πώς να αντιμετωπίσετε τους μύκητες που καταστρέφουν δέντρα;

Η σήψη των ριζών είναι ένας μύκητας που καταστρέφει τα δέντρα. Δεν είναι γνωστό φάρμακο για τη θεραπεία των δέντρων που έχουν προσβληθεί από αυτή την κρυπτογαμική ασθένεια. Ονομάζεται επίσης μύκητας μασχάλης λόγω του χρώματος του μελί-ώχρας, η σήψη των ριζών αναπτύσσεται στη βάση του δέντρου και προσβάλλει άμεσα τις ρίζες. Για να αποτρέψετε τη μόλυνση άλλων δέντρων, ακολουθούν τα βήματα για τη θεραπεία και την πρόληψη αυτής της κρυπτογαμικής ασθένειας.

Ποια είναι τα συμπτώματα της σήψης των ριζών;

Κατά τους θερμότερους μήνες, όταν το φύλλωμα των θάμνων και των οπωροφόρων δέντρων είναι σε πλήρη ανάπτυξη, το δέντρο σταδιακά μεταμορφώνεται. Στεγνώνει, τα φύλλα κιτρινίζουν και μαραίνεται. Ο φλοιός ξεφλουδίζει εύκολα και αναδύεται μια μυρωδιά μανιταριού. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μανιτάρια καφέ ή μελιού αρχίζουν να αναπτύσσονται σε μια συστάδα γύρω από τη ρίζα του δέντρου σαν στέμμα. Στη συνέχεια, οι μύκητες επιτίθενται στις ρίζες του δέντρου στο οποίο είναι προσκολλημένοι. Η σήψη της ρίζας θα τα επιδεινώσει στη συνέχεια σε σημείο να τα σκοτώσει. Ο χυμός δεν υψώνεται πλέον στο δέντρο και το δέντρο οδεύει προς βέβαιο θάνατο.

Τα φυτά που επηρεάζονται περισσότερο είναι γενικά:

  • Οπωροφόρα δέντρα όπως μηλιά, αχλαδιά, ροδακινιά, κερασιές ή ελιές
  • Θάμνοι όπως πυξάρι, πασχαλιά ή τριανταφυλλιά
  • Καλλωπιστικά δέντρα όπως δρυς, σημύδα, σφενδάμι ή λεύκα
  • Πολυετή φυτά όπως η λεβάντα ή το γιασεμί

Υπάρχει θεραπεία για τη σήψη των ριζών;

Δυστυχώς, πραγματικά δεν υπάρχει θεραπεία για τη σήψη των ριζών. Και χωρίς θεραπεία, το ξερίζωμα του δέντρου θα γίνει η μόνη σας λύση. Θα χρειαστεί επίσης να πραγματοποιηθεί αφαίρεση κολοβώματος με πλήρη εξάλειψη των ριζών που είναι ακόμα θαμμένες κάτω από το έδαφος. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί ανανέωση του εδάφους για την πλήρη καταστροφή του μύκητα.

Αφού καθαριστεί από όλα τα ίχνη του προηγουμένως μολυσμένου δέντρου και δεχτεί μερικές ακτίνες ηλιακού φωτός απευθείας στο χώμα του, το χώμα καθαρίζεται. Οι συνθήκες δεν είναι πλέον ευνοϊκές για την ανάπτυξη του μύκητα.

Πρόληψη σήψης ριζών

Τα υγιή δέντρα ή θάμνοι είναι πιο δυνατά και επομένως καλύτερα σε θέση να αμυνθούν έναντι αυτού του είδους της μόλυνσης. Φροντίστε λοιπόν και φροντίστε τα φυτά σας. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την ανάπτυξη των δέντρων σε μέρος που είναι πολύ υγρό, επειδή σε αυτό το είδος περιβάλλοντος ο πολλαπλασιασμός των μυκήτων είναι πιο συνηθισμένος. Προσέξτε να μην τραυματίσετε τη βάση των δέντρων, γιατί μέσα από κοψίματα μπορεί να αρχίσει να τα μολύνει ο μύκητας. Η μόνη πρόληψη κατά της σήψης των ριζών είναι λίγο ριζική, γιατί συνίσταται στη μη επαναφύτευση δέντρου ή θάμνου όπου έχει ξεριζωθεί ένα παλιό μολυσμένο δέντρο.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

πώς να το καλλιεργήσετε και να το διατηρήσετε στην τελειότητα;

Δηλητηριώδη φυτά: 6 φυτά προς αποφυγή στον κήπο