πώς να μεγαλώσει αυτό το υδρόβιο λουλούδι;

Το νούφαρο είναι ένα εκλεπτυσμένο λουλούδι που μοιάζει με ένα μικρό κόσμημα που επιπλέει στο νερό. Είναι ένα από τα πιο όμορφα υδρόβια φυτά που μπορεί κανείς να θαυμάσει. Το ίδιο αισθητικά είναι και τα αιωρούμενα φύλλα του. Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς, η καλλιέργεια νούφαρων δεν είναι δύσκολη αν επιλέξετε την ποικιλία που ταιριάζει καλύτερα στη λίμνη σας, η οποία πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη και βαθιά. Μάθετε πώς να καλλιεργείτε και να διατηρείτε το νούφαρο στη λίμνη σας.

1) Τι πρέπει να ξέρετε για τα νούφαρα

Υπάρχουν μεγάλες οικογένειες νούφαρων. Το πρώτο είναι ανθεκτικό, αντιστέκεται στο κρύο και τα αιωρούμενα άνθη του ανθίζουν την ημέρα. Και υπάρχουν τα τροπικά νούφαρα που είναι μάλλον εύθραυστα και εμφανίζονται είτε τη νύχτα είτε την ημέρα. Προφανώς θα επιλέξετε την πρώτη κατηγορία.

Τα στρογγυλά, πράσινα λουλούδια και τα φύλλα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Συνδέονται με ένα στέλεχος με το κούτσουρο που αναπτύσσεται στον πυθμένα της λεκάνης. Συνήθως βλέπουμε τα φύλλα να εμφανίζονται τον Απρίλιο. Όταν υπάρχουν πάρα πολλά νούφαρα, μη διστάσετε να αφαιρέσετε τα ψηλά που έχουν σπρωχτεί στην επιφάνεια από άλλους. Τα άνθη αποκαλύπτονται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Τα λουλούδια ανοίγουν το πρωί και κλείνουν το βράδυ. Προσφέρουν μια παλέτα που κυμαίνεται από λευκό έως κόκκινο μέσα από διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ.

Συντελεστές: evaboehm / Pixabay

2) Πού να τοποθετήσετε το νούφαρο και πότε;

Για να αναπτυχθεί, το νούφαρο χρειάζεται πολύ ηλιακό φως. Επομένως, η πισίνα πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια σπορά με μούλιασμα των σπόρων σε 2 έως 3 cm νερό στους 10-13°C. Στη συνέχεια, βάλτε τα στη θέση τους όταν έχουν φυτρώσει. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία είναι λεπτή και επομένως προορίζεται για τους πιο έμπειρους κηπουρούς. Εάν δεν είστε, κατευθυνθείτε στο τμήμα ριζώματος. Η φύτευση γίνεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

3) Πώς να τοποθετήσετε το νούφαρο στη λεκάνη;

Αφού εκτελέσετε τη διαίρεση των ριζωμάτων (ή ανακτήσετε μια αποκόλληση από ένα βλαστάρι την άνοιξη), τοποθετήστε το σε ένα καλάθι γεμάτο με αργιλώδες χώμα. Στη συνέχεια, θα τοποθετήσετε αυτό το καλάθι στο κάτω μέρος της λίμνης σας βάθους περίπου 75 cm (μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου).

4) Πώς να διατηρήσετε το νούφαρο;

Η μεταφύτευση γίνεται κάθε 3 χρόνια στο τέλος της άνοιξης. Διαφορετικά όσον αφορά τη συντήρηση, αρκεί να αφαιρείτε τακτικά τα ξεθωριασμένα άνθη και τα κίτρινα φύλλα. Για να συνεχίσετε να μεγαλώνετε, χωρίστε τις συστάδες όταν τα φύλλα βγαίνουν από το νερό κάθετα.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Ορτανσία: πώς να διατηρήσετε τις μπλε ορτανσίες;

16 ασυνήθιστα φυτά για να καλλιεργήσετε στον κήπο σας!

Μπουκαμβίλια: συμβουλές, φύτευση και συντήρηση

6 ανθεκτικά φυτά για εγκατάσταση στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας

τα πάντα για τη φύτευση, τη σπορά, την καλλιέργεια και τη συντήρησή του