Πράσινα λουλούδια: 9 ποικιλίες για έναν καταπράσινο κήπο!

Δεν είναι μόνο το φύλλωμα ή οι μίσχοι που είναι πράσινοι. Πράγματι, υπάρχει μεγάλη ποικιλία λουλουδιών των οποίων τα πέταλα δένουν τέλεια με το πράσινο της βλάστησης. Αυτά τα λουλούδια των οποίων τα χρώματα ταλαντεύονται ανάμεσα στο κίτρινο και το πράσινο δημιουργούν ένα ασβεστώδες πολύχρωμο τοπίο. Μπορείτε εύκολα να τα συνδυάσετε με άλλα λουλούδια σε πιο έντονα χρώματα ή απλά να δημιουργήσετε αποχρώσεις του πράσινου. Εδώ είναι 9 πράσινα λουλούδια για έναν καταπράσινο κήπο!

1) Rudbeckia Green Jewel

Όλοι γνωρίζουμε την κλασική rudbeckia, αυτό το μεγάλο κίτρινο λουλούδι που μοιάζει με μείγμα μαργαρίτας και ηλίανθου. Υπάρχει το ίδιο λουλούδι σε πράσινη εκδοχή! Είναι ένα φυτό που εκτιμά τον ήλιο και τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Συντελεστές: Wikipedia

2) Green Passion Clematis

Το Green Passion clematis ανθίζει από τον Μάιο έως τον Ιούνιο και μετά ξανά τον Σεπτέμβριο. Είναι ένα μεγάλο λουλούδι με διπλά πέταλα που μπορεί να έχει διάμετρο από 8 έως 10 cm. Αναπτύσσεται τόσο σε γλάστρες όσο και στο έδαφος.

3) Λυκίσκος

Ο λυκίσκος βγάζει όμορφους πράσινους κώνους μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου. Με αυτά τα χωνάκια φτιάχνουμε μπύρα.

4) Διακοσμητικός Καπνός Nicotiana alata Lime Green

Ο διακοσμητικός καπνός παράγει όμορφα λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας που έχουν βελούδινη υφή. Αυτά τα λουλούδια είναι όξινα πράσινα και είναι μάλλον εύθραυστα στην αφή. Αναδίδουν επίσης ένα υπέροχο άρωμα μελιού.

5) Tabac vert Nicotiana langsdorffii

Τα άνθη του πράσινου καπνού έχουν το χρώμα του ασβέστη. Είναι παρόντες από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανοίγουν για να αποκαλύψουν ένα ελαφρύ άρωμα γιασεμιού. Τη νύχτα αυτά τα σωληνοειδή λουλούδια κλείνουν.

6) Ορτανσία Limelight

Τα φωτεινά πράσινα άνθη της ορτανσίας έρχονται σε αντίθεση με το σκούρο πράσινο φύλλωμα. Λίγο καιρό μετά την έναρξη της ανθοφορίας, τα άνθη γίνονται λευκά και μερικές φορές ροζ.

ορτανσία στο προσκήνιο
Credits: Valentyna Tymchenko / iStock

7) Alchemilla soft

Η ανθοφορία της alchemilla mollis μοιάζει με πράσινο σύννεφο. Τα ανοιχτόχρωμα άνθη του σχηματίζουν μια τούφα πάνω από τα στρογγυλά φύλλα. Η ανθοφορία εμφανίζεται από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

8) Cognassier du Japon Kinshiden

Το ιαπωνικό κυδώνι Kinshiden αποκαλύπτει κρεμώδη-πράσινα άνθη με διπλά πέταλα και εμφανείς κίτρινους στήμονες. Είναι ιδανικά για τη δημιουργία ενός όμορφου φράχτη. Επίσης, αυτά τα μελιφόρα λουλούδια θα προσελκύσουν τις μέλισσες.

9) Ευφορβής Χαρακιάς

Το αειθαλές φύλλωμα της ευφορβίας δίνει τη δυνατότητα να το θαυμάζουμε όλο το χρόνο. Το φύλλωμα είναι γαλαζοπράσινο και τα άνθη ταλαντεύονται μεταξύ κίτρινου και πράσινου.

Euphorbia characias
Credits: Musat / iStock

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα λουλούδια που μπορούν να φωτίσουν τον λαχανόκηπό σας

Biricoccolo, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σπάνιο οπωροφόρο δέντρο