Πώς να ελέγξετε αυτό το παράσιτο στον κήπο;

Η μύγα του γερανού, πιο γνωστή ως ξαδέρφη, είναι ένα έντομο που έχει μέγεθος μεταξύ 1 και 2,5 εκατοστών. Έχει μακριά πόδια και λεπτά φτερά. Στον κήπο, ο ενήλικος γερανός δεν προκαλεί ζημιά, αλλά οι προνύμφες μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καταπολέμηση της μύγας του γερανού, και πιο συγκεκριμένα των προνυμφών του.

Χαρακτηριστικά της μύγας του γερανού

Αβλαβές για τον άνθρωπο, ο γερανός τρέφεται με νερό και χυμό. Επίσης, δεν τσιμπάει. Τα δερμάτινα μπουφάν είναι ορατά την άνοιξη και τα τέλη του καλοκαιριού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα θηλυκά γεννούν εκατοντάδες μαύρα αυγά και τα διώχνουν στο γρασίδι. Τα αυγά εκκολάπτονται το φθινόπωρο και οι προνύμφες αρχίζουν στη συνέχεια τη ζωή τους στο έδαφος.

Είναι από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο που οι προνύμφες μεγαλώνουν και είναι επίσης αυτή τη στιγμή που επιτίθενται στα φυτά του κήπου. Συνήθως ξεκινούν με ριζώματα, ριζώματα, αλλά και από τα κάτω φύλλα. Εντοπίζουμε την παρουσία αυτών των προνυμφών όταν ο χλοοτάπητας κιτρινίζει.

Στον λαχανόκηπο, τα φυτά που προσβάλλονται συχνότερα από τις προνύμφες της μύγας του γερανού είναι μαρούλιΟ φράουλεςο chouαλλά και το πατάτες.

Πιστώσεις: ErikAgar / iStock

Πώς να καταπολεμήσετε τη μύγα του γερανού;

Τα φυσικά αρπακτικά της προνύμφης είναι ένα εξαιρετικό μέσο ελέγχου του δερμάτινου μπουφάν. Ανάμεσά τους είναι οι σκαντζόχοιροιΟ κρεατοελιέςαλλά και μερικά πουλιά όπως το κότσυφας. Οι νυχτερίδες εκτιμούν ιδιαίτερα τα δερμάτινα μπουφάν για ενήλικες.

Οι προνύμφες συχνά φιλοξενούνται σε αρκετά υγρά μέρη. ΕΝΑ τακτική άροση θα εκκενώσει την υπερβολική υγρασία και θα κάνει την ανάπτυξη των προνυμφών πιο περίπλοκη.

Όπως με τα περισσότερα παράσιτα του κήπου, η εξάσκηση α εναλλαγή των πολιτισμών θα χρησιμεύσει ως προληπτικό μέτρο κατά της εμφάνισης αυτού του εντόμου.

Τέλος, είναι επίσης δυνατό να πιάνω. Για να το κάνετε αυτό, όταν έχει βρέξει και το έδαφος είναι πολύ υγρό, τοποθετήστε ένα μεγάλο μαύρο πλαστικό κομμάτι το βράδυ, σαν μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών. Την επόμενη μέρα, θα έχει προσελκύσει τις προνύμφες και το μόνο που μένει είναι να τις εξαφανίσει.

Επιπλέον, όταν η παρουσία τους είναι πολύ υψηλή, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα συχνά με βάση το πύρεθρο για να απαλλαγούμε από αυτά.

σπορά, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή

φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή