Προετοιμασία σμέουρων για το χειμώνα το φθινόπωρο – 6 σημαντικά βήματα για το πώς να προετοιμάσετε τα σμέουρα για το χειμώνα.

Το φθινόπωρο, υπάρχουν πολλά προβλήματα και ανησυχίες στον κήπο. Το κύριο πράγμα είναι να προετοιμάσετε τα φυτά για το χειμώνα. Σχεδόν όλοι χρειάζονται κλάδεμα και καταφύγιο για να έχουν καλή σοδειά την επόμενη σεζόν. Τα σμέουρα δεν αποτελούν εξαίρεση: η φροντίδα τους το φθινόπωρο και η προετοιμασία των σμέουρων για το χειμώνα το φθινόπωρο αποτελεί εγγύηση για μια πλούσια συγκομιδή το επόμενο έτος.

Αξίζει να θυμηθούμε το λάθος που κάνουν πολλοί κηπουροί όταν προετοιμάζουν τα σμέουρα για το χειμώνα το φθινόπωρο. Πολλοί, πριν την έναρξη του παγετού, μαζεύουν θάμνους βατόμουρου σε τσαμπιά και τους δένουν προσεκτικά σε όρθια θέση. Σε αυτή την περίπτωση, σε έναν σκληρό χειμώνα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος παγώματος των μπουμπουκιών ανθέων σε εκείνους τους βλαστούς βατόμουρου που βρίσκονται πάνω από το κάλυμμα του χιονιού. Φροντίστε να λυγίσετε τους βλαστούς του βατόμουρου για να μην παγώσουν τους χειμώνες με λίγο χιόνι.

Επομένως, μην αμελήσετε μερικά απλά βήματα και συμβουλές που έχει ετοιμάσει ο ιστότοπος για εσάς. www.dom-v-sadu.ru

Προετοιμασία σμέουρων για το χειμώνα το φθινόπωρο – γιατί να κόψετε;

 1. Ο πρώτος λόγος είναι ότι είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε βλαστούς που δεν θα καρποφορούν πλέον. Όλα αυτά είναι παλιά κλαδιά, καθώς και άρρωστα και κατεστραμμένα βλαστάρια. Παίρνουν δύναμη από έναν κοινό θάμνο, αλλά δεν υπάρχει συγκομιδή πάνω τους ή τα μούρα είναι μικρά και σπάνια.
 2. Ο δεύτερος λόγος προκύπτει από τον πρώτο – αύξηση της συγκομιδής το νέο έτος. Οι εναπομείναντες βλαστοί είναι οι πιο δυνατοί. Ως εκ τούτου, θα υπάρχουν πολλά σμέουρα πάνω τους.
 3. Ο τρίτος λόγος για να κάνετε αραίωση σμέουρων είναι τα μεγάλα μούρα. Ένα φυτό που δεν σπαταλά ενέργεια σε αδύναμους βλαστούς μπορεί να σχηματίσει μούρα σε υγιή κλαδιά με μέγιστη απόδοση.

Πότε να κλαδέψετε τα σμέουρα το φθινόπωρο:

Όλα τα παραπάνω εμπνέουν εμπιστοσύνη στην ανάγκη για φθινοπωρινό κλάδεμα των σμέουρων. Είναι σημαντικό να μην αργήσετε εδώ. Δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτωβρίου.

ποιοι βλαστοί βατόμουρου πρέπει να κοπούν

Πώς είναι η προετοιμασία των σμέουρων για το χειμώνα το φθινόπωρο

Απαιτείται φροντίδα βατόμουρου το φθινόπωρο, διαφορετικά μπορεί να μείνετε χωρίς μούρα για την επόμενη σεζόν.

 • Βήμα πρώτο: προετοιμασία σμέουρων για το χειμώνα το φθινόπωρο στη ρίζα. Όλοι οι βλαστοί που πρόκειται να αφαιρεθούν πρέπει να αποκοπούν κοντά στο έδαφος. Δεδομένου ότι ακόμη και τα μικρά κολοβώματα μπορούν να παρακάμψουν τον παγετό στις ρίζες.
 • Βήμα δυο: κοντύνετε τις κορυφές των νεαρών κλαδιών. Οι φετινοί βλαστοί προτείνεται να κοπούν από πάνω. Αρκεί να αφαιρέσετε 10-20 cm
 • Βήμα τρίτο: κρατήστε την απόσταση μεταξύ των θάμνων. Το αραίωμα των σμέουρων το φθινόπωρο είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας των σμέουρων το φθινόπωρο και η προετοιμασία για το χειμώνα δεν θα πρέπει να είναι πλήρης χωρίς αυτό το γεγονός. Μεταξύ των παρακείμενων θάμνων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 60 εκ. Κατά την αραίωση των σμέουρων, είναι βολικό να χρησιμοποιείτε ένα φτυάρι, δηλαδή απλώς να σκάβετε περιττά βλαστάρια.
 • Βήμα τέταρτο: καθαρισμός της επιφάνειας του βατόμουρου. Τα πεσμένα φύλλα, τα ξερά κλαδιά και το άχυρο, τα οποία οι καλοκαιρινοί κάτοικοι θέλουν να χρησιμοποιούν ως σάπια φύλλα, υποτίθεται ότι είναι γκανιότα. Μπορούν να τοποθετηθούν σε σωρό κομποστοποίησης ή να καούν. Η δεύτερη επιλογή είναι κατάλληλη εάν υποψιάζεστε ότι έχει εμφανιστεί κάποια ασθένεια ή παράσιτο.
 • Βήμα πέμπτο: αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα. Αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Δεν μπορεί να βλάψει τα νεφρά. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια τρέχοντας το χέρι σας κατά μήκος της βολής από το έδαφος προς την κορυφή.
 • Βήμα έκτο: λυγίστε το βατόμουρο. Αυτό είναι απαραίτητο σε εκείνες τις περιοχές της Ρωσίας όπου παρατηρούνται παγωμένοι χειμώνες με λίγο χιόνι. Για παράδειγμα, στα προάστια. Αυτό είναι ένα υποχρεωτικό βήμα στον τρόπο προετοιμασίας βατόμουροκοντά στο χειμώνα στα προάστια. Είναι εδώ που οι χειμώνες δεν είναι χιονισμένοι και τα σμέουρα μπορούν απλά να παγώσουν χωρίς χιόνι. Εάν το βατόμουρο είναι λυγισμένο, τότε το χιόνι παραμένει στα κλαδιά. Το ύψος στο οποίο παραμένουν τα κλαδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τα 40 εκ. Μερικοί κηπουροί αφήνουν λυγισμένους θάμνους σε ύψος 50 – 60 εκ. Αλλά αυτή είναι η πιο παγωμένη ζώνη! Είναι απαραίτητο να λυγίσετε τα σμέουρα στο έδαφος έτσι ώστε το χειμώνα τα κλαδιά να είναι κάτω από το χιόνι.

Η σωστή κάμψη των σμέουρων το φθινόπωρο δεν αρκεί για έναν επιτυχημένο χειμώνα των θάμνων φρούτων. Τα σμέουρα χρειάζονται φροντίδα τον χειμώνα.

 • Σε έναν χιονισμένο χειμώνα, πρέπει να ρίξετε χιόνι στους θάμνους.
 • Όταν σχηματίζεται κρούστα πάγου, πρέπει να το τρυπήσετε για να εξασφαλίσετε σταθερή πρόσβαση αέρα στους θάμνους.

Τα σμέουρα είναι εξαιρετικά το χειμώνα κάτω από ένα παχύ στρώμα χιονιού.

Προετοιμασία σμέουρων για το χειμώνα – σάπια φύλλα

Σε περιοχές με λίγο χιόνι, συνιστάται η τοποθέτηση φραγμών. Το καθήκον του οποίου είναι η δημιουργία συνθηκών που εμποδίζουν το χιόνι. Το αυξημένο στρώμα του θα αποτελέσει εμπόδιο στον παγετό.

Είναι καλό εάν η επιφάνεια του βατόμουρου καλύπτεται με ένα στρώμα χούμου ή σάπια κοπριάς. Το πάχος του πρέπει να είναι περίπου 10 εκ. Αυτό είναι αρκετό για να μην παγώσουν οι ρίζες του βατόμουρου. Ταυτόχρονα, τα κλαδιά του δεν αλληλοκαλύπτονται.

πώς να καλύψετε τα σμέουρα

Προετοιμασία remontant σμέουρων για το χειμώνα

Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι είναι δυνατή η συγκομιδή από τα κλαδιά του μέχρι τον παγετό. Επομένως, το κλάδεμα θα πρέπει να περιμένει και να αναβληθεί μέχρι τον Νοέμβριο ή αρχές Δεκεμβρίου. Η τήρηση αυτών των προθεσμιών είναι πολύ σημαντική. Αφού τα σμέουρα ξυπνούν με πρώιμο κλάδεμα. Αρχίζει να αναπτύσσεται, γεγονός που εξασθενεί τις ρίζες πριν ξεχειμωνιάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την κατάλληλη επεξεργασία των σμέουρων το φθινόπωρο για το χειμώνα, σχηματίζεται ένας μεγάλος αριθμός ωοθηκών σε αυτό. Και μερικές φορές προτείνουμε να αφαιρέσετε μερικά από αυτά.

Κατά το φθινοπωρινό κλάδεμα των remontant raspberries, υποτίθεται ότι αφαιρούνται όλοι οι βλαστοί. Επιπλέον, πρέπει να κόβονται κοντά στο ίδιο το έδαφος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κλαδιά για το νέο έτος μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσονται από κούτσουρα, αλλά δεν θα έχουν πλέον ιδιότητες επισκευής.

κλάδεμα σμέουρων το φθινόπωρο

Φύτευση φραουλών την άνοιξη σε ανοιχτό έδαφος

Καλλιέργεια φραουλών σε σωλήνες PVC κάθετα