πρόληψη και θεραπεία της προνύμφης φασολιών

Εάν οι καλλιέργειες φασολιών σας πέφτουν θύμα του λυχναριού, τότε γίνονται ακατάλληλα για κατανάλωση και δεν μπορούν πλέον να βλαστήσουν. Αυτές οι προνύμφες είναι απόγονοι σκαθαριών που ανήκουν στην οικογένεια των κρυσομελίδων. Αυτά τα έντομα έχουν καφέ χρώμα και έχουν μέγεθος περίπου 4 χιλιοστά. Οι προνύμφες είναι λευκές με καφέ άκρη που ταιριάζει με το κεφάλι τους. Μάθετε πώς να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα του κήπου.

Συμπτώματα

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ξέρετε ότι μόνο οι ξηροί σπόροι μπορούν να επηρεαστούν από το τραχύλι. Οι προνύμφες θα σκάψουν μικρές στοές στους κόκκους. Μόλις μπει μέσα, ο σπόρος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για σπόρο, ούτε μπορεί να φαγωθεί.

Πιστώσεις: laran2 / iStock

Πρόληψη Weevil

Μερικά προληπτικά μέτρα μπορούν να κρατήσουν τον μύκητα μακριά από τον κήπο.

Μετά τη συγκομιδή των ώριμων σπόρων, πετάξτε τους χειρότερους. Στη συνέχεια, αφού στεγνώσουν ελαφρώς, τοποθετήστε τους σπόρους στην κατάψυξη για μια εβδομάδα. Το κρύο από την κατάψυξη θα σκοτώσει τυχόν έντομα ή προνύμφες που υπάρχουν.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αφέψημα με έντονη μυρωδιά σαν αφέψημα τυρσίματος. Αυτό θα απωθήσει τα έντομα και θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να χτυπηθείτε από τις προνύμφες. Για την προετοιμασία, είναι αρκετά απλή: κόψτε περίπου 300 γραμμάρια τάνσυ, προσθέστε βραστό νερό και αφήστε να εμποτιστεί για μια ολόκληρη μέρα.

Το παρασκεύασμα αυτό πρέπει να απλωθεί στα πόδια των φασολιών. Για να μάθετε αν οι σπόροι σας είναι ακόμα καλοί, βάλτε τους σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό. Όλοι οι σπόροι που δεν βυθίζονται πρέπει να καούν.

Θεραπεία

Ενάντια σε αυτό το παράσιτο, η καλύτερη θεραπεία παραμένει η πρόληψη, γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική μέθοδος για την εξάλειψη αυτής της προνύμφης από τα φασόλια. Οι έντονες μυρωδιές τους επιτρέπουν να απωθούνται για λίγο. Θυμηθείτε επίσης να κρατάτε τους σπόρους σας σε αεροστεγή δοχεία, ώστε τα έντομα να μην μπορούν να γεννήσουν εκεί τα αυγά τους.

Nasturtium: σπορά, καλλιέργεια, συντήρηση και ανθοφορία

Πικροδάφνη: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα