Ιπποφαές: φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή

Το ιπποφαές (δεν πρέπει να συγχέεται με τη φράουλα) είναι ένας αγκαθωτός θάμνος που μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα σε ύψος. Με τους πολλούς πολύχρωμους και βρώσιμους καρπούς του που μπορούν να συγκομιστούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτός ο πολύ ανθεκτικός θάμνος θα φέρει χρώμα στον κήπο αυτή την εποχή. Εύκολο στην ανάπτυξη, αυτό το φυτό προσαρμόζεται πολύ καλά στο εξωτερικό μας. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την καλλιέργεια του ιπποφαούς.

Πού, πότε και πώς να φυτέψετε το ιπποφαές;

Το ιπποφαές δεν είναι επιλεκτικό ως προς τη σύνθεση του εδάφους στο οποίο φυτεύεται. Αρκεί να είναι αυτό φως Καλά αποστράγγιση. Ωστόσο, η έκθεση είναι σημαντική. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα μέρος όπου ο ήλιος θα είναι παρών όλο το χρόνο. Ανθεκτικό στις ξηρές καιρικές συνθήκες αρκετά καλά, μπορεί να φυτευτεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Για τη φύτευση του ιπποφαούς, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό. Προετοιμάστε α φαρδύ και βαθύ λάκκο. Εάν το θέμα είναι σε γλάστρα, αφαιρέστε το τελευταίο και στη συνέχεια ελαφρύνετε λίγο τις ρίζες για να απελευθερωθούν από το χώμα. Προσθέστε ένα ποντίκι στην τρύπα με τον θάμνο και στη συνέχεια σφίξτε καλά το χώμα γεμίζοντάς το. Δέστε τον θάμνο σας στον πάσσαλο κατά προτίμηση με έναν κόμπο σχήματος 8.

Credits : elena_haramowa / iStock

συντήρηση ιπποφαούς

Το πλεονέκτημα αυτού του θάμνου είναι ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Αρκεί απλά να κλαδέψτε τα πρώτα χρόνια και αφαιρέστε τα νεκρά κλαδιά καθώς πηγαίνετε.

Δεν είναι ευαίσθητο σε ασθένειες και δεν φαίνεται να προσελκύει κανένα παράσιτο.

φρούτο ιπποφαές

Τα κίτρινα-πορτοκαλί μούρα συλλέγονται από τα τέλη του φθινοπώρου και όλο το χειμώνα. Πριν τη συγκομιδή, φροντίστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας, γιατί το αγκάθια κάνουν το έργο της επιλογής μάλλον περίπλοκο.

Είναι δυνατόν να τινάξτε τον θάμνο για να πέσει ο καρπός ένα μουσαμά ή ένα πανί στο πάτωμα. Καθαρίστε τα φρούτα με νερό. Μπορούν να καταναλωθούν σκέτα, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να καταναλωθούν και σε άλλες μορφές όπως χυμό, σιρόπι ή μαρμελάδα. Θα προσθέσουν τέλεια μια γλυκιά πινελιά στα γιαούρτια σας.

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια “ζωντανών λίθων”

Cottongrass: πώς να καλλιεργήσετε βαμβάκι;