Πώς να πάρετε μια καλή συγκομιδή σταφίδων

Η σταφίδα είναι ένα πολύ δημοφιλές μούρο. Η απόκτηση καλής συγκομιδής φραγκοστάφυλων είναι εύκολη. Αρκεί να γνωρίζουμε μερικές από τις κύριες ανάγκες του και να τις εκπληρώνουμε έγκαιρα.

Κανόνες για μια καλή καλλιέργεια σταφίδας

1. Πότισμα σταφίδων

Η σταφίδα αγαπά την υγρασία. Στη μεσαία λωρίδα, αναπτύσσεται σχεδόν στην άγρια ​​φύση, αλλά στο νότο, το τακτικό πότισμα είναι απαραίτητο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ποτίζετε πολλές φορές την εβδομάδα για να αυξήσετε την υγρασία του αέρα.

Οι περισσότερες σταφίδες χρειάζονται νερό κατά την ανάπτυξη των βλαστών και την εμφάνιση των μούρων. Χωρίς πότισμα, όχι μόνο δεν θα υπάρξει συγκομιδή, αλλά οι θάμνοι μπορούν επίσης να στεγνώσουν, αφού προηγουμένως έχουν χάσει τα φύλλα τους. Η έλλειψη υγρασίας στο έδαφος έχει επίσης κακή επίδραση στην τοποθέτηση των μπουμπουκιών φρούτων, δηλαδή, μπορείτε να χάσετε όχι μόνο τη συγκομιδή του τρέχοντος έτους, αλλά και το μέλλον.

Οι ρίζες της σταφίδας βρίσκονται κυρίως σε βάθος 40 cm, αυτό το στρώμα πρέπει να βρέχεται με νερό κατά την άρδευση.

2. Πώς να ταΐζετε σταφίδες για καλή συγκομιδή

Συνήθως οι κηπουροί ταΐζουν φραγκοστάφυλα με κοπριά και φλόμπα. Η σταφίδα σέβεται πολύ την κοπριά, από τέτοια διατροφή δίνει τεράστια φύλλα, ισχυρούς βλαστούς. Αλλά τέτοιοι θάμνοι σχεδόν δεν φέρνουν συγκομιδή. Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα με τη βοήθεια ορυκτών λιπασμάτων. Επιπλέον, το κάλιο αυξάνει τη γλυκύτητα των μούρων και ο φώσφορος αυξάνει το μέγεθός τους. Ως εκ τούτου, οι θάμνοι τροφοδοτούνται καλύτερα με λιπάσματα φωσφόρου-καλίου ή diammophos.

Εάν δεν υπάρχει λίπασμα, χρησιμοποιήστε απλή τέφρα – αυξάνει σημαντικά την απόδοση. Η σταφίδα χρειάζεται το περισσότερο λίπασμα κατά τη διάρκεια του σχηματισμού των μούρων και μετά τη συγκομιδή.

3. Καλύψτε το χώμα κάτω από τους θάμνους σταφίδας

Για να μην στεγνώσει γρήγορα το χώμα κάτω από τους θάμνους, πρέπει να καλύπτεται με άχυρο με ένα στρώμα 15-20 εκ. Κάτω από ένα τέτοιο σάπια φύλλα, τα ζιζάνια είναι λιγότερο άτακτα και μπορείτε να ποτίζετε λιγότερο συχνά.

Προσοχή! Το αναζωογονητικό πότισμα για την αύξηση της υγρασίας του αέρα πρέπει να εφαρμόζεται όσο συχνά χωρίς σάπια φύλλα.

4. Προστατέψτε τις σταφίδες από τον παγετό

Η σταφίδα είναι μια αρκετά ανθεκτική στον παγετό καλλιέργεια. Αλλά το 2006, το χειμώνα, όλα τα μπουμπούκια των καρπών πάγωσαν στο επίπεδο του χιονιού. Είναι καλό που είχε πολύ χιόνι και οι θάμνοι έδωσαν μικρή σοδειά. Για να μην ξανασυμβεί αυτό, μόλις πέσει το χιόνι, πετάξτε τους θάμνους στο μέγιστο.

Έχει παρατηρηθεί ότι η yoshta είναι μια καλλιέργεια πιο ανθεκτική στον παγετό από τη μαύρη σταφίδα και διαχειμάζει καλά ακόμα και χωρίς καταφύγιο χιονιού. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, αφού οι θάμνοι του είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους σταφίδες.

5. Προσελκύστε τις μέλισσες στον κήπο

Για να μην πετάξουν την άνοιξη οι μέλισσες, οι θάμνοι πρέπει να ψεκαστούν με διάλυμα μελιού: 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι για 1 λίτρο νερό. Φυτέψτε θάμνους σε ηλιόλουστα μέρη: εκεί προτιμούν οι μέλισσες να συλλέγουν νέκταρ. Στο Νότο, φυτέψτε σταφίδες σε ανοιχτή σκιά από δέντρα για να σώσετε τα φυτά από ξηρούς ανέμους και ζέστη.

Καλλιέργεια φραουλών σε σωλήνες PVC κάθετα

Τι χόρτα να φυτέψω πριν το χειμώνα;