Πώς να εξοικονομήσετε νερό στον κήπο;

2. Ανακυκλώστε το νερό

Επαναχρησιμοποίηση νερού μαγειρέματος ή ξέβγαλμα νερού από λαχανικά; Το σκεφτόμαστε με κρύο νερό, αλλά το νερό μαγειρέματος είναι εξίσου έγκυρο μόλις κρυώσει! Βολικό όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά, ρύζι ή ακόμα και λαχανικά στον ατμό.

3. Καλλιέργειες εδαφοκάλυψης

Για να διατηρείται το έδαφος δροσερό, τοτο σάπια φύλλα είναι η ιδανική λύση. Ξύλο ροκανίδια, αποκόμματα γρασιδιού, τεμαχισμένα κλαδέματα… οτιδήποτε φυσικό είναι καλό για την παρασκευή σπιτικού σάπια φύλλα που προστατεύουν τις καλλιέργειες, περιορίζουν τα ζιζάνια και δρα ως συγκράτηση νερού. Η μαγική συνταγή είναι να το απλώσετε σε μια στρώση πάχους 5 εκατοστών γύρω από τις καλλιέργειες. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδας και στην πρόληψη του πολλαπλασιασμού των άγριων ζιζανίων.

Πίστωση: svehlik/iStock

4. Αποθηκεύστε το νερό της βροχής

Η πιο πρακτική λύση για την εξοικονόμηση νερού είναι να αποθήκευση βρόχινου νερού. Πώς να προχωρήσω ? Απλώς συνδέστε τα στόμια εκροής σε δεξαμενή νερού, δεξαμενή, δεξαμενή ή καζανάκι. Μόλις εγκατασταθεί το σύστημα αποθήκευσης και συμπληρωθεί το απόθεμα, το μόνο που μένει είναι να το συνδέσετε στο α αντλία καταιονισμού για να τραβήξετε αβίαστα την απαραίτητη ποσότητα νερού. Η αντλία νερού μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε πηγάδι ή λίμνη.

βαρέλι αποθήκευσης βρόχινου νερού
Πιστώσεις: schulzie/iStock

Βολικό όταν λείπετε για μικρό χρονικό διάστημα, ο διανομέας νερού σταγονόμετρου επιτρέπει σταδιακό και συνεχές πότισμα. Μια άλλη τεχνική: τα φυτίλια εισάγονται μερικά εκατοστά στο έδαφος, τα οποία υγραίνουν τα φυτά σε γλάστρες με τριχοειδοποίηση.

Γιατί ασχολούμαι με τα ιδιότροπα λουλούδια, αν μπορείς να φυτέψεις όλη την αυλή με θάμνους

Γιατί δεν δένουν τα φρούτα σε μια κολοκύθα;