Μερικές συμβουλές για να κόψετε τον φράκτη σας σύμφωνα με τη φύση του

Ένας φράκτης είναι μερικές φορές δύσκολο να διατηρηθεί γιατί όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε. Εξάλλουμικρό, υπάρχουν μια σειρά απόεργαλεία πολύ ποικίληκαι για να διατηρήσει τον φράκτη του. Ακολουθούν οι συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τον φράκτη σας, είτε είναι ανθισμένος είτε φυλλώδης.

Οι διάφοροι τρόποι για να κόψετε έναν φράκτη ανάλογα με την ιδιαιτερότητά του

Η μονοειδική αντιστάθμιση

Πρωτα απο ολα, η μονοειδική αντιστάθμιση. Αποτελείται από μια ενιαία ποικιλία θάμνων ή φυτών και είναι πολύ εκτεταμένη. Αρκεί να το κλαδεύετε μια φορά το χρόνο για να το διατηρήσετε. Γενικά είναι ιδανικό να το κλαδέψετε μετά το καλοκαίρι που θα έχει μεγαλώσει καλά ο φράχτης. Μπορείτε να το κόψετε οριζόντια, για να έχει ένα καλά παρεχόμενο σχήμα.

Ο ποικίλος φράχτης

Μετά υπάρχει οι ποικίλοι φράκτες. Το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά φυτά, ο φράχτης σας δεν θα είναι εντελώς ίσιος και ομοιογενής. Πρέπει λοιπόν να κόψετε περίπου 10 εκατοστά κάθε χρόνο ώστε να συντηρεί σωστά τον φράκτη του. Η ιδανική εποχή του χρόνου είναι πάντα το τέλος του καλοκαιριού. Αυτό θα επιτρέψει να έχουμε ένας αρκετά πυκνός φράχτης. Για τη συχνότητα, φροντίστε να το κλαδεύετε μια φορά το χρόνο, για να έχετε έναν αρκετά καθαρό φράχτη. Αν θέλετε α φράχτη λίγο πιο αυστηρή, Θα ήταν καλύτερα ο κόβουμε δύο φορές το χρόνο. Εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλετε.

Πιστώσεις: Yarygin / iStock

Ο ανθισμένος φράχτης

Υπάρχει επίσης ανθοφόροι φράκτες που είναι πολύ αισθητικάues και ποιος χρειάζεταιεντατικό και ειδική συνέντευξη. Για το κόψιμο, αυτή πρέπει να είναι παρόμοια με τα άλλα δύο προηγούμενα εμπόδια. Κόβετε 10 εκατοστά σε ύψος κάθε χρόνο. Εκεί Η ιδιαιτερότητα ενός ανθοφόρου φράκτη είναι η αισθητική. Δώστε του το σχήμα που θέλετε, είτε στρογγυλεμένο είτε τετράγωνο.ε όσο σου αρέσει. Ωστόσο, προσέξτε την αναγέννηση αν θέλετε να του δώσετε ένα συγκεκριμένο σχήμααυτοκίνητο τα φυτά είναι διαφορετικά, η αναγέννηση είναι ετερογενής. Στη συνέχεια, για τη συχνότητα Μέγεθος, εξαρτάται από τα λουλούδια που έχεις : είτε το φθινόπωρο αν τα λουλούδια φτάσουν την άνοιξη, είτε το χειμώνα αν η ανθοφορία γίνεται μέσα καλοκαίρι.

Ο φράχτης του βοσκού

Να τελειώσω, φράχτες είναι πολύ σύντομες και πρέπει να είναι Τομή αρκετά ουσιαστικά, εst-à-dire 20 cm κάθε χρόνο.

Εργαλεία για να διατηρήσετε τον φράκτη σας

Υπάρχουν διαφορετικά εργαλεία για να διατηρήσετε τον φράκτη σας (Κάντε κλικ μετάξέρετε περισσότερα για το κουρευτικό φράχτη). Πρωτα απο ολα το ηλεκτρικό κουρευτικό φράχτη. Είναι πολύ αποτελεσματικό και πρακτικό, ωστόσο είναι κατάλληλο για φράκτες με μέση διάμετρο. Υπάρχει επίσης κουρευτικό φράκτη που λειτουργεί με μπαταρία που λειτουργεί πολύ καλά, αλλά πρέπει να σκεφτείτε να το φορτίσετε πλήρως και τακτικά προκειμένου να διατηρήσετε τον φράκτη σας επειδή η αυτονομία είναι περιορισμένηite. Τέλος, υπάρχει το κουρευτικό φράκτη θερμότητας κινητήρα, λιγότερο οικολογικό αλλά που σας επιτρέπει να διατηρείτε τον φράκτη σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

ανθοφόρος φράκτης
Credits: Chloe P / iStock

Βερικοκίτσα: φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή

Πώς να καλλιεργήσετε σπανάκι σε γλάστρα;