Η πετούνια του γείτονα ανθίζει όμορφα σε μια μπάλα μέχρι τον παγετό.

Θέλετε να θαυμάσετε τις καταπράσινες πετούνιες πριν φτάσει το κρύο; Τότε οι συμβουλές μας για την παράταση της ανθοφορίας μιας πετούνιας με μια μπάλα είναι για εσάς.

Σήμερα στην ημερήσια διάταξη είναι 3 ενέργειες που πρέπει να γίνουν στα μέσα του καλοκαιριού για να παραταθεί το διακοσμητικό αποτέλεσμα ενός πολύχρωμου ετήσιου λουλουδιού μέχρι αργά το φθινόπωρο.

Τι συνέβη σε μένα και την πετούνια μου μέσα στο καλοκαίρι

Όποιες ποικιλίες και είδη πετούνιας κι αν αγοράσω – από τους κοινούς λαϊκούς θάμνους από την «Αέλιτα» μέχρι τις νεογέννητες φυτικές σουρφίνιες – η ίδια ιστορία επαναλαμβανόταν κάθε καλοκαίρι. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, ένα καλλωπιστικό φυτό, ακριβώς μετά τα μέσα του καλοκαιριού, μετατράπηκε σε ένα ναυάγιο με σπάνια λουλούδια, όπως μια άμαξα έγινε κολοκύθα τα μεσάνυχτα.

Η πετούνια μπορεί να είναι αξιοπρεπής μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν θέλει ο ιδιοκτήτης

Απογοητευμένος, σηκώθηκα στις μύτες των ποδιών και κοίταξα πάνω από τον φράχτη στην αυλή του γείτονά μου. Αλίμονο και αχ: οι πετούνιες της παρέμειναν ανθισμένες μπάλες μέχρι το φθινόπωρο. “Όχι μάγισσα!” αναφώνησα κάποτε μέσα στην καρδιά μου. Και, χτυπώντας μια στοίβα τσάι για θάρρος, πήγε στη γυναίκα για να ζητήσει εξηγήσεις.

Αν κρίνουμε από τα στενά μάτια της Γκαλίνα, η γυναίκα δεν ήθελε να αποκαλύψει κάποιο μυστικό. Αλλά, είτε γνωρίζοντας για τον γκρινιάρη χαρακτήρα μου, είτε θυμούμενος πώς φύτεψα κοριτσίστικα σταφύλια και brunner για εκδίκηση για το γεγονός ότι δεν μου έδωσε ένα μουστάκι φράουλα κοντά στον κοινό φράχτη, σύντομα χώρισε. Αναφέρω!

«Δεν είναι ένα μαγικό ραβδί που επαναφέρει τη νεολαία στις πετούνιες. Και ψαλίδι«

άνθιση πετούνιας

Δεν υπάρχει τίποτα για να μετανιώσετε εδώ!

Ο κύριος λόγος για την αξιοθρήνητη εμφάνιση των πετούνων είναι η φυσική γήρανση. Οι βλεφαρίδες του είναι τεντωμένες, η νεαρή ανάπτυξη είναι σχεδόν αόρατη, επομένως τα λουλούδια εμφανίζονται φυσικά μόνο στις άκρες και σε αξιοθρήνητους αριθμούς. Ο ίδιος ο θάμνος καταρρέει και γίνεται άμορφος. Δεν χρειάζεται να το αντέξετε!

Μόλις η Γκαλίνα νιώσει ότι κάτι δεν πάει καλά, βγάζει κοφτερό ψαλίδι. Και κόβει κάθε σουτ περίπου στο μισό. Η πετούνια, παραδόξως, μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Το κλάδεμα διεγείρει την ανάπτυξη των πλευρικών βλαστών και ο θάμνος γίνεται ακόμα πιο υπέροχος από ό, τι ήταν.

Μια τσάντα από το ντουλάπι της κουζίνας που θα χρειαστούν οι πετούνιες

άνθιση πετούνιας

Δείτε πόσο άσχημη έχει γίνει η πετούνια το δεύτερο μισό του καλοκαιριού

Η πετούνια είναι διατεταγμένη με τέτοιο μυστηριώδη τρόπο που αγαπά ελαφρώς όξινο χώμα.. Για τους βαρετούς που αγαπούν τους αριθμούς, θα επισημάνω: το βέλτιστο pH είναι 5,5 έως 6,0. Οτιδήποτε υψηλότερο – και καταστέλλει την ανάπτυξη και γενικά δεν επιτρέπει στο λουλούδι να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά από το έδαφος: τουλάχιστον μουλιάστε σε μια λεκάνη με λίπασμα – δεν θα έχει νόημα.

Τώρα, σύντροφε, πρέπει να θυμόμαστε ότι πιο συχνά η πετούνια ποτίζεται με νερό βρύσης. Το οποίο, με τη σειρά του, είναι συχνά σκληρό. Αυτό σημαίνει ότι σε 2 μήνες το έδαφος έχει ήδη γίνει αλκαλικό, δηλαδή το σημάδι του pH έχει ανέβει σε κρίσιμους αριθμούς.

άνθιση πετούνιας

Υπάρχουν και άλλες επιλογές. Αλλά αυτό είναι το πιο απλό και βολικό.

Ελπίζω να μαντέψατε. Το χώμα στις γλάστρες πρέπει να είναι οξινισμένο. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα διάλυμα κιτρικού οξέος. Για έναν κουβά 10 λίτρων, προς την κατεύθυνση της Galina, παίρνω μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού – είναι υπεραρκετό!

Φιλική συμβουλή: Ανακατέψτε πρώτα το λεμονόχορτο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Στη συνέχεια – ρίξτε σε έναν κουβά ή ποτιστήρι.

άνθιση πετούνιας

Ποτίστε τις πετούνιες σας τακτικά!

Ο Yasen είναι κόκκινος επειδή η πετούνια έχει ήδη εξαντλήσει όλο το απόθεμα χώματος σε μια γλάστρα ή κουτί, που της παρασχέθηκε ευγενικά τον Μάιο. Το να αφήσεις μια πετούνια χωρίς κορυφαίο ντύσιμο είναι να καταδικάζεις εκ των προτέρων να παρασύρεις μια πενιχρά ανθισμένη ύπαρξη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αλλά, σύντροφε, κάθε κορυφαίο ντύσιμο πρέπει να λύνει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα:

  • Μετά το 1ο σημείο (κλάδεμα κατά της γήρανσης), σε πρώτο πλάνο είναι να αναγκάσουμε την πετούνια να φυτρώσει νέο, χνουδωτό πράσινο. Δεν θα υπάρχει θάμνος – δεν θα δείτε λουλούδια. Κάνουμε ένα διάλυμα από οποιοδήποτε αζωτούχο λίπασμα στο φύλλο. Ψεκάζουμε και δεν ρίχνουμε κάτω από τη ρίζα – λειτουργεί πιο γρήγορα!). Η Galina χρησιμοποιεί νιτρικό ασβέστιο, στη χειρότερη περίπτωση, μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε λίπασμα σε ένα μπουκάλι για διακοσμητικό φύλλωμα.
  • Στη συνέχεια, όταν η πετούνια αυξηθεί σε μέγεθος, διεγείρουμε την ανθοφορία με ένα διάλυμα μονοφωσφορικού καλίου (1 g ανά 1 λίτρο νερού). Και στα χαρτιά, φυσικά.
  • Μέχρι την τελευταία μέρα της εποχής της πετούνιας, τις ταΐζουμε μία φορά κάθε 2 εβδομάδες με οποιοδήποτε σύνθετο ορυκτό λίπασμα για διακοσμητική ανθοφορία. Λύση – κάτω από τη ρίζα. Αυτό θα βοηθήσει τις ομορφιές μας να κρατηθούν με αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος!

Προηγουμένως, δεν ήξερα πότε να αφαιρέσω τα βέλη από το χειμερινό σκόρδο και έλαβα μια κακή συγκομιδή – τώρα το κάνω στην ώρα μου

3 κοινά λάθη στη φροντίδα των φραουλών μετά την καρποφορία.