Πώς να σπείρετε γρασίδι το φθινόπωρο;

Το πλεονέκτημα της σποράς χόρτου το φθινόπωρο είναι ότι το έδαφος είναι ακόμα ζεστό και ελαφρώς υγρό. Πράγματι, το πολύ συμπαγές έδαφος δεν επιτρέπει την εμφάνιση σπόρων. Αν και οι περισσότερες εργασίες συντήρησης κήπων γίνονται την άνοιξη, η σπορά χλοοτάπητα το φθινόπωρο εξασφαλίζει καλύτερη βλάστηση. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι τα ζιζάνια είναι λιγότερο παρόντα το φθινόπωρο, γεγονός που σας επιτρέπει να σπείρετε το γκαζόν σας με ηρεμία. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για τη σπορά χόρτου το φθινόπωρο.

1) Επιλέξτε το γκαζόν σας

Επιλέξτε ένα ποιοτικό γκαζόν, αλλά και σύμφωνα με αυτό που θέλετε από άποψη κήπου. Είναι κήπος για να παίζουν τα παιδιά, καλλωπιστικό γκαζόν, για καλλιέργεια…; Η περιοχή στην οποία βρίσκεστε παίζει επίσης ρόλο σε αυτή την επιλογή, γιατί δεν απαιτούν όλοι οι χλοοτάπητες τις ίδιες ανάγκες σε νερό, θερμοκρασία, είδος εδάφους κ.λπ.

2) Κάντε διάγνωση της γης σας

Πριν επιλέξετε το γκαζόν σας, παρατηρήστε τη γη σας και αναλύστε το. Δουλέψτε το εάν χρειάζεται για να το προετοιμάσετε για μελλοντική βλάστηση. Το χώμα σας πρέπει επίσης να είναι πλούσιο. Εάν όχι, δώστε θρεπτικά συστατικά. Αν το χώμα σας είναι βαρύ, φέρτε άμμο για να το ελαφρύνετε. Φροντίστε επίσης να συγκρατεί αρκετό νερό.

Πιστώσεις: ka2shka / iStock

3) Προετοιμάστε το έδαφος

Προετοιμάστε τη γη σας κάνοντας ένα σχέδιο και επιλέγοντας το σωστό γκαζόν. Στη συνέχεια, προετοιμάστε το χώμα σας για να φιλοξενήσει αυτή τη νέα καλλιέργεια. Θα χρειαστεί να καθαρίσετε και να χαλαρώσετε το χώμα σας. Σκαλίστε, τσουγκράνα, αφαιρέστε πέτρες, ζιζάνια, ρίζες και οτιδήποτε μπορεί να εμποδίσει τη βλάστηση. Ισοπεδώνουμε με τσουγκράνα και προσθέτουμε λίπασμα για να εμπλουτίσουμε το έδαφος.

4) Πραγματοποιήστε τη σπορά σας

Τέλος, όταν το χώμα σας είναι έτοιμο, μπορείτε να σπείρετε το γκαζόν σας. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό, κάτι που συμβαίνει το φθινόπωρο. Διαφορετικά, ποτίζουμε πολύ ελαφρά κατά τη φύτευση. Σε αντίθεση με την άνοιξη, δεν θα χρειαστεί να ποτίζετε καθημερινά.

Το πρώτο κούρεμα θα γίνει όταν το γκαζόν σας φτάσει τα 10 cm. Κόψτε το μέγιστο 5 ή 6 cm.

Μαύρα άνθη: 10 φυσικές ποικιλίες για φύτευση

5 φράκτες φρούτων για να βοηθήσουν και να ταΐσουν τα πουλιά