Πώς να διαμορφώσετε τα μαστίγια κολοκύθας – Οι κολοκύθες τώρα μεγαλώνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

Η κολοκύθα ανήκει στις κολοκύθες, επομένως μεγαλώνει στις βλεφαρίδες. Όπως και με τη φροντίδα ενός καρπουζιού, οι θάμνοι κολοκύθας πρέπει να διαμορφωθούν. Αν αναλογιστούμε την κολοκύθα «Μοσχάτο» και την κολοκύθα «Μακαρονάδα», στα τέλη Αυγούστου είναι απαραίτητο να αρχίσουμε να τσιμπάμε τις βλεφαρίδες για το σχηματισμό και την ωρίμανση του καρπού. Αυτές οι δύο ποικιλίες είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες. Εάν καλλιεργείτε κολοκύθες με μεγάλους καρπούς, τότε θα πρέπει να σχηματίσετε φυτά αργότερα.

Επιλέγοντας το σωστό μέρος για να φυτέψετε μια κολοκύθα

Σε αντίθεση με άλλα πεπόνια, η κολοκύθα είναι ένα φυτό ανθεκτικό στο κρύο. Αντέχει σε θερμοκρασίες έως και 10 ° C, αλλά από δυνατούς και ψυχρούς ανέμους, η κολοκύθα μπορεί να ρίξει την ωοθήκη.

Ένα ιδανικό μέρος για να καλλιεργήσετε κολοκύθες είναι μια τοποθεσία προστατευμένη από τον άνεμο, για παράδειγμα, πίσω από το σπίτι. Είναι καλύτερο να φυτέψετε την κολοκύθα σε ένα μέρος που φωτίζεται καλά από τον ήλιο· κάτω από τον καυτό ήλιο, η κολοκύθα θα πρέπει να ποτίζεται άφθονο.

Τσιμπώντας το σημείο ανάπτυξης του μαστίγιου

Οι βλεφαρίδες κολοκύθας φτάνουν πάντα στον ήλιο, μεγαλώνουν προς τα νότια. Χάρη στο ηλιακό φως και τη ζέστη, η κολοκύθα μπορεί να απλώσει τα μαστίγια 3-4 μέτρα σε μήκος. Σε τόσο μεγάλους βλαστούς δένονται πάρα πολλά φρούτα και δεν έχουν χρόνο να ωριμάσουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Επομένως, στα τέλη Αυγούστου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε δύο μεγάλα φρούτα σε κάθε βλεφαρίδα και να κόψετε την υπόλοιπη ωοθήκη. Πρέπει επίσης να τσιμπήσετε κάθε βλεφαρίδα κολοκύθας, αφήνοντας 2-3 φύλλα μετά τα επιλεγμένα φρούτα. Έτσι, το σημείο ανάπτυξης του θάμνου καταστρέφεται και όλα τα θρεπτικά συστατικά παρέχονται στους καρπούς.

Εάν υπάρχουν παγετοί στις αρχές Σεπτεμβρίου, τότε οι καρποί πρέπει να συγκομίζονται αρχές Αυγούστου. Η κολοκύθα δεν αντέχει τον παγετό και αν δεν έχετε χρόνο να μαζέψετε τα φρούτα, δεν θα αποθηκευτούν.

Τον Αύγουστο, πρέπει να δώσετε προσοχή στο μέγεθος της ωοθήκης της κολοκύθας. Εάν δύο κολοκύθες διαφορετικών μεγεθών είναι δεμένες σε μία βλεφαρίδα, τότε δεν πρέπει να κόψετε μια τέτοια βλεφαρίδα, απλά πρέπει να αφαιρέσετε τα μικρότερα φρούτα.

Τι να κάνετε αν δεν υπάρχουν ωοθήκες στην κολοκύθα: Έχετε παρατηρήσει ότι δεν υπάρχουν πρακτικά ωοθήκες στην κολοκύθα; Πρέπει επειγόντως να λάβουμε μέτρα. Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι καλύτερες ποικιλίες κολοκύθας

Εάν υπάρχουν πολλές γυμνοσάλιαγκες στον ιστότοπο, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ποικιλίες κολοκύθας Muscat και Spaghetti. Οι καρποί αυτών των ποικιλιών είναι μεσαίου μεγέθους, πρώιμοι και γλυκοί, αλλά με χοντρό δέρμα. Οι γυμνοσάλιαγκες δεν τρώνε μια τέτοια κολοκύθα και η καλλιέργεια θα είναι ασφαλής.

Εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε κολοκύθα για σπόρους, τότε η καλύτερη ποικιλία θα είναι η κολοκύθα “μεγάλων καρπών”. Αυτή η ποικιλία είναι η πιο ανθεκτική στο κρύο. Το βάρος του καρπού μπορεί να φτάσει τα 90 κιλά, επομένως θα υπάρχουν πολλοί σπόροι και πολτός για συλλογή.

Εάν η κολοκύθα πρέπει να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η καλύτερη ποικιλία είναι η κολοκύθα “Σκληρό φλοιό”, η διάρκεια ζωής της διαρκεί έως και 9 μήνες.


Τι να φυτέψουμε δίπλα στα σμέουρα για να μην μεγαλώσουν

Top dressing από φράουλες, που θα δώσει πολλά νόστιμα μούρα