Πώς να βοηθήσετε τα γεράνια να μεγαλώσουν σε πλάτος και να πετάξουν έξω έως και 6 μίσχους κάθε φορά;

Το γεράνι έχει κερδίσει από καιρό την αγάπη των καλλιεργητών λουλουδιών και έχει εδραιωθεί σταθερά στα περβάζια των διαμερισμάτων. Αυτό το λουλούδι είναι από τα ανεπιτήδευτα, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται σίγουρα την προσοχή σας. Έτσι, για παράδειγμα, εάν δεν θέλετε το γεράνι σας να τεντωθεί προς τα πάνω με ένα σχεδόν γυμνό μίσχο, αλλά θέλετε να δείτε την πλούσια ανθοφορία του, τότε θα πρέπει να κάνετε κάποια προσπάθεια.

Θα χαρώ να σας διδάξω πώς να κάνετε το γεράνι να αναπτύσσεται ενεργά σε πλάτος και να πετάτε περίπου 6 μίσχους λουλουδιών κάθε φορά, απολαμβάνοντας την άφθονη ανθοφορία του.

Τι πρέπει να είναι το λουλούδι;

Όταν σχεδιάζετε να μετατρέψετε ένα γεράνι σε μια πλούσια ομορφιά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πολλαπλασιάσετε το φυτό κόβοντάς το. Γιατί ρωτάς. Το θέμα είναι ότι το παλιό λουλούδι δεν είναι ικανό για μια τέτοια μεταμόρφωση. Οι επανειλημμένες προσπάθειές μου να επιτύχω άφθονη, επιθυμητή ανθοφορία σε ενήλικα γεράνια τελείωσαν ανεπιτυχώς.

Τι όμορφα που είναι τα γεράνια

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της ανθοφορίας του γερανιού;

Και εδώ όλα είναι πολύ απλά. Τα νεαρά, ήδη ριζωμένα γεράνια πρέπει να τσιμπούνται περιοδικά. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση της κορυφής του στελέχους, με αποτέλεσμα ο κορμός να αρχίσει να φυτρώνει νέους βλαστούς, κάνοντας το φυτό όλο και πιο διακλαδισμένο.

Συχνότητα τσιμπήματος γερανιών

Κατά κανόνα, τσιμπάω νεαρά γεράνια τρεις φορές το μήνα, κατά την περίοδο που το φυτό αναπτύσσεται ενεργά. Έτσι, για παράδειγμα, για πρώτη φορά τσιμπάω όταν το ριζωμένο μόσχευμα μεγαλώσει έως και 10 εκατοστά.

Πραγματοποιώ το παρακάτω τσίμπημα αφού τα πλαϊνά κλαδιά φτάσουν σε μήκος τα 15 εκατοστά. Κάνω το τελευταίο τσίμπημα όταν ο θάμνος μεγαλώσει στο επιθυμητό μέγεθος.

Τι όμορφα που είναι τα γεράνια

Εκτέλεση αλγόριθμου μοσχεύματα γερανιού

  1. Είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά τους άνω βλαστούς και να βρείτε ένα σημείο ανάπτυξης μεταξύ τους. Είναι το μεγαλύτερο μπουμπούκι, που ευθύνεται για τον ρυθμό ανάπτυξης των γερανιών.
  2. Το νεφρό που βρέθηκε πρέπει να τσιμπηθεί προσεκτικά με τα δάχτυλά σας. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε το λουλούδι θα τεντωθεί προς τα πάνω και δεν θα σχηματιστούν πλευρικά κλαδιά.
  3. Κατά την εκτέλεση της διαδικασίας, είναι απαραίτητο να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποτρέψετε τη ζημιά στα φύλλα ή το στέλεχος του βλαστού.
Τι όμορφα που είναι τα γεράνια

Σημαντικές αποχρώσεις

  • Όταν εργάζεστε, τα χέρια πρέπει να πλένονται καλά, διαφορετικά τα γεράνια μπορούν να μολυνθούν από διάφορες ασθένειες.
  • Απαγορεύεται να τραβάτε δυνατά το φυτό, καθώς αυτό μπορεί να το τραυματίσει.
  • Με την ολοκλήρωση του χειρισμού, τα γεράνια θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα ηλιόλουστο και ζεστό μέρος, καθώς απαιτούν μεγάλη ποσότητα φωτός για την ανάπτυξη κλαδιών.
  • Το σημείο τσιμπήματος πρέπει να απολυμανθεί. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ ή, για παράδειγμα, λαμπερό πράσινο. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε είναι πολύ πιθανό να στεγνώσουν τα σημεία των περικοπών και το φυτό να αρρωστήσει.


Κλάδεμα σταφυλιών το φθινόπωρο για αρχάριους – 5 κοινά λάθη

Φύτευση φραουλών την άνοιξη σε ανοιχτό έδαφος