Οι ντομάτες σκάνε. Πώς να αποφύγετε το σκάσιμο μιας ντομάτας.

Οι συμβουλές μας για το πώς να αποφύγετε το σπάσιμο μιας ντομάτας και να έχετε μια υγιή σοδειά. Προσπαθούμε όχι απλώς να καλλιεργούμε ντομάτες στον κήπο, αλλά να τις κάνουμε ευχάριστες στο μάτι για να ζηλέψουν όλοι και να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμες, χωρίς πληγές στο εσωτερικό.

Για άλλη μια φορά είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να φυτέψετε αποδεδειγμένες ποικιλίες και υβρίδια. Tomato Richie F1 νωρίς.

Ας μην προσποιούμαστε, κάθε κηπουρός ξέρει πώς να καλλιεργεί σωστά ντομάτες και αγγούρια στον ιστότοπό του. Αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να βεβαιωθούν ότι οι ντομάτες δεν σπάνε. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ντομάτες σκάνε. Εδώ έχετε ποικιλιακά χαρακτηριστικά (πυκνότητα και ελαστικότητα της φλούδας), φυσικές αλλαγές θερμοκρασίας, έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών, παραβιάσεις του καθεστώτος άρδευσης. Αυτό είναι έτσι, απροσδόκητο. Σίγουρα πολλοί από εσάς γνωρίζετε τους δικούς σας λόγους, μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους αναγνώστες στα σχόλια.

Λοιπόν, ας μιλήσουμε για τα πιο μπανάλ. Το φετινό καλοκαίρι αποδείχθηκε εξαιρετικά ζεστό και όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα φυτά υποφέρουν από τον καιρό. Και το Senor Tomato είναι ένα ασυνήθιστα ιδιότροπο φρούτο. Περισσότερο σαν λαχανικό. Δεν είναι σωστό για αυτόν, δεν είναι έτσι. Οι υπερπόντιοι γίγαντες μας, για παράδειγμα, δεν έδεσαν την ωοθήκη, τα φύλλα της ντομάτας στριμμένα και κατάφυτα με κηλίδες πάνω τους. Και κάποιοι έσπασαν ακόμη και τα πρόσωπά τους.

οι ντομάτες σκάνε

Ας το καταλάβουμε.

Λόγος νούμερο ένα. Λάθος πότισμα.

Εδώ είσαι, όταν διψάς, τι κάνεις; Πιείτε νερό. Οι ντομάτες κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Απορροφούν νερό, σαν να προέρχονται από τον πλανήτη Hangover. Και μετά έβρεχε για δεκαπέντε ώρες στη σειρά. Εδώ είναι το αποτέλεσμα. Ή έρχεστε στη ντάτσα μόνο για το Σαββατοκύριακο και ποτίζετε τις ντομάτες σας όσο μπορείτε, και όχι όπως χρειάζονται, τουλάχιστον 1 φορά στις 3 μέρες στη ζέστη,

Λόγος νούμερο δύο. Όχι αυτά τα κορυφαία ντρέσινγκ.

Όλοι οι κηπουροί γνωρίζουν ότι οι ντομάτες χρειάζονται λίπασμα. Κάντε το λάθος – βλάψτε τους καρπούς και θα σπάσουν από αγανάκτηση. Οι ντομάτες χρειάζονται top dressing δύο φορές το μήνα. Και το συνδυάζουμε με πότισμα. Όταν σχηματίστηκαν οι καρποί, χρειαζόταν κάλιο, αλλά το άζωτο και ο φώσφορος μπορούσαν ήδη να αφαιρεθούν. Τώρα, όταν τα φρούτα χύνονται, είναι πιο λογικό να επιλέξετε θειικό μαγνήσιο.

οι ντομάτες σκάνε

Συνταγή από το κανάλι μας House of Flowers

Φτιάξτε ένα διάλυμα – 2 κουταλιές της σούπας θειικό μαγνήσιο ανά 10 λίτρα νερού, ρίξτε 1 βάζο μισού λίτρου κάτω από κάθε φυτό.

Αυτή η δόση ενός βάζου μισού λίτρου διαλύματος που αποτελείται από δύο κουταλιές της σούπας ανά 10 λίτρα νερού πρέπει να πάει σε κάθε φυτό.

Ακολουθούμε τη συγκέντρωση. Φροντίστε να αραιώσετε τα λιπάσματα με νερό, με συμπυκνωμένα σκευάσματα σίγουρα θα τρέξετε σε σκάσιμο.

Τι να φυτέψετε στα πόδια των ντοματών – συμβουλές για πρακτική κηπουρική.

Λόγος νούμερο τρία. Υπερβολικό τσίμπημα και αφαίρεση των φύλλων.

Όλοι γνωρίζουν την εικόνα, όταν υπάρχουν ήδη πολλά φρούτα στον θάμνο, ορισμένοι κάτοικοι του καλοκαιριού τσιμπούν τις κορυφές στον θάμνο και τους πλευρικούς βλαστούς; Φαίνεται ότι όλα είναι σωστά και το φυτό θα κατευθύνει όλες του τις δυνάμεις στην ωρίμανση των καρπών. Αλλά όχι! Έχοντας χάσει ένα σημαντικό μέρος της πράσινης μάζας, όλη η υγρασία κατευθύνεται από τον θάμνο στους καρπούς. Πολλή υγρασία – αποκτήστε μια ρωγμή. Εδώ είναι η πίσω όψη του μεταλλίου “For Garden Valor”.

οι ντομάτες σκάνε

Φέτος, οι Tutti Frutti F1 και Ulisse F1 ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι

Ας συνοψίσουμε.

Δεν θέλουμε να έχουμε ραγισμένες ντομάτες, ακολουθούμε απλούς κανόνες:

  • Το πότισμα είναι συστηματικό. Στη ζέστη κάθε τρεις μέρες, τις μέρες χωρίς ήλιο, μία φορά στις πέντε έως επτά ημέρες. Το καλύτερο από όλα – στάγδην άρδευση. Σας παρέχεται σταθερό επίπεδο υγρασίας. Ακόμα κι αν βάλεις νερό σε ένα μπουκάλι, δεν θα γίνει χειρότερο.
  • Το επίστρωμα είναι ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος του κηπουρού. Επιλέξτε υλικά της αρεσκείας σας (άχυρο, κομμένο γρασίδι, απορρίμματα πεύκου κ.λπ.)
  • Σκιάστε τα φυτά σας σε ζεστό καιρό, ειδικά σε θερμοκήπια.
  • Επιλέγοντας τις σωστές ποικιλίες ντομάτας που είναι ανθεκτικές στο ράγισμα. Για παράδειγμα, Lady’s fingers, Favorit, από υβρίδια Vladimir F1, Hercules F1, Our Masha F1.
  • Δεν μας αρέσουν τα υπερβολικά θετά παιδιά, παρατηρούμε τη χρυσή τομή.

Κόψτε τους θάμνους φραγκοστάφυλου με τον τρόπο μου και αποκτήστε μια αξιοζήλευτη συγκομιδή μούρων το επόμενο έτος

5 ιδιωτικά αλλά κρίσιμα λάθη στην Daylily Growing