Πικροδάφνη: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

πικροδάφνη (πικροδάφνη νερίου) είναι θάμνος ιθαγενής της λεκάνης της Μεσογείου. Έχει ύψος περίπου 2 μέτρα και παράγει υπέροχα ροζ, λευκά, κόκκινα ή λουλούδια σολομού κατά τη θερινή περίοδο. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την καλλιέργεια πικροδάφνης στον κήπο.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργήσετε πικροδάφνη;

Η φύτευση της πικροδάφνης γίνεται συνήθως μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου, αλλά κατά προτίμηση την άνοιξη. Είναι επίσης δυνατό να ξεκινήσετε τη σπορά την άνοιξη, αλλά η ανάδυση είναι πολύ μεγάλη και επίπονη, επομένως θα πρέπει να είστε υπομονετικοί. Όταν στήνετε τον θάμνο σας, να το κάνετε πάντα εκτός των περιόδων παγετού.

Φυτέψτε τον θάμνο σας σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και σε ηλιόλουστη τοποθεσία. Πράγματι, όσο περισσότερο η πικροδάφνη έχει πρόσβαση στον ήλιο και τη ζέστη, τόσο περισσότερα λουλούδια θα προσφέρει.

Φροντίστε επίσης το χώμα να είναι πλούσιο, διαφορετικά προσθέστε λίπασμα ή καλά αποσυντεθειμένο λίπασμα.

Εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή με λίγο ήλιο, μεγαλώστε το δικό σας πικροδάφνη νερίου σε γλάστρα για να μπορέσει να το στεγάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι πράγματι ένα όχι πολύ ανθεκτικό φυτό που φοβάται έντονα τους παγετούς.

Πιστώσεις: iStock

Η συνέντευξη

Κλαδέψτε τη πικροδάφνη το χειμώνα κόβοντας τα μισά από τα κλαδιά που έχουν ήδη αναπτυχθεί. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες κλαδεύονται στα τέλη Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο. Θα πρέπει να τα βγάλουν στον κήπο τον Μάιο αμέσως μετά τους παγετούς και να τα φέρουν τον Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, φροντίστε να ποτίζετε τακτικά τον θάμνο σας. Για τα φυτά σε γλάστρες, το πότισμα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενδελεχές.

Εάν η πικροδάφνη σας χάνει φύλλα, λείπουν θρεπτικά συστατικά. Βάλτε λίπασμα, αλλά πάντα την άνοιξη, ποτέ έξω.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη πικροδάφνη σας σε ελεύθερους φράκτες, αλλά και σε κρεβάτια. Λειτουργεί επίσης ως ανεμοφράκτης για παραθαλάσσιους κήπους.

Ασθένειες και παράσιτα

Η πικροδάφνη είναι ευαίσθητη στα κόκκινα ακάρεα της αράχνης και στα έντομα λέπια.

Προσοχή, η πικροδάφνη είναι τοξική για τον άνθρωπο. Κανένα μέρος δεν πρέπει να καταπίνεται με κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών.

πρόληψη και θεραπεία της προνύμφης φασολιών

Αμπέλου: φύτευση, καλλιέργεια, συντήρηση και συγκομιδή