Πώς να έχετε ένα όμορφο γκαζόν σε 5 βήματα;

Το να έχετε ένα όμορφο γκαζόν στο ακίνητό σας δεν είναι πολύ περίπλοκο εάν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συστάσεις, ακόμα κι αν εξακολουθεί να απαιτεί δουλειά. Ωστόσο, σίγουρα αξίζει τον κόπο, γιατί θα βελτιστοποιήσετε το γκαζόν σας ώστε να είναι λιγότερο υγρό και πιο ανθεκτικό στη ζέστη της καλοκαιρινής περιόδου. Δείτε πώς να έχετε ένα όμορφο γκαζόν σε 5 βήματα.

Καθάρισμα

Μετά από ένα πολύ σύντομο κούρεμα, το χώμα πρέπει να μαλακώσει και να αφαιρεθεί το υπόλοιπο γρασίδι. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιείται γενικά ένα γεωτρύπανο για γη άνω των 100m². Πραγματοποιήστε σταυρωτά περάσματα με αργή ταχύτητα για να επιτρέψετε στο μηχάνημα να βγάλει καλά τις ρίζες χωρίς να δουλεύει πολύ το χώμα.

Ισοπεδώστε τη γη

Με τα διάφορα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας, όπως ο κυνόδοντας ή το νύχι, εξαφανίστε τις τελευταίες τούφες χόρτου. Στη συνέχεια, με ένα φτυάρι, βουλώστε τις τρύπες και διαμορφώστε ξανά τα ανάχωμα για να ισιώσετε.

Πότισμα ενός πράσινου γκαζόν στον κήπο. Εύκαμπτος σωλήνας κήπου και ψεκαστήρας. Πιτσιλιές νερού στον ήλιο

Σπορόφυτα

Αφού επιλέξετε το είδος του γκαζόν που σας ταιριάζει, πρέπει να ανακατέψετε καλά τους σπόρους για να έχετε καλή κατανομή στο έδαφος. Πράγματι, ορισμένοι σπόροι είναι μικρότεροι από άλλους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αραιό γκαζόν. Ενώ προχωράτε στη γη σας, ρίξτε τους σπόρους μπροστά σας.

Είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σε ρυθμό: για παράδειγμα, ένα βήμα μπροστά, μια χούφτα σπόρους πεταμένους. Προσέξτε επίσης τον καιρό, είναι καλύτερο να σπέρνετε το γρασίδι όταν δεν έχει αέρα. Είναι επίσης δυνατή η οριοθέτηση της γης σε οικόπεδα για να προχωρήσουμε σταδιακά.

Ανάκτηση

Μόλις το έδαφος γεμίσει με σπόρους χόρτου, χρησιμοποιήστε μια τσουγκράνα για να θάψετε ελαφρά τους σπόρους. Θυμηθείτε να κάνετε τσουγκράνα σε εκτοξεύσεις για να μην μετακινήσετε τους σπόρους.

Πέρασμα του κυλίνδρου

Τέλος, προχωρήστε στο τελευταίο βήμα που αποτελείται από την κύλιση του χώματος πάνω από το έδαφος όταν το χώμα είναι στεγνό. Αυτό θα βελτιώσει την επαφή των σπόρων με το έδαφος. Προτιμήστε ένα ρολό περίπου 80 κιλών.

Συνέντευξη

Αφού τοποθετηθεί το γκαζόν, πρέπει να ποτίζεται τακτικά, αλλά με μικρή παροχή νερού για να μην δημιουργούνται λακκούβες. Το ιδανικό θα ήταν ένας αυτόματος ψεκαστήρας. Στη συνέχεια, όταν το γκαζόν φτάσει σε μέγεθος μεταξύ 8 και 10 cm, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενός πρώτου θερισμού. Η τομή πρέπει να είναι περίπου 5 cm. Αφού κοπεί το γκαζόν, μπορείτε να σιδερώσετε τον κύλινδρο για να βελτιώσετε τη διατήρηση των ριζών στο έδαφος.

Δέκα απαραίτητα λουλούδια για να δώσετε χρώμα στον κήπο

Η οξιά: ανακαλύψτε τον βρώσιμο καρπό της οξιάς