πώς να μεγαλώσει αυτό το αναρριχώμενο φυτό;

Η πανδορέα είναι ένα αναρριχώμενο φυτό που ανθίζει την καλοκαιρινή περίοδο. Στη συνέχεια αποκαλύπτει υπέροχα λουλούδια σε σχήμα λευκής ή απαλού ροζ τρομπέτας. Η εντυπωσιακή και πολύ αισθητική ανθοφορία του θα εξαχνώσει κάθε κήπο. Το φύλλωμά του είναι επίσης αειθαλές. Ωστόσο, αυτό το φυτό προορίζεται για τις πιο ζεστές περιοχές. Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές μας για την καλλιέργεια της πανδορέας.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργηθεί η πανδορέα;

Η πανδορέα μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε γλάστρα όσο και στο έδαφος, αλλά η πρώτη επιλογή θα είναι προτιμότερη για περιοχές με ψυχρό κλίμα.

Η φύτευση γίνεται κατά τη διάρκεια της άνοιξη μετά τους τελευταίους παγετούς του Μαΐου. Η πανδορέα δεν είναι ανθεκτική και χάνεται μόλις πέσουν οι θερμοκρασίες στους -5°C.

Επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και προστατευμένο από τον άνεμο, γιατί τα λουλούδια είναι εύθραυστα. Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο, καλά στραγγιζόμενο και χούμο. Για φυτά σε γλάστρες, φτιάξτε ένα μείγμα από 1/3 χώμα για γλάστρα, 1/3 άμμο και 1/3 χώμα κήπου.

Η Πανδορέα πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα κατά τη θερινή περίοδο.

Συντελεστές: Chattranusorn09 / iStock

Η συνέντευξη

Το πότισμα πρέπει να είναι τακτικό, ειδικά όταν έχει πολύ ζέστη. Επομένως, η γη πρέπει να διατηρείται μόνιμα υγρή, αλλά χωρίς να την εμποτίζει. Γι’αυτό, νερό το βράδυ για να αποτρέψετε την εξάτμιση του νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στις γλάστρες το πότισμα είναι λίγο πιο συχνό, αλλά προσέξτε να μην πνιγεί το φυτό. Επίσης θυμηθείτε να προσθέτετε λίγο υγρό λίπασμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σταματήστε το πότισμα για θέματα στο έδαφος. Στις γλάστρες ποτίζουμε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό στην επιφάνεια και βάθους 1 cm.

Το μέγεθος δεν απαιτείται, αλλά μπορείτε αφαιρέστε το νεκρό ξύλο μετά την ανθοφορία. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα αποξηραμένα λουλούδια καθώς πηγαίνετε για να τονώσετε τις μελλοντικές ανθοφορίες.

Για να προστατέψετε την πανδορέα από το κρύο, τοποθετήστε ένα σάπιασμα αποξηραμένων φύλλων στη βάση των φυτών.

σπορά, φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή

Βοηθήστε τις μέλισσες δημιουργώντας ένα κουτί λουλουδιών