Θάμνοι φρούτων για τον κήπο. Χωρίς ταλαιπωρία και η απόδοση είναι εξαιρετική.

Υπάρχουν αρκετοί θάμνοι φρούτων για τον κήπο στον ιστότοπό μου, οι οποίοι δεν είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον κήπο μου χωρίς αυτούς. Επιπλέον, η απόδοση τους κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακή. Θα σου πω περί τίνος πρόκειται.

1. Chokeberry

Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και επιβιώνει καλά από τους παγετούς στην κεντρική Ρωσία. Εντελώς ανεπιτήδευτο στη φροντίδα. Το κύριο πράγμα είναι να αφαιρέσετε όλους τους απογόνους ρίζας έτσι ώστε ο θάμνος να μην μεγαλώσει πάνω από την τοποθεσία.

Η ανθοφορία αρχίζει στα τέλη της άνοιξης και συνεχίζεται μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ενώ όμορφες μαύρες συστάδες εμφανίζονται στα τέλη του καλοκαιριού. Τα μούρα περιέχουν πολλά χρήσιμα ιχνοστοιχεία, αλλά δεν πρέπει να τα καταχραστείτε – πυκνώνουν το αίμα και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Ως εκ τούτου, πάντα προσθέτω λεμόνι στη μαρμελάδα και το τρώω με πολύ δοσολογικό τρόπο. Και ο γαμπρός μου τρελαίνεται για το βάμμα βατόμουρου, που φτιάχνω κάθε χρόνο για οικογενειακές συγκεντρώσεις.

2. Κιζίλ

θάμνοι φρούτων για τον κήπο

Η ποικιλία μου ανήκει σε ανθεκτικές στον παγετό ποικιλίες, οπότε δεν χτίζω κανένα καταφύγιο για το χειμώνα. Τα μούρα εμφανίστηκαν τον τρίτο χρόνο μετά τη φύτευση. Υπάρχει όμως ένα κόλπο. Δεδομένου ότι η ανθοφορία ξεκινά πολύ νωρίς – στα μέσα της άνοιξης, όταν ακόμα δεν υπάρχει κανείς να γονιμοποιήσει τα φυτά λόγω της έλλειψης ανθοφόρων γειτόνων, φυτεύετε πάντα δύο θάμνους σκυλόξυλου ο ένας δίπλα στον άλλο. Διαφορετικά, τα μούρα και δεν μπορείτε να περιμένετε καθόλου.

Η συγκομιδή φυλάσσεται στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα χωρίς απώλεια ποιότητας. Μια μέρα τρώω μερικά κομμάτια ακριβώς με το κόκκαλο – όσον αφορά την περιεκτικότητα σε χρήσιμες ουσίες, το σκυλάκι ξεπέρασε ακόμη και το λεμόνι.

3. Κεράσια

όνομα οπωροφόρων δέντρων

Κάθε χρόνο συλλέγω μια πλούσια σοδειά, από την οποία κάνω διάφορες παρασκευές. Φρέσκο, τα εγγόνια μου είναι έτοιμα να το φάνε, μου φαίνεται, ατελείωτα. Οι καρποί περιέχουν μεγάλη ποσότητα καροτίνης και βιταμινών. Για να αποτρέψω την ανάπτυξη του θάμνου, κόβω τακτικά όλους τους βασικούς βλαστούς. Ανέχεται καλά τον χειμώνα και δεν χρειάζεται ειδικές τελετουργίες ερωτοτροπίας.


TOP – 10 πώς να ταΐζετε τις φράουλες μετά το κόψιμο των φύλλων.

Euphorbia Erythrea: συντήρηση, έκθεση, μοσχεύματα