Δηλητηριώδη φυτά: 6 φυτά προς αποφυγή στον κήπο

Μερικά φυτά είναι πιο δηλητηριώδη από ό,τι πολλοί πιστεύουν. Επιπλέον, τα όρια μεταξύ φαρμακευτικών αρετών και τοξικότητας είναι αρκετά συγκεχυμένα. για ορισμένα φυτά. Φυσικά, τα περισσότερα είναι επικίνδυνα μόνο με τακτική, μακροχρόνια χρήση. Ωστόσο, είναι ακόμα σημαντικό να γνωρίζετε εάν έχετε κατοικίδια ή μικρά παιδιά που περπατούν στον κήπο. Πράγματι, έχουν την τάση να βάζουν πολλά πράγματα στο στόμα τους. Για να φτάσετε στο κάτω μέρος, μπορείτε να συμβουλευτείτε τη φαρμακοποιία, μια επίσημη εργασία που περιέχει τον κατάλογο των θεραπευτικών και τοξικών φυτών. Για να σας δώσω παραδείγματα, εδώ είναι 6 τοξικά φυτά που πρέπει να αποφύγετε στον κήπο.

1) L’aconit (Napellus aconit)

Ο ακονίτης είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φυτό λόγω των αλκαλοειδών που περιέχει. Η κατάποση ενός μόνο φύλλου είναι αρκετή για να προκαλέσει νευρικές, οπτικές και καρδιακές διαταραχές. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Επιπλέον, το απλό γεγονός της συλλογής του φυτού προκαλεί δερματίτιδα. Σε περίπτωση τραυματισμού, υπάρχει επίσης κίνδυνος δηλητηρίασης εάν ο χυμός εισέλθει στο σώμα. Και δυστυχώς, δεν υπάρχει αντίδοτο στον ακονίτη. Ο μόνος τρόπος χρήσης αυτού του φυτού είναι σε ομοιοπαθητική μορφή κατά της γρίπης. Προσοχή, η ρίζα του μοιάζει με αυτή του γογγύλιου, οπότε προσοχή.

Συντελεστές: Nennieinszweidrei / Pixabay

2) Le colchique (Colchicum autumnale)

Το Colchicum είναι δηλητηριώδες εάν καταποθεί, καθώς όλα τα μέρη του είναι γεμάτα με αλκαλοειδή. Καρδιαγγειακά, νευρικά, πεπτικά και αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν και να οδηγήσουν σε θάνατο.

κολχικό
Συντελεστές: Anemone123 / Pixabay

3) Λερικίνη (Ricinus communis)

Συχνά ακούμε ότι το καστορέλαιο είναι καλό για τα μαλλιά και το δέρμα. Ωστόσο, εάν καταπιείτε μόνο μερικούς σπόρους καστορέλαιου, μπορεί να είναι θανατηφόροι λόγω της καθαρτικής δράσης.

ρικίνη
Συντελεστές: pixel1 / Pixabay

4) Γάντι αλεπού (Digitalis purpurea)

Το Foxglove είναι ένα θανατηφόρο φυτό. Και πάλι, μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν καταποθεί πολύ.

δακτυλίς
Συντελεστές: LouisaLouisa / Pixabay

5) The Muguet (Convallaria majalis)

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, το κρίνο της κοιλάδας είναι τοξικό. Εάν καταποθεί, θα προκαλέσει πεπτικές διαταραχές και έμετο.

muguet
Συντελεστές: Soorelis / Pixabay

6) Le datura (Datura stramonium)

Το Datura είναι σχεδόν το ίδιο επικίνδυνο με το aconite. Περιέχει ισχυρά αλκαλοειδή τροπανίου. Επιπλέον, είναι τόσο ισχυρά που τα αποτελέσματα είναι βίαια ακόμη και σε μικρές δόσεις. Το Datura προκαλεί πεπτικές, καρδιακές, αναπνευστικές και οπτικές διαταραχές. Το υποκείμενο έχει συχνά έντονες και παρατεταμένες παραισθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι συχνά μοιραίο.

datura
Συντελεστές: Geneviev / Pixabay

Φυσικά, δεν είναι αυτός ο λόγος που πρέπει να σταματήσετε την κηπουρική. Η απόδειξη, πολλά φυτά που μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες βρίσκονται ήδη στους κήπους μας. Αυτό ισχύει για την παιώνια, το άρωμα, το λούπινο, το λάμπουρνο, το πουρνάρι, την πικροδάφνη, την πικροδάφνη, τη δάφνη του φοίνικα, τη γουιστέρια, το αγιόκλημα, τον κισσό, το πυξάρι. Με κακή χρήση, μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο ή λιγότερο σοβαρό ερεθισμό ή δηλητηρίαση. Επομένως, είναι απαραίτητο να είμαστε καλά ενημερωμένοι και πολύ απλά να κατανοούμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε για να προστατεύσουμε τους πιο εύθραυστους.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Άνθος νυχτερίδας: συμβουλές, σπορά, συντήρηση και ανθοφορία

Ακμή: 7 φυσικές θεραπείες με βότανα για την καταπολέμηση των σπυριών

Ευκάλυπτος: οι ελάχιστα γνωστές αρετές αυτού του φυσικού αντισηπτικού

πώς να αντιμετωπίσετε τους μύκητες που καταστρέφουν δέντρα;

10 συμβουλές για να φτιάξετε όμορφες ζαρντινιέρες