Πώς να πάρετε μια καλή συγκομιδή φραουλών – τα μυστικά της μέγιστης δυνατής συγκομιδής μούρων.

Μικρά μυστικά για τους καλοκαιρινούς κατοίκους για το πώς να πετύχουν μια καλή συγκομιδή φράουλας. Προκειμένου οι φράουλες να ευχαριστούν κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, είναι απαραίτητο να φυτέψετε από πέντε έως επτά ποικιλίες φράουλας στον ιστότοπό σας.

Κάθε χρόνο πρέπει να φυτέψετε μια ποικιλία και να αφαιρέσετε τους παλαιότερους θάμνους, καθώς, κατά μέσο όρο, ένας θάμνος φράουλας μπορεί να καρποφορήσει τέλεια και να φέρει καλή συγκομιδή για όχι περισσότερο από τέσσερα έως πέντε χρόνια. Προκειμένου αυτό να έχει μια ανώδυνη επίδραση στη συνολική συγκομιδή φράουλας, φυτεύεται μια νέα ποικιλία κάθε χρόνο και, κατά προτίμηση, τοποθετούνται παρτέρια φράουλας σε διαφορετικά σημεία.

Πολύ σημαντικό φυτά σάπια φύλλα, χωρίς αυτό, δεν είναι δυνατή μια μεγάλη συγκομιδή φράουλας. Οι βελόνες είναι εκπληκτικά κατάλληλες για σάπια φύλλα φραουλών, εκτελούν μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες: διατηρούν και διατηρούν την υγρασία, προστατεύουν τα φυτά από ασθένειες και παράσιτα και επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα, σαπίζουν και γονιμοποιούν τις φράουλες. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε βελόνες και να καλύψετε το έδαφος με αυτό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σανό, κομμένα φυτά και κομμένα ζιζάνια για αυτούς τους σκοπούς. Το φθινόπωρο, μπορεί να είναι πεσμένα φύλλα ή ακόμα και απομακρυσμένοι βλαστοί της ίδιας της φράουλας.

Σε νεαρά φυτά, όχι περισσότερο από ένα έτος, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα μπουμπούκια, επειδή ο θάμνος πρέπει να αναπτύξει ένα καλό ριζικό σύστημα και να αναπτυχθεί σωστά, ο σχηματισμός λουλουδιών και μούρων είναι στη δεύτερη θέση εδώ, επειδή ένα τέτοιο φυτό θα καρποφορεί, εν πάση περιπτώσει, κακό. Αλλά αν το φυτό αφεθεί να αναπτυχθεί καλά, τότε στο δεύτερο έτος της ύπαρξής του, η καλλιέργεια θα ευχαριστήσει με μια καλή, πλούσια, υψηλής ποιότητας συγκομιδή.

Εάν οι φράουλες είναι πολτοποιημένες, αυτό θα απλοποιήσει πολύ την ιστορία του ποτίσματος. Οι φράουλες αγαπούν πολύ το νερό. Συνιστάται να κάνετε άφθονο πότισμα την άνοιξη, όταν οι θάμνοι μόλις αρχίζουν να σχηματίζονται, κατά την περίοδο της ανθοφορίας (είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τη στιγμή της ανθοφορίας, πρέπει να χειρίζεστε τα φυτά όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά, νερό μόνο κάτω από τη ρίζα, έτσι ώστε οι μπουμπούκια να μην πετούν τριγύρω), καθώς και κατά την περίοδο καρποφορίας και το φθινόπωρο.

Εάν το κρεβάτι με φράουλες δεν είναι στρωμένο, θα πρέπει να ποτίζετε το κρεβάτι με φράουλες κάθε τρεις μέρες ή ακόμα πιο συχνά. Και μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχετε μια καλή καλλιέργεια φράουλας είναι το σωστό πότισμα. Δεν πρέπει να είναι πολύ (με περίσσεια νερού, τα μούρα γίνονται υδαρή και άγευστα) και όχι λίγο (με έλλειψη νερού, το μούρο γίνεται μικρό).

Για μια καλή συγκομιδή, οι φράουλες, φυσικά, πρέπει να ταΐσουν, αγαπά πολύ τα λιπάσματα. Είναι απαραίτητο να το ταΐζετε τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο – την άνοιξη, κατά τη διάρκεια του σχηματισμού θάμνων. κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας? όταν οι φράουλες καρποφορούν το φθινόπωρο.

Μπορείτε να ταΐσετε το μούρο με ορυκτά λιπάσματα, καθώς και με οργανικά, για παράδειγμα, έγχυση χόρτου, βιοχούμο ή συνηθισμένη τέφρα.

Το έγχυμα Biohumus γίνεται πολύ απλά – αραιώστε ένα ποτήρι biohumus σε δέκα λίτρα καθαρού νερού, αφήστε το να παρασκευαστεί για είκοσι τέσσερις ώρες.

Για να προετοιμάσετε ένα έγχυμα βοτάνων, πρέπει να γεμίσετε εντελώς τον κάδο με γρασίδι και να ρίξετε ζεστό νερό σε αυτό, αφήστε το να παρασκευαστεί σε σκοτεινό μέρος για περίπου τέσσερις ημέρες.

Η στάχτη πρέπει να πασπαλίζεται κάτω από τους θάμνους μετά από κάθε συγκομιδή.

Οι φράουλες είναι μια καλή συγκομιδή – απαιτεί έγκαιρο κούρεμα των μουστάκια. Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε τα μουστάκια από τις φράουλες, γιατί αποσπούν τη μέγιστη ποσότητα ενέργειας και τα μούρα γίνονται άγευστα, υδαρή και είναι πολύ κακώς αποθηκευμένα. Η καλύτερη λύση θα ήταν να αφαιρέσετε τα μουστάκια των φραουλών κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τα μουστάκια με ψαλίδι ή επίπεδους κόπτες, δεν είναι επιθυμητό να τραβήξετε τα χέρια σας, καθώς μπορείτε να βλάψετε τον θάμνο ή, ακόμη χειρότερα, το ριζικό του σύστημα.

Είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τις φράουλες από τα παράσιτα. Αυτό είναι απαραίτητο εάν σκέφτεστε πώς να πάρετε μια καλή συγκομιδή φράουλας. Την άνοιξη, το υλικό κάλυψης θα βοηθήσει εδώ – δεν θα βοηθήσει τα παράσιτα να πλησιάσουν τις φράουλες. Συνιστάται να φυτέψετε φυτά με έντονη οσμή για φράουλες, για παράδειγμα, σκόρδο, κρεμμύδια, κατιφέδες – θα τρομάξουν τα παράσιτα μακριά από τα μούρα. Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο στη φροντίδα των φραουλών· με τέτοια φροντίδα, οι φράουλες θα ανταμείψουν κάθε κηπουρό με μια καλή συγκομιδή!

Προληπτικές θεραπείες σταφυλιών – πότε, πώς και με τι

Ζελέ Aril: γλυκιά και γλυκιά συνταγή