Κοπριά αλογοουράς: συνταγή, οφέλη και χρήση

Η κοπριά αλογοουράς είναι μια από τις πολλές συνταγές που εκτιμούν ιδιαίτερα οι κηπουροί. Ιδιαίτερα κατάλληλη για βιολογική κηπουρική, η κοπριά αλογοουράς είναι πλούσια σε πυρίτιο, ασβέστιο και κάλιο. Είναι τόσο διεγερτικό ανάπτυξης όσο και τρομερό βιολογικό μυκητοκτόνο και εντομοαπωθητικό. Ακολουθήστε τη συνταγή της κοπριάς αλογοουράς!

Τα 5 οφέλη της αλογοουράς στον κήπο

Η αλογοουρά του αγρού είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πυρίτιο, σημαντικό στοιχείο στην αντοχή των φυτών στις ασθένειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κοινή αλογοουρά έχει την ικανότητα να ενισχύει τρομερά την άμυνα των φυτών ενάντια στις κρυπτογαμικές επιθέσεις κοινές ασθένειες που προκαλούνται από μύκητες όπως το ωίδιο, το ωίδιο, η σκουριά, η ψώρα, η απόσβεση, το κατσαρό φύλλο της ροδακινιάς κ.λπ. Γενικότερα, η κοπριά αλογοουράς αναγνωρίζεται για πέντε οφέλη:

1. Καταπολέμηση ασθενειών τομάτας (ωίδιο, ωίδιο).
2. Αποτρέψτε την εμφάνιση σκουριάς στις πατάτες.
3. Καταπολέμηση των ασθενειών της τριανταφυλλιάς (ωίδιο, σκουριά) και των ανεπιθύμητων εντόμων (αφίδες, ακάρεα αράχνης).
4. Ενισχύστε την αντοχή των οπωροφόρων δέντρων σε ασθένειες: μπούκλα φύλλων ροδακινιάς, ψώρα, μονίλια.
5. Αποτρέψτε την απόσβεση που είναι πιθανό να συμβεί σε συνδυασμό ζέστης και υγρασίας. Αυτή είναι μια επίθεση από μικροσκοπικός μύκητας που σκοτώνει νεαρούς βλαστούς.

Χρήση κοπριάς αλογοουράς

Ce βιολογική επεξεργασία αναμεταλλοποίηση είναι πολύ γνωστό στους κηπουρούς. κοπριά αλογοουράς χρησιμοποιείται αραιωμένο όλο το χρόνο στο έδαφος, καθώς και προληπτική (5%) και θεραπευτική (10%) θεραπεία για φρούτα και λαχανικά. Αυτός ενεργεί κατά των ασθενειών, απωθεί τα έντομα και τους τυφλοπόντικες γρύλους. Πραγματοποιήστε τη θεραπεία κάθε 8-10 ημέρες.

  • Την άνοιξη: ποτίστε τις νεαρές φυτείες με προληπτική αραίωση 5%. Εάν το ωίδιο είναι αχαλίνωτο, δοκιμάστε τη θεραπευτική θεραπεία με αραίωση 10%.
  • Το καλοκαίρι: ψεκάστε προληπτικά.

Κατά της χλώρωσης σιδήρου, αραιώστε έως 20% και τηρήστε ένα διάστημα 3 εβδομάδων μεταξύ δύο εφαρμογών. Αυτή η θεραπεία δεν πρέπει να εφαρμόζεται περισσότερο από δύο φορές το χρόνο.

Για να πολλαπλασιαστεί η παροχή αζώτου, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα μείγμα κοπριάς τσουκνίδας (ή κοπριάς κομφριού) με κοπριά αλογοουράς.

Credits: Martina Unbehauen/iStock

Συνταγή για κοπριά αλογοουράς

Συγκεντρώστε 1 κιλό αλογοουρά χωρίς τις ρίζες και 10 λίτρα νερό. Παρέχετε επίσης ένα μεγάλο επανασφραγιζόμενο δοχείο με καπάκι.

  1. Ψιλοκόβουμε την αλογοουρά.
  2. Ανακατέψτε την αλογοουρά με νερό σε ένα δοχείο μη μεταλλικό τουλάχιστον 10 λίτρα.
  3. Αφήστε να μουλιάσει 8 έως 15 ημέρες. Στην αρχή της ζύμωσης, ανακατεύετε δύο φορές την ημέρα για να ξεκινήσει σωστά η διαδικασία.
  4. Μόλις φύγουν όλες οι φυσαλίδες, σουρώνουμε το μείγμα.

Η κοπριά της αλογοουράς μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγή δοχεία σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αυτό το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί αρκετοί μήνες.

Πώς να γονιμοποιήσετε τα σμέουρα την άνοιξη για να αυξήσετε την απόδοση

Τι είναι τα αλλεργιογόνα των φυτών;