Με τι να φυτέψεις ντάλιες για να είναι όμορφη. Τα σχέδια και οι ιδέες μου για το καλοκαίρι.

Οι ντάλιες, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ επιδεικτικά φωτεινά λουλούδια. Υπάρχουν πάντα μέρη για αυτούς στον ιστότοπό μου. Φυτεύω ποικιλία ποικιλιών. Δεν είμαι πολύ τεμπέλης την άνοιξη και το φθινόπωρο για να ανακατεύομαι με κονδύλους πολυετών ποικιλιών με μεγάλα άνθη και είναι ευχαρίστηση να καλλιεργώ χαμηλά letniki από σπόρους για μένα. Ανθίζουν γρήγορα, παρακαλούν με ταξιανθίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, φαίνονται γοητευτικά και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτα.

Αποδείχθηκε ότι το περασμένο καλοκαίρι φύτεψα μικρού μεγέθους ντάλιες σύμφωνα με την υπολειπόμενη αρχή: υπάρχει ένας θάμνος, υπάρχει ένα ζευγάρι. Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπήρχε ακόμη χρόνος για την τακτοποίηση παρτέρια: εξοπλίζαμε το σπίτι, υπήρχαν αρκετές ανησυχίες με επισκευές, κατασκευή θερμοκηπίου και ο χώρος ήταν ακόμα υπό αναδιοργάνωση την περασμένη σεζόν. Και ο ευκολότερος τρόπος για να διακοσμήσετε την περιοχή είναι να φυτέψετε λουλούδια, τουλάχιστον χωρίς ιδιαίτερη σειρά, όπως έκανα.

Οι ντάλιες μου ενός έτους προσπάθησαν πολύ σκληρά να εκπληρώσουν το καθήκον τους: ευχαριστήθηκαν με την τελειότητα της φόρμας, τη φωτεινότητα και την τρυφερότητα του χρώματος. Θαυμάστε τους.

παρτέρι ντάλια
παρτέρι ντάλια
παρτέρι ντάλια

Για το καλοκαίρι που έρχεται, έχουν απομείνει λίγοι παλιοί σπόροι και έχω αποκτήσει νέες ποικιλίες, μερικές από τις οποίες είναι μικρού μεγέθους. Για παράδειγμα, Colaretta (50 cm ύψος), Carlson Violet Shades (μόνο 35–40 cm). Το πρώτο είναι κατάλληλο για το προσκήνιο του κήπου με λουλούδια, το δεύτερο – για δοχεία και γλάστρες.

σπόροι ντάλιας
πώς να φυτέψετε όμορφα ντάλιες στον κήπο

Ωστόσο, τώρα ήθελα να εξορθολογίσω τη φύτευση των ντάλιες, σκέφτηκα με ποια φυτά θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν σε παρτέρια ώστε ο ιστότοπός μας να φαίνεται πολιτισμένος. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σχεδιαστές τοπίου στο χωριό μας, έμεινε να κάνω ένα «κολύμπι» στο Διαδίκτυο, όπου βρήκα μερικές επιτυχημένες, κατά τη γνώμη μου, συνθέσεις. Ίσως κάποιος θέλει να πάρει ως δείγμα μια από τις επιλογές, το μοιράζομαι.

Ντάλιες και …ντάλιες

Οι ντάλιες ίσως δεν είναι λιγότερο αυτάρκεις από τα τριαντάφυλλα. Πολλές ποικιλίες με διαφορετικά χρώματα, μόνο λίγο διακοσμητικό πράσινο – και ένα εξαίσιο παρτέρι είναι έτοιμο.

πώς να φυτέψετε όμορφα ντάλιες στον κήπο

Παρακάτω είναι το πιο λαμπερό σύνολο στο οποίο το «πρώτο βιολί» δίνεται στις ντάλιες, και το πρώτο πλάνο με σεμνότητα αναδεικνύει το ροζ αλυσούμι, αλλά χωρίς αυτό η εικόνα θα ήταν ελλιπής, σωστά;

πώς να φυτέψετε όμορφα ντάλιες στον κήπο

Ταγέτες και ντάλιες

Τα σύνορα κατά μήκος του μονοπατιού στον κήπο με κατιφέδες και ντάλιες, επιλεγμένα στον ίδιο τόνο, φαίνονται καταπληκτικά. Μόλις ονειρεύτηκα κάτι τέτοιο.

πώς να φυτέψετε όμορφα ντάλιες στον κήπο

Καλή φαίνεται και η σύνθεση με λεπτοφύλλους ταγέτες, χτισμένους σε αντίθεση.

πώς να φυτέψετε όμορφα ντάλιες στον κήπο

Ντάλιες και βάλσαμα

Τα ευαίσθητα βάλσαμα σκιάζονται με επιτυχία με τεράστια και φωτεινά λουλούδια ντάλιες, υπάρχει κάτι να θαυμάσετε.

πώς να φυτέψετε όμορφα ντάλιες στον κήπο
εξωραϊσμός παρτέρια

Ντάλιες σε δοχεία

Φυσικά, έψαχνα πώς να τοποθετήσω όμορφα τα μωρά της νέας ποικιλίας Carlson Violet Shades. Εδώ είναι τα αγαπημένα μου σχέδια από παρτέρια ντάλια.

ντάλιες στον κήπο
εξωραϊσμός παρτέρια
εξωραϊσμός παρτέρια
εξωραϊσμός παρτέρια

Ντάλιες σε mixborders

Οι όμορφες ντάλια δεν χάνονται στα πλούσια πολύχρωμα mixborders, παραμένοντας είτε σολίστ είτε ισότιμοι συνεργάτες ανάμεσα σε μια θάλασσα από λουλούδια και διακοσμητικά χόρτα.

φύτευση ντάλιες στον κήπο
εξωραϊσμός παρτέρια

Είναι δύσκολο να πούμε με ποια φυτά οι ντάλιες στα παρτέρια δεν θα μπορούν να εναρμονιστούν. Ίσως δεν θα τα φύτεψα δίπλα σε τριαντάφυλλα, γιατί και οι δύο είναι βασίλισσες.

Από πού προέρχεται η παράδοση της Πρωτομαγιάς;

Πώς να πάρετε μια καλή συγκομιδή φράουλας – 5 συμβουλές από έναν έμπειρο κηπουρό