Ποια εργαλεία χρειάζονται για τη σωστή συντήρηση του κήπου σας;

Για να διατηρήσετε τον κήπο σας καθαρό, είναι επιτακτική ανάγκη να τον συντηρήσετε σωστά, κάτι που απαιτεί τη χρήση ορισμένων συσκευών και εργαλείων. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε τα απαραίτητα πράγματα για τη σωστή συντήρηση ενός κήπου.

Ο θαμνοκοπτικός

Συχνά μπερδεύονται με ένα άκρο όταν είναι φορητό, το θαμνοκοπτικό είναι ένα αξεσουάρ σχεδιασμένο για συντήρηση κήπου. Πράγματι, αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται για το κλάδεμα ή το κούρεμα βούρτσας (θάμνοι, θάμνοι, μικρά φυτά ή βότανα) σε έναν κήπο. Υπάρχουν πολλά είδη βούρτσας. Μεταξύ άλλων, έχετε:

Το φορητό ή φορητό θαμνοκοπτικό

Είναι ο τύπος του θαμνοκοπτικό το πιο δημοφιλές όταν πρόκειται για προσωπική συντήρηση οικιακού κήπου. Πράγματι, το φορητό θαμνοκοπτικό έχει την ιδιαιτερότητα του τιμονιού (για να διευκολύνει τον προσανατολισμό του χρήστη), ενός στοπ στη δεξιά του λαβή με χειριστήριο αερίου. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί με μονή ή διπλή ζώνη που ο χρήστης μπορεί να στερεώσει στη μέση.

Το θαμνοκοπτικό σακιδίου

Γενικά πιο ισχυρό και βαρύτερο από το φορητό θαμνοκοπτικό, αυτός ο τύπος θαμνοκοπτικού φέρει τον κινητήρα του στο πίσω μέρος. Τι το κάνει λιγότερο θορυβώδες. Απελευθερώνει επίσης μικρή οσμή κατά τη χρήση.

Το τροχοφόρο θαμνοκοπτικό

Το τροχοφόρο θαμνοκοπτικό προσφέρει περισσότερους ελιγμούς στον χρήστη του από τα δύο προηγούμενα. Αυτή είναι τοποθετημένο σε μεγάλους τροχούς, που του επιτρέπει να είναι πιο κινητό. Έχει επίσης πολύ μεγαλύτερο πλάτος κοπής από άλλους τύπους θαμνοκοπτικών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί οι διαφορετικοί τύποι θαμνοκοπτικών μπορεί να είναι θερμικοί ή ηλεκτρικοί.

Το χλοοκοπτικό

Το χλοοκοπτικό είναι το κατ ‘εξοχήν εργαλείο για να διατηρείτε το γκαζόν σας σε καλή κατάσταση. Είναι μια συσκευή η οποία μπορεί να είναι ηλεκτρική ή θερμική (με βάση τα μοντέλα) που χρησιμοποιείται για την κοπή του χλοοτάπητα και άλλης βλάστησης που αποκαθιστά το χώμα του κήπου. Σε αντίθεση με το θαμνοκοπτικό, το χλοοκοπτικό δεν κόβει, αλλά κλαδεύει για να εναρμονιστεί ή να δώσει ακριβές σχήμα σε ένα γκαζόν. Χάρη σε αυτό το εργαλείο, ο κήπος σας θα έχει ένα ελκυστικό γκαζόν.

Le sarcloir

Αυτή η συσκευή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συντήρηση ενός κήπου. Γιατί εξυπηρετεί αφαιρέστε τα ζιζάνια του χώρου του κήπου χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στη χρήση ζιζανιοκτόνων. Εάν έχετε λαχανόκηπο για παράδειγμα, η χρήση αυτής της συσκευής στη συντήρησή του θα σας επιτρέψει να καταναλώνετε βιολογικά λαχανικά. Επίσης, διευκολύνει το σπάσιμο των σκληρών δαπέδων.

Το κλαδευτήρι

Πίστωση: Olga Seifutdinova / iStock

ο ψαλίδι σας επιτρέπει να κλαδεύετε προσεκτικά δέντρα, θάμνους και άλλα φυτά σε έναν κήπο. Είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της συντήρησης του κήπου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κλαδιών. Μεταξύ άλλων, θα βρείτε:

  • ψαλίδι κλαδέματος με ίσια κοπή ή αυξανόμενες λεπίδες
  • το αμόνι κλαδευτήρι
  • κλαδευτήρι μπαταρίας

Σε καθένα από αυτούς τους τύπους κλαδιών, θα βρείτε πολλά μοντέλα που θα εναπόκειται σε εσάς να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας και τον προϋπολογισμό σας.

Το φτυάρι

Το φτυάρι είναι ένα εύχρηστο εργαλείο στην κηπουρική. Χρησιμοποιείται για να ξεσηκώνει τη γη. Για να μεταφυτεύσετε λουλούδια, για παράδειγμα, χρειάζεστε α φτυάρι.

Γιατί το φραγκοστάφυλο δεν μεγαλώνει. Ο φίλος δεν εξήγησε τι ήταν το θέμα

φύτευση φράχτη, κλάδεμα και συντήρηση