καλλιεργήστε το μαξιλάρι του κήπου

Το Ballot είναι ένας θαμνώδης θαμνώδης υποθάμνος. Αυτό το φυτό με ασημοπράσινα φύλλα και σε σχήμα μικρού μαξιλαριού θα ντύσει τέλεια τα διάφορα κρεβάτια στον κήπο σας. Είναι επίσης ιδιαίτερα ιδανικό για ξηρούς κήπους, αλλά και παραθαλάσσια, ενώ υπάρχει δυνατότητα καλλιέργειας και σε γλάστρες. Σε κάθε περίπτωση, το ψηφοδέλτιο είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την υιοθέτηση του ψηφοδελτίου στον κήπο σας.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργηθεί το ψηφοδέλτιο;

Αυτό το μεσογειακό φυτό εκτιμά τη ζεστή και καλά εκτεθειμένο στον ήλιο. Δεν θα τα πάει καλά σε υγρό έδαφος και θα αναπτυχθεί καλύτερα εάν το έδαφος είναι καλά στραγγιζόμενο και στεγνό.

Η φύτευση γίνεται την άνοιξη όταν έχουν περάσει και οι τελευταίοι παγετοί. Ξεκινήστε βυθίζοντας τη ρίζα σε νερό ώστε να ενυδατωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για περίπου 10 λεπτά. Κάντε μια τρύπα στον κήπο σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από τη ρίζα. Εάν το χώμα σας είναι λίγο υγρό, είναι δυνατόν ανακατεύουμε με άμμο. Μόλις εγκατασταθεί το root ball σας, κάντε ένα ελαφρύ πότισμα. Εάν θέλετε να φυτέψετε πολλά φυτά δίπλα-δίπλα, αφήστε ένα διάστημα 40 cm μεταξύ κάθε φυτού.

Πιστώσεις: seven75 / iStock

Για φύτευση σε γλάστρες, ελέγξτε αν υπάρχουν τρύπες στο κάτω μέρος της γλάστρας. Τοποθετήστε μάρμαρα στον πάτο και προσθέστε ένα μείγμα από χώμα και άμμο σε ίσες ποσότητες. Τοποθετήστε τη ρίζα στη μέση και γεμίστε τις τρύπες με το μείγμα χώματος-άμμου. Στερεώστε καλά το χώμα και ποτίστε το γενναιόδωρα. Τα θέματα σε γλάστρες απαιτούν λίγο περισσότερο νερό.

Συντήρηση και παράσιτα

Αφού εδραιωθεί καλά, το ψηφοδέλτιο δεν χρειάζεται καθόλου πότισμα. Πράγματι, η βροχή του αρκεί σε κανονικές εποχές.

Για να διατηρήσετε τα όμορφα μαξιλάρια του, μπορείτε να σκεφτείτε ένα ετήσιο κλάδεμα με τον ερχομό της άνοιξης.

Όσο για τα παράσιτα, κανένα έντομο ή ασθένεια δεν φαίνεται να τα επηρεάζει, είτε στο έδαφος είτε σε γλάστρα.

Γαρδένια: συμβουλές φροντίδας γαρδένιας

Πώς να ξεκινήσετε και να διατηρήσετε έναν οικολογικό κήπο;