αυγούστου. Τα προληπτικά μέτρα θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των λεκέδων στα φύλλα φράουλας: ψεκασμός φραουλών πριν αρχίσουν να αναπτύσσονται τα φύλλα με μείγμα Bordeaux (300 g θειικού χαλκού, 400 g σβησμένου ασβέστη ανά 10 λίτρα νερού) ή παρασκεύασμα Topaz.

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της φράουλας και τι να κάνετε αν κιτρινίσουν τα φύλλα της φράουλας.

Αρκετά συχνά την άνοιξη στα κρεβάτια φράουλας μπορείτε να δείτε ότι τα φύλλα των φραουλών κιτρινίζουν, μέχρι ένα έντονο λεμονί χρώμα. Αυτή είναι η λεγόμενη μη μολυσματική χλώρωση.

Ο λόγος για την εμφάνισή του είναι ότι η γη θερμαίνεται πολύ πιο αργά από τον αέρα. Και όταν ο ήλιος ζεσταίνεται, τις περισσότερες φορές είναι Μάρτιος-Απρίλιος, αρχίζει μια εντατική ανάπτυξη των φύλλων και οι ρίζες, που κάθονται στο κρύο έδαφος, δεν μπορούν ακόμη να λειτουργήσουν με πλήρη δύναμη, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την παροχή θρεπτικών ουσιών και υγρασίας στο βουνό. Αυτός είναι ο λόγος που τα φύλλα της φράουλας κιτρινίζουν.

Ένας άλλος λόγος για το κιτρίνισμα των φύλλων είναι η έλλειψη σιδήρου και η ακατάλληλη τροφοδοσία. Η ασθένεια είναι ιδιαίτερα έντονη όταν το έδαφος στεγνώνει.

Τι να κάνετε εάν τα φύλλα της φράουλας κιτρινίσουν;

Είναι απαραίτητο να ψεκάζονται οι φυτεύσεις με παρασκευάσματα που περιέχουν σίδηρο και το τακτικό πότισμα είναι καλύτερο με ζεστό νερό. Η αζωτούχα λίπανση έχει επίσης θετική επίδραση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νιτρικό αμμώνιο. Το άζωτο που περιέχεται σε αυτό βοηθά στη θρέψη των φυτών και η αμμωνία απωθεί τα σκαθάρια του Μαΐου, γεγονός που είναι και ο λόγος που ο θάμνος των μούρων στον κήπο κιτρινίζει και στεγνώνει.

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της φράουλας;

Φύλλα φράουλας σε μια μικρή τρύπα

Αυτό σημαίνει ότι ένα σκαθάρι έχει εγκατασταθεί στα μούρα σας, που κάνει τόσο μικρές τρύπες. Εάν τα καρότα ή τα ραπανάκια φυτεύονται δίπλα σε θάμνους μούρων, τότε τα παράσιτα μπορούν να μετακινηθούν από εκεί. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ψεκάσετε τα μούρα πριν ανθίσουν. Ο ψεκασμός πραγματοποιείται, κατά κανόνα, με χημικά μέσα. Για παράδειγμα, το “Tsipershans”, το οποίο είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τα παράσιτα της φράουλας, αλλά και για τους γαιοσκώληκες και τα πουλιά. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε βιολογικά σκευάσματα κατά του λυχναριού, που κάνει μικρές τρύπες στα φύλλα φράουλας. Αυτό είναι το Spark – bio, Akarin, Fitoverm.

Ο τρυγόνι είναι και ο λόγος που ξεραίνονται τα φύλλα της φράουλας. Διαχειμάζει σε φύλλα φράουλας και αρχίζει να τρέφεται με το χυμό των νεαρών φύλλων, ακόμη και στις αρχές της άνοιξης. Επομένως, εάν τα φύλλα της φράουλας στεγνώσουν και παρατηρήσετε ένα ξεραμένο μπουμπούκι στο στέλεχος, τότε είναι πολύ αργά για να καταπολεμήσετε το παράσιτο. Πέταξε στα σμέουρα, και θα επιστρέψει στο χειμώνα ξανά με φράουλες. Είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τα μούρα στις αρχές της άνοιξης ή όταν οι μπουμπούκια δεν έχουν ακόμη προχωρήσει και η θερμοκρασία διατηρείται στους 8-10 βαθμούς, με ένα από τα υποδεικνυόμενα παρασκευάσματα. Στην περίπτωση του μυρτιά, καλό είναι να μην τρώει ποτέ ολόκληρη την καλλιέργεια των μούρων εντελώς.

5 τρόποι πολλαπλασιασμού των κρίνων: βολβοί, βολβοί, λέπια.

Τι να φυτέψουμε δίπλα στα σμέουρα για να μην μεγαλώσουν