Κόψτε τη πετούνια στη ρίζα. Τώρα καλυμμένο με μπουμπούκια!

Η πετούνια μου είναι απολύτως υπέροχη, πρέπει να πω αμέσως! Όμως, όπως πρέπει για τις πετούνιες, μεγαλώνει με εντελώς ξέφρενους ρυθμούς και πάντα προσπαθεί να ξεφύγει από τη γλάστρα του. Και το δεύτερο χαρακτηριστικό της πετούνιας είναι να τεντώνει αμέσως χωρίς να τσιμπάει. Λοιπόν, η δική μου δεν αποτελεί εξαίρεση, φυσικά. Θα σας πω πώς να κόψετε μια μακρόστενη πετούνια και να θαυμάσετε τους αφράτους ανθισμένους θάμνους όλο το καλοκαίρι. Η Petunia διακοσμεί το μπαλκόνι και τον κήπο μου κάθε καλοκαίρι.

Αντικατάσταση για πετούνιες σε γλάστρες

πετούνια απλώθηκε

Πώς να καταλάβεις, μάλιστα, ότι το έκανε; Γενικά, αυτό γίνεται αισθητό ακόμη και σε διαισθητικό επίπεδο.

Αυτή είναι η ίδια πετούνια όπως στην παραπάνω φωτογραφία, πριν τη μεταφύτευση σε μια μεγάλη γλάστρα. Εδώ, τα κενά που έκανα στη φροντίδα μου είναι ιδιαίτερα εμφανή. Ειδικότερα, η έλλειψη έγκαιρου τσιμπήματος.

Τσίμπημα ή κόψιμο;

Το τσίμπημα είναι σχετικό όταν πρόκειται για μια εντελώς συμβολική βράχυνση του βλαστού – στην πραγματικότητα, την αφαίρεση ενός σημείου ανάπτυξης. Όταν αφαιρεθεί το σημείο ανάπτυξης, ο βλαστός αρχίζει ενεργά να θάμνωνται και να διακλαδίζονται. Και αν κουνούσε έτσι ώστε να ακουμπάει την κορυφή του στο ταβάνι, γίνεται απλά γελοίο να μιλάμε για τσιμπήματα. Τα δάκρυα για την αιτία, λένε, δεν θα βοηθήσουν.

κλαδέματος πετούνιες

Έτσι μοιάζει ένας θάμνος πετούνιας πριν πάρω ένα κλαδευτήρι.

κλαδέματος πετούνιες

Και φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο μόνος τρόπος για να διορθώσετε την εικόνα είναι να κόψετε την πετούνια. Επιπλέον, μια τέτοια κανονική καλλιέργεια. Τολμηρός. Ποιότητα.

Το σωστό κλάδεμα είναι σίγουρο κλάδεμα

Ξέρετε, είναι άλλο πράγμα να διαβάζετε σε πολλές διαφορετικές πηγές ότι υποτίθεται ότι πρέπει να τσιμπήσετε μια πετούνια σχεδόν από τη γέννησή σας, και άλλο πράγμα να αποφασίσετε για αυτό μόνοι σας. Λίγες μέρες πριν ταλαντευτώ σε ολόκληρο τον θάμνο, έκανα ένα προσεκτικό πείραμα σε ένα κλαδί.

Και μετά παρακολούθησα το κόψιμο στην κατσαρόλα. Και κάθε μέρα ήμουν πεπεισμένος ότι οι πετούνιες από το κλάδεμα θα γίνονταν μόνο καλύτερες! Σε κάθε στήθος ενός φύλλου φούντωσαν φρέσκα χόρτα σαλάτας.

Τι είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη κατά το κλάδεμα

Δεν είναι απαραίτητο να αφήσετε μεγάλους βλαστούς, αλλά τουλάχιστον μερικά μεσογονάτια (αυτή είναι η απόσταση μεταξύ των γειτονικών άνω και κάτω φύλλων) πρέπει να παραμείνουν έτσι ώστε τα νέα κλαδιά να έχουν χώρο να αναπτυχθούν.

πώς να κλαδέψετε τις πετούνιες
πώς να κλαδέψετε τις πετούνιες

Πώς να φροντίζετε μετά το κλάδεμα

  • Μετά το κλάδεμα, δεν χρειάζεται απολύτως να δημιουργηθούν ιδιαίτερες συνθήκες. Στάθηκε στον ήλιο – αφήστε το να σταθεί πιο μακριά.
  • Το πότισμα μπορεί να μειωθεί ελαφρώς, δεδομένης της ειλικρινούς μείωσης της ποσότητας της πράσινης μάζας.
  • Και φροντίστε να ταΐζετε σύνθετα ορυκτά λιπάσματα. Πρώτα – με υπεροχή αζώτου ή με περίπου την ίδια περιεκτικότητα σε άζωτο / φώσφορο / κάλιο, στη συνέχεια – μπορείτε να δώσετε με ασφάλεια το “Για άνθηση”. Περισσότερο από όλα υπάρχει κάλιο με φώσφορο.

Σήμερα η πετούνια μου είναι ξανά σε πλήρη άνθιση! Και φυσικά, δεν μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από το φρέσκο ​​πράσινο. Θα σας δείξω οπωσδήποτε όταν ανθίσει. Στο μεταξύ, θαυμάστε τις διαφορετικές όμορφες γωνίες του αγαπημένου μου στη γκαλερί.

πώς να κλαδέψετε τις πετούνιες
πώς να κλαδέψετε τις πετούνιες
πώς να κλαδέψετε τις πετούνιες
πώς να κλαδέψετε τις πετούνιες

Όπως ήταν φυσικό, ρίζωσα ό,τι κόπηκε στο έδαφος.

Κανόνες ψεκασμού ντομάτας για προστασία

Απόσβεση: συμπτώματα και πρόληψη