Μαύρα άνθη: 10 φυσικές ποικιλίες για φύτευση

Τα μαύρα λουλούδια σπάνια συναντώνται στους κήπους και όμως αξίζουν πλήρως τη θέση τους. Όσο σπάνια και αν είναι συναρπαστικά, έχουν την ιδιαιτερότητα να στολίζουν και να αναδεικνύουν τα υπόλοιπα φυτά του κήπου. Ακόμα κι αν το «καθαρό μαύρο» στον κήπο δεν υπάρχει πραγματικά, μερικά λουλούδια έρχονται πολύ κοντά του. Γενικά, το μαύρο προκαλεί σκοτάδι και αρνητικότητα, ωστόσο τα μαύρα λουλούδια προκαλούν μάλλον κάτι μυστικιστικό, ακόμη και μαγικό. Φέρνουν μια πινελιά κομψότητας στον κήπο σαν ένα λεπτό κόσμημα. Εδώ είναι 10 ποικιλίες μαύρων λουλουδιών για να φυτέψετε στον κήπο σας. Μαγευτικός ορεινός όγκος ή μαγική γλάστρα, εξαρτάται από εσάς!

1) Η μαύρη πετούνια

Η μαύρη πετούνια είναι τόσο συναρπαστική που θα τραβήξει την προσοχή στον κήπο σας. Αυτή η μαγευτική ποικιλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγα χρόνια από την Ball Horticulture Co. Συνδυάστε τη με φωτεινά λουλούδια για εξαιρετική αντίθεση.

Συντελεστές: rmac8oppo / Pixabay

2) La tulipe «Βασίλισσα της νύχτας»

Η τουλίπα «Βασίλισσα της Νύχτας» πρέπει να είναι το πιο κοντινό λουλούδι στο μαύρο χρώμα. Στην πραγματικότητα, είναι ένα πολύ σκούρο καφέ, αλλά αυτό εμφανίζεται μόνο στον ήλιο. Πολύ εύκολο να αναπτυχθεί, η τουλίπα είναι ένα ανθεκτικό στο κρύο φυτό που ανθίζει στα μέσα έως τα τέλη της άνοιξης. Συνδυάστε το με λευκές τουλίπες για ένα glam αποτέλεσμα.

μαύρα λουλούδια τουλίπας
Συντελεστές: dassel / Pixabay

3) Aeonium «Blackhead»

Είναι ένα χυμώδες φυτό με κοκκινωπά χρώματα που πλησιάζουν στο μωβ και του οποίου το κέντρο είναι σκούρο πράσινο. Συνδυάστε το με κίτρινα λουλούδια! Προσοχή, δεν αντέχει το κρύο.

μαύρα άνθη Aeonium
Συντελεστές: RonPorter / Pixavay

4) Coleus «Μαύρος Πρίγκιπας»

Ο «Μαύρος Πρίγκιπας» μπορεί να καλλιεργηθεί ως πολυετές σε θερμά κλίματα ή ως ετήσιο σε ψυχρότερα κλίματα. Το σκούρο φύλλωμά του είναι ιδανικό στην άκρη του κήπου.

μαύρα λουλούδια coleus
Συντελεστές: MikeGoad / Pixabay

5) Η σκέψη «βιόλα».

Τα πέταλα αυτού του λουλουδιού έχουν βελούδινο αποτέλεσμα. Απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση και αναδίδει ένα σαγηνευτικό άρωμα.

μαύρα λουλούδια πανσές
Συντελεστές: pxhere

6) Η μαύρη καννα

Φέρτε λίγο εξωτισμό στον κήπο σας με την κάννα. Αυτό το φυτό μπορεί να φτάσει το 1m50 σε ύψος. Λαίμαργο στο φως, θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 ώρες ήλιο την ημέρα.

κανα μαύρα λουλούδια
Συντελεστές: Usien / Wikipedia

7) Hollyhock

Οτι Το black hollyhock είναι εξαιρετικό. Μερικές φορές με διάστικτο λευκό, θυμίζει γαλαξία.

μαύρα λουλούδια πουρνάρι
Συντελεστές: AlgraRia / Pixabay

8) Le lys calla

Αυτό το λουλούδι είναι απλά θεαματικό τόσο σε σχήμα όσο και σε χρώμα. Σε μια γλάστρα ή στο έδαφος, το κάλλα θα εκθαμβώνει με την αντίθεση του ανάμεσα στο ανοιχτό πράσινο φύλλωμά του και το πολύ σκούρο μοβ άνθος του.

λουλούδια μαύρου κρίνου
Συντελεστές: D1creations / Pixabay

9) Το μαύρο οφιόπωγον

Αυτό το μαύρο γρασίδι είναι λαμπερό. Είναι ιδανικό για μπορντούρες ή rockeries στον κήπο. Το φυτό έχει πολύ έντονο μαύρο φύλλωμα στις αρχές της άνοιξης το οποίο αλλάζει σε σκούρο μωβ το καλοκαίρι. Στα μέσα του καλοκαιριού, εμφανίζονται μικρά λευκά άνθη ακολουθούμενα από μικρούς μαύρους σπόρους.

Οφιοπώγων
Συντελεστές: Dénes Emőke / Wikipedia

10) Μαύρος ελλέβορος

Ο μαύρος ελλέβορος έχει πολλά περισσότερα πέταλα από τον κλασικό ελλεβούρι. Τα πέταλά του είναι βελούδινα και εξαίσια μαύρα. Αυτό το λουλούδι είναι ιδανικό στη σκιά.

μαύρα λουλούδια ελλέβορου
Συντελεστές: angelinaelv / Pixabay

Πηγές : παραιτούμαι, Υπόσχεση λουλουδιών

Σχετικά Άρθρα:

Μπλε λουλούδια: 10 ποικιλίες για έναν καταγάλανο κήπο!

Cœur de Marie: συμβουλές για φύτευση και συντήρηση

Κρόκος: φύτευση και φροντίδα

συμβουλές, φύτευση και συντήρηση του χρυσού δέντρου

Πώς να σπείρετε γρασίδι το φθινόπωρο;