Πώς να ποτίζετε τις φράουλες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας – 3 αποδεδειγμένες συνταγές για τη διατροφή των φραουλών.

Οι φράουλες είναι ένα από τα αγαπημένα μούρα της οικογένειάς μου, γι’ αυτό δοκιμάζω πάντα νέους τρόπους για να ποτίζω τις φράουλες όταν είναι ανθισμένες. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούμε να επηρεάσουμε τη συγκομιδή, δηλαδή πόσα μούρα θα συλλέξουμε.

Συνήθως το φυτό μούρων μεγαλώνει στο ίδιο μέρος για πολλά χρόνια, η γη κάτω από τους θάμνους των μούρων εξαντλείται. Επομένως, δεν χρειάζεται να περιμένετε για μια καλή συγκομιδή φράουλας. Μόνο το σωστό ντύσιμο βοηθά εδώ: έτσι υποστηρίζετε τις φυτεύσεις σας και ταυτόχρονα «βοηθάτε» τις φράουλες να δέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μούρα.

Πώς να ταΐσετε θάμνους φράουλας κατά τη διάρκεια της εκκόλαψης και της ανθοφορίας;

Εδώ είναι 3 από τα πιο δημοφιλή κορυφαία ντρέσινγκ που έχουν αποδειχθεί εδώ και πολύ καιρό. Απλά πρέπει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο για εσάς και τα μούρα σας.

1. Κλασικά του είδους – η χρήση έτοιμων σύνθετων λιπασμάτων φωσφόρου-καλίου.

Φώσφορος – για μακρά και άφθονη ανθοφορία των φραουλών, καθώς και για την ενίσχυση του ριζικού συστήματος του φυτού. Κάλιο – για τις μελλοντικές ιδιότητες των φρούτων: θα διακρίνονται από καλή ποιότητα διατήρησης, «περιεκτικότητα σε βιταμίνες» και υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Υπάρχουν πολλά λιπάσματα φωσφόρου-καλίου στα καταστήματα, υπάρχουν ακόμη και σκευάσματα σχεδιασμένα ειδικά για φράουλες. Δείτε πώς να ταΐσετε τις φράουλες την άνοιξη πριν από την ανθοφορία.

2. Εάν δεν θέλετε «χημεία» από το κατάστημα, χρησιμοποιήστε την παλιά δοκιμασμένη συνταγή για βάμμα τέφρας.

Η τέφρα ξύλου (η μόνη εξαίρεση είναι η τέφρα δρυός, η οποία περιέχει πολλές τανίνες) είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα λιπάσματα που αγοράσατε. Η τέφρα είναι μια θαυμάσια πηγή εύπεπτου καλίου, καθώς και μια σειρά από άλλα ιχνοστοιχεία χρήσιμα για τα φυτά.

Η διατροφή των φραουλών κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας γίνεται έτσι. Ρίξτε ένα ποτήρι τέφρα ξύλου με ένα λίτρο βραστό νερό, αφήστε το για μια μέρα και, στη συνέχεια, αραιώστε το έγχυμα με δέκα λίτρα ειδών. Το βάμμα τέφρας είναι έτοιμο – μπορείτε να ποτίσετε τις πρίζες. Για ένα φυτό, 0,5 λίτρα έγχυσης θα είναι αρκετά.

3. Μια άλλη επιλογή σίτισης είναι ο ψεκασμός φράουλας με διάλυμα βορικού οξέος.

Το βορικό οξύ για τις φράουλες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας είναι ένας εξαιρετικός επίδεσμος. Έχει παρατηρηθεί ότι έχει θαυμάσια επίδραση στην ικανότητα των φυτών να καρποφορούν, μετά από ένα τέτοιο κορυφαίο ντύσιμο θα τρυγήσετε πολύ.

Πώς να ποτίσετε τις φράουλες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας με βορικό οξύ.

Πάρτε 0,5 κουταλιές της σούπας βορικό οξύ, ανακατέψτε το σε έναν κουβά με νερό. Ψεκάστε τις φράουλες με αυτό το διάλυμα κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα άνθη.

Μπορείτε επίσης να χύσετε φράουλες με διάλυμα βορικού οξέος, τότε η συνταγή θα είναι λίγο διαφορετική: πάρτε 2 γραμμάρια οξύ, 10 σταγόνες ιώδιο και ένα ποτήρι στάχτη σε έναν κουβά νερό. Αφήστε το έγχυμα να σταθεί για μερικές ώρες και μετά θα είναι δυνατό να χυθούν φράουλες με ρυθμό ενός βάζου μισού λίτρου ανά έξοδο για ενήλικα.

Siderat, μετά το οποίο εξαφανίζονται σχεδόν όλα τα παράσιτα και οι ασθένειες.

πότε, πώς και αν είναι καθόλου απαραίτητο;