Οι καλύτερες ποικιλίες φράουλας για την περιοχή της Μόσχας

Η επιλογή μιας ποικιλίας φράουλας για καλλιέργεια σε λαχανόκηπο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Τα φυτά που δεν είναι κατάλληλα για ένα συγκεκριμένο κλίμα απλά δεν θα δώσουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Το κλίμα της περιοχής της Μόσχας θεωρείται αρκετά σταθερό. Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος ξαφνικών νυχτερινών παγετών τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου. Επομένως, όταν επιλέγετε φυτά για δόσιμο, αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Επιπλέον, δεν πρέπει να ελπίζετε για πρώιμη συγκομιδή από ανοιχτά κρεβάτια. Αυτό το χαρακτηριστικό εξηγεί το γεγονός ότι δεν πρέπει να περιμένετε τα πρώτα φρούτα στις αρχές Ιουνίου από μια πρώιμη ποικιλία φραουλών για την περιοχή της Μόσχας. Εκτός κι αν η άνοιξη ήταν ασυνήθιστα ζεστή.

Οι καλύτερες ποικιλίες φράουλας για την περιοχή της Μόσχας: καλοκαιρινή συγκομιδή

 1. Άλμπα. Τα μούρα του έχουν βάρος περίπου 25 g και παραμένουν έτσι μέχρι το τέλος της καρποφορίας. Οι φράουλες είναι δυνατές και ανέχονται καλά τη μεταφορά. Το σχήμα τους μοιάζει με επιμήκη κώνο.
 2. Ανανάς. Χτυπάει με το πλούσιο άρωμά του, που εμφανίζεται λόγω ανάπτυξης στην ανοιχτή ηλιόλουστη περιοχή.

  φράουλα ανανά

 3. Ανίτα. Πρώιμη ποικιλία με μούρα 50 g, που αποδίδει περισσότερα από 1,6 kg από έναν θάμνο.
 4. Καρδινάλιος. Επίσης μια πρώιμη ποικιλία φράουλας για την περιοχή της Μόσχας, της οποίας τα μούρα ζυγίζουν 30 g στην αρχή της σεζόν και 20 στο τέλος.
 5. Κίμπερλι. Τα μούρα (50 g) έχουν γεύση καραμέλας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

  Κίμπερλι

 6. Kokorinskaya. Η ποικιλία χαρακτηρίζεται ως πρώιμη, με υψηλή απόδοση, με καρπούς της σωστής μορφής.
 7. Η ομορφιά της Ζαγοράς. Δεν είναι ευαίσθητο σε επιθέσεις γυμνοσάλιαγκων, αλλά οι βροχές προκαλούν την ανάπτυξη γκρίζας σήψης.
 8. Το Vikoda είναι μια καρποφόρα φράουλα για την περιοχή της Μόσχας. Αρχίζει να καρποφορεί από τα μέσα Ιουλίου.
 9. Gigantella. Το μέγεθος των μούρων φτάνει τα 9 εκατοστά, τα οποία ζυγίζουν περίπου 100 γρ. Οι διαστάσεις του θάμνου είναι επίσης εντυπωσιακές: ύψος έως μισό μέτρο και διάμετρος έως 70 εκατοστά.
 10. Μαρμελάδα. Η σάρκα του έχει γλυκόξινη γεύση. Αυτές οι φράουλες μπορούν να καταψυχθούν, να αποξηρανθούν ή να γίνουν κομπόστα.

  Μαρμελάδα

 11. Επέτειος της Μόσχας. Με το όνομα είναι σαφές ότι αυτή είναι η καλύτερη φράουλα για την περιοχή της Μόσχας. Δίνει καλλιέργεια μεσοπρόθεσμα, ανθεκτική στον παγετό.
 12. Πυροτεχνήματα. Ποικιλία φράουλας μέσης εποχής, που εκτρέφεται στη Ρωσία. Ανέχεται καλά τους έντονους παγετούς. Τα μούρα έχουν μια πλούσια ρουμπινιά απόχρωση.
 13. Φλωρεντία. Δίνει μια καλλιέργεια, τα μούρα της οποίας ορίζονται ως πολύ μεγάλα με το σωστό σχήμα.

  Φλωρεντία

 14. Μέλι. Οι φράουλες του έχουν βάρος 40-30 γρ. Όλα εξαρτώνται από τον χρόνο ωρίμανσης. Στην αρχή της σεζόν, είναι μεγαλύτερα, και μετά λίγο μικρότερα, αλλά παραμένουν μεγάλα.
 15. Ρωξάνα. Ποικιλία με καλή απόδοση. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε θερμοκήπια.
 16. Συμφωνία. αγγλική φράουλα. Τα μούρα του έχουν το σωστό σχήμα και μπορντώ απόχρωση.
 17. Avis Delight. Μπορεί να είναι ο κορυφαίος της λίστας «Καλύτερες ποικιλίες φράουλας», λόγω της υψηλής απόδοσης. Μπορεί να φτάσει τα 3 κιλά από έναν θάμνο.

  Avis Delight

 18. Έλσαντα. Μια ποικιλία με μεσαίου μεγέθους μούρα (περίπου 13 g), η οποία παράγει 0,5 kg φράουλες ανά εποχή από έναν θάμνο.
 19. Λευκός Σουηδός. Μια ποικιλία από απαλά ροζ (σχεδόν λευκές) φράουλες, που έχει μούρα βάρους 25 γρ.

ποικιλία φράουλας Alba - για την περιοχή της Μόσχας

Πότε να φυτέψετε φράουλες στα προάστια;

Συνηθίζεται να διακρίνουμε δύο περιόδους προσγείωσης. Το πρώτο είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Ξεκινά στις αρχές Μαΐου και τελειώνει στα μέσα Ιουνίου. Εάν η πρώιμη άνοιξη είναι ζεστή και η γη έχει ζεσταθεί ήδη στα τέλη Απριλίου, τότε μπορείτε να φυτέψετε φράουλες αυτόν τον μήνα.

Το δεύτερο είναι καλοκαίρι-φθινόπωρο. Διαρκεί από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Είναι καλύτερα να μην φυτέψετε αργότερα, γιατί τα φυτά δεν θα έχουν χρόνο να ριζώσουν και να βάλουν νέους μπουμπούκια ανθέων. Επομένως, οι φράουλες δεν θα αποδώσουν καλλιέργειες.

Οι καλύτερες ποικιλίες φράουλας για την περιοχή της Μόσχας: συγκομιδή πριν από τον παγετό

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα μούρα ωριμάζουν δύο φορές σε ένα καλοκαίρι ή θα εμφανιστούν χωρίς διακοπή σε έναν θάμνο φράουλας. Πρώτον, αξίζει να αναφέρουμε το πρώτο από αυτά.

 1. Αραπάχο. Τα ροζ φρούτα έχουν γλυκόξινη γεύση. Δίνει δύο καλλιέργειες.
 2. Γενεύη. Ανέχεται καλά τον παγετό, επομένως δεν χρειάζεται καταφύγιο για το χειμώνα. Παράγει επίσης δύο καλλιέργειες το καλοκαίρι.
 3. Θαύμα του Likhonosov. Ποικιλία φράουλας που παράγει δύο καλλιέργειες.

Οι Remontant ποικιλίες φράουλας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Albion. Μια ποικιλία από την οποία μπορείτε να μαζέψετε μεγάλα μούρα όλο το καλοκαίρι και να συνεχίσετε να μεγαλώνετε όλο το φθινόπωρο μέχρι τον παγετό.
 2. Αρώματα. Ποικιλία φράουλας που έχει πολύ ανασηκωμένα φύλλα.
 3. Κριμαίας. Τα μεγάλα μούρα μυρίζουν σαν άγριες φράουλες και ωριμάζουν από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τον παγετό.

  Κριμαίας

 4. Λιουμπάβα. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε κάθετα κρεβάτια. Τα μούρα έχουν ένα αναγνωρίσιμο άρωμα άγριων φραουλών.
 5. Γιρλάντα. Αναπαράγεται από Ρώσους κτηνοτρόφους. Τα μούρα είναι μεγάλα με ευχάριστο άρωμα και γεύση.
 6. Elizabeth Ίσως η καλύτερη ποικιλία φραουλών για την περιοχή της Μόσχας, που εκτρέφονται στο εξωτερικό. Το σχήμα του είναι ελαφρώς πεπλατυσμένο. Μερικά φρούτα φτάνουν τα 100 γρ.

  Ελισάβετ

 7. Πειρασμός. Ο θάμνος της φράουλας έχει διακοσμητική εμφάνιση, γι ‘αυτό συχνά καλλιεργείται σε γλάστρες.
 8. Μέρλαν. Ποικιλία φράουλας Ampel. Το οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί στο σπίτι και θα καρποφορήσει για 10 συνεχόμενους μήνες.
 9. λιχουδιά της Μόσχας. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε θερμοκήπια. Διαφέρει στο ότι τα μούρα έχουν τη μυρωδιά του κερασιού.


Για να κάνετε μια πετούνια να μεγαλώσει σε μια μπάλα – Το ικανό τσίμπημα και η σωστή ποικιλία θα λύσουν το πρόβλημα!

Κλάδεμα αχλαδιών το φθινόπωρο για αρχάριους: οπτικά διαγράμματα, σαφείς συμβουλές