πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τον εσωτερικό σφένδαμο

Το Velvetleaf υπάρχει σε διάφορες μορφές, αλλά η πιο κοινή είναι αυτή του θάμνου. Φέρνει μια εξωτική πινελιά στον κήπο με τα πολύχρωμα και γενναιόδωρα λουλούδια του. Η άφθονη ανθοφορία του ξεκινά την άνοιξη και συνεχίζεται μέχρι το φθινόπωρο. Είτε σε γλάστρες είτε στο έδαφος, το velvetleaf θα τα πάει καλά εκεί. Θα δώσει στο δωμάτιο ή στον κήπο σας μια λαμπερή ατμόσφαιρα. Μάθετε πώς να μεγαλώνετε και να φροντίζετε τον εσωτερικό σφένδαμο.

1) Πώς να φυτέψετε και να μεγαλώσετε βελούδινα φύλλα;

Το στάδιο φύτευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί αυτή τη στιγμή διαδραματίζεται η μελλοντική ζωή του φυτού. Η φύτευση και η μεταφύτευση γίνονται πάντα την άνοιξη.

Φύτευση στο έδαφος :

Το Abutilon φυτεύεται στο έδαφος αποκλειστικά σε περιοχές της Μεσογείου. Όντας μόνο πολύ ανθεκτικό, δεν υποστηρίζει θερμοκρασίες κάτω από -5°C. Ο παγετός και τα ρεύματα μπορεί να αποβούν μοιραία. Πρέπει επομένως να προστατεύεται από τον άνεμο. Απαιτεί φρέσκο ​​αλλά καλά στραγγιζόμενο έδαφος καθώς και πλούσιο, πλούσιο σε χούμο έδαφος.

Το abutilon θα πρέπει να εγκατασταθεί σε πλήρη ηλιοφάνεια, αποφεύγοντας όμως τις ακτίνες τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Φύτευση γλάστρας :

Σε περιοχές όπου η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κάτω από τους -5°C, η καλλιέργεια δοχείων είναι απαραίτητη. Ένα χώμα τύπου «κηπουρικής» ή φυτού εσωτερικού χώρου θα κάνει το κόλπο. Έτσι, σε μια γλάστρα, μπορείτε να βγάλετε το φυτό το καλοκαίρι και να το φέρετε όταν έρθει το φθινόπωρο. Πράγματι, δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου. Το χειμώνα, θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα φωτεινό, κακώς θερμαινόμενο δωμάτιο.

Παρέχετε μια μεγάλη γλάστρα με διάμετρο 40 έως 70 cm. Απλώστε ένα στρώμα αποστράγγισης (πηλό βότσαλο) στο κάτω μέρος και στη συνέχεια γεμίστε με ένα μείγμα χώματος κήπου, κομπόστ και χώμα για γλάστρες.

Συντελεστές: f99aq / Wikipedia

Πώς να φροντίσετε τα βελούδινα φύλλα;

Σε γλάστρα, εσύ ποτίζετε το φυτό κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε αφθονία. Θα ψεκάσετε και το φύλλωμά του. Μειώστε το φθινόπωρο και την άνοιξη. Το χειμώνα, φροντίστε να διατηρείτε το έδαφος ελαφρώς υγρό. Το φυτό πρέπει να βρίσκεται σε δροσερό δωμάτιο (μεταξύ 12 και 15°C).

Προσθέστε λίπασμα για ανθοφόρα φυτά από τον Μάρτιο μία φορά την εβδομάδα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. βελούδινο κερδίζει κάθε άνοιξη σε κατσαρόλα με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο.

Στο έδαφος, φέρτε στο πόδι του καλά αποσυντεθειμένο λίπασμα μία φορά το χρόνο και υγρό λίπασμα κατά την περίοδο ανάπτυξής του. Αν το κρύο καταστρέψει το εναέριο μέρος, ξυρίστε το στο τέλος του χειμώνα, γιατί θα επανέλθει χωρίς πρόβλημα.

Στο τέλος του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης, κλαδεύουμε ελαφρά (όχι περισσότερο από το 1/3) τα κλαδιά και αφαιρούμε τα νεκρά ξύλα. Αερίστε τα πάντα έτσι ώστε το φως να περάσει από τη μέση του θάμνου.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Φυτό γαρίδας: συμβουλές για καλλιέργεια, φύτευση και φροντίδα

Wisteria: φύτευση, φροντίδα και κλάδεμα αυτού του αρωματικού αναρριχητικού φυτού

Ευαίσθητο: πώς να διατηρήσετε το φυτό που αντιδρά στην αφή!

πώς να καταπολεμήσουμε αυτό το παράσιτο του οπωρώνα;

10 εναέρια πολυετή φυτά για να δώσουν ύψος και ελαφρότητα στον κήπο