πώς να καταπολεμήσουμε αυτό το παράσιτο του οπωρώνα;

Η μύγα κερασιάς είναι ένα από τα πιο κοινά παράσιτα των καλλιεργειών. Επιπλέον, είναι πολύ γνωστό σε όλους τους κηπουρούς. Αυτό το έντομο έρχεται να γεννήσει τα αυγά του στα κεράσια όταν αρχίσουν να ωριμάζουν. Τελικά, αυτό μπορεί να καταστρέψει ολόκληρες καλλιέργειες. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται γενικά στα τέλη Μαΐου και μπορεί να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο. Πρέπει λοιπόν να ληφθούν προφυλάξεις. Από πού προέρχεται και πώς να απαλλαγείτε από αυτό; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καταπολέμηση της μάστιγας της μύγας κερασιού.

1. Ποια είναι τα συμπτώματα της μύγας κερασιού;

Η μύγα κερασιάς είναι αρκετά απατηλή αφού η εισβολή της δεν είναι ούτε κραυγαλέα ούτε εμφανής με την πρώτη ματιά. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά τα κεράσια μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι όψιμες ποικιλίες είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τις πρώιμες ποικιλίες.

Μέχρι να παρατηρήσετε τα συμπτώματα, είναι συνήθως πολύ αργά. Τα κεράσια σκουληκιάζουν. Το κεράσι (ή μέρος του) αρχίζει να μαυρίζει και τελικά μαραίνεται. Σαπίζει και βγαίνει από μέσα το σκουλήκι από τα αυγά! Ελέγξτε λοιπόν προσεκτικά το εσωτερικό πριν το καταναλώσετε.

Συντελεστές : ©entomart / Wikipedia

2. Πώς να απαλλαγείτε από τη μύγα του κερασιού;

Η προληπτική θεραπεία παραμένει η πιο αποτελεσματική. Μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας πρώιμες ποικιλίες όπως το bigarreau. Ο λόγος που αυτό το δέντρο επηρεάζεται λιγότερο είναι ότι το κεράσι ωριμάζει πριν η μύγα της κερασιάς αρχίσει την εισβολή της.

Οι φερομονικές παγίδες είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές. Με βάση το θειικό αμμώνιο, προσελκύουν τις μύγες μακριά από τις καλλιέργειές σας. Ωστόσο, αυτή η λύση έχει κόστος.

Δεν συνιστώνται χημικές επεξεργασίες, αφενός για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και αφετέρου η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι 100% αποδεδειγμένη. Ευτυχώς, υπάρχει ακόμα το φυσικό εντομοκτόνο για το οποίο θα βρείτε τη συνταγή εδώ.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Μπούκλα φύλλων ροδακινιάς: πώς να αντιμετωπίσετε αυτήν την καταστροφική ασθένεια;

Μύγα καρότου: πώς να καταπολεμήσετε αυτό το παράσιτο του λαχανόκηπου;

Τα ζιζάνια είναι χρήσιμα και όχι τόσο άσχημα. Μάθετε γιατί!

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον θάμνο κήπου

πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τον εσωτερικό σφένδαμο