Ο ρόλος του κηπουρού

Όταν έχεις την τύχη να έχεις κήπο, είναι ευχάριστο να περνάς καλά εκεί, με την προϋπόθεση ότι είναι καλά συντηρημένος και όμορφα διακοσμημένος για να νιώθεις καλά εκεί. Αλλά η διατήρηση ενός κήπου δεν είναι εφικτή σε όλους. Πράγματι, θέλει λίγη αντοχή, δύναμη και κυρίως λίγη γνώση κηπουρικής. Μάθετε τι είναι η δουλειά του κηπουρού!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός τοπίου και ενός κηπουρού;

Αυτά τα δύο επαγγέλματα στοχεύουν να εξωραΐσω τον κήπο σας. Αλλά το τοπίου μάλλον θα κάνουν εξωτερικές κατασκευαστικές εργασίες, όπως δρόμο, χαμηλούς τοίχους κ.λπ., ενώ ο κηπουρός θα φροντίσει τα φυτά σας.

Το τοπίου επανασχεδιάζει το εξωτερικό σας ξεκινώντας από μια βάση ή από την αρχή. Σας συνοδεύει σε όλη την κατασκευή του κήπου. Θα σας συμβουλεύσει για τα φυτά που θα εγκαταστήσετε και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να φτιάξετε μια βεράντα, μια λίμνη ή ακόμα και έναν μικρό καταρράκτη.

ο κηπουρός έρχεται μετά από όλα αυτά. Αυτός συντήρησηστον κήπο σας. Αυτό περιλαμβάνει το κούρεμα του γκαζόν, το τσουγκράνισμα των νεκρών φύλλων, το γύρισμα της γης σας, το κλάδεμα των δέντρων σας, τη φύτευση όμορφων λουλουδιών και θάμνων. Σας βοηθά επίσης να φροντίζετε τα φυτά εάν προσβάλλονται από ασθένειες ή παράσιτα. Αυτά είναι καθήκοντα που μπορούν να γίνουν ανιαρός.

© iStock/Creative-Family

Πότε να καλέσετε έναν κηπουρό;

Το εξωτερικό του σπιτιού σας έχει τόση σημασία με το εσωτερικό. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε εσείς και οι καλεσμένοι σας όταν φτάσετε στο σπίτι σας, πριν περάσετε την πόρτα. Επομένως, δεν πρέπει να παραμεληθεί.

Ορισμένες εργασίες μπορούν να γίνουν μόνοι σας, αλλά αν θέλετε μια πραγματική επαγγελματική δουλειά, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν κηπουρό! Θα μπορεί να σας παρέχει πρόσθετες συμβουλές και θα μπορείτε να ακολουθήσετε άλλα επαγγέλματα. Γνωρίζουμε πόσο πολύτιμος είναι ο ελεύθερος χρόνος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να πάτε για ψώνια, να απολαύσετε οικογενειακές δραστηριότητες ή απλά να απολαύσετε λίγο χρόνο στο σπίτι.

Εσείς σώσε την πλάτη σου, τα μπράτσα σου, και θα βρεις τον κήπο σου αλλαγμένο! Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να έχετε όλο το υλικό στο σπίτι. Έρχεται ο κηπουρός με τα δικά του εργαλεία!

Επιπλέον, μπορείτε να συνομιλήσετε μαζί του, ώστε να σας δίνει μερικές συμβουλές για τη συντήρηση του κήπου σας σε καθημερινή βάση.

Το να έχετε έναν όμορφο κήπο προσθέτει αξία στο σπίτι σας. Πράγματι, καθιστά δυνατή την αύξηση της τιμής πώλησης κατά 5% έως 10%.

Ποιες είναι οι εργασίες που απαιτούνται από τον κηπουρό;

Ο κηπουρός μπορεί να πραγματοποιήσει καθαρισμό βούρτσας, ξεβοτάνισμα, κλάδεμα δέντρων, λίπανση εδάφους, προετοιμασία εδάφους, πρόληψη του πολλαπλασιασμού παρασίτων και ασθενειών. Μπορεί επίσης να φροντίζει φυτά, να κόβει φράκτες, να κουρεύει το γκαζόν κ.λπ.

Έχει πραγματική γνώση για κάθε είδος φυτού. Θα μπορεί να σας κατευθύνει στην αγορά λουλουδιών, δέντρων και θάμνων ανάλογα με την έκθεση του κήπου σας και τις προτιμήσεις σας.

3 λόγοι για να υιοθετήσετε πράσινα φυτά

το έντονο κόκκινο, βρώσιμο μανιτάρι