Πώς να ταΐσετε ένα κρίνο τον Μάιο για να σχηματίσετε μεγάλο αριθμό μπουμπουκιών

Το κρίνο είναι μια βολβώδης καλλιέργεια που εκτιμάται για την πολυτελή ανθοφορία του και μια τεράστια ποικιλία ποικιλιών. Όχι μόνο το μεγαλείο, αλλά και η διάρκεια της ανθοφορίας εξαρτάται άμεσα από τον κορεσμό του εδάφους με τα απαραίτητα μακρο- και μικροστοιχεία. Τα κρίνα πρέπει να τρέφονται σωστά με εποχιακά λιπάσματα.

Σκοπός σίτισης

Τα κρίνα χρειάζονται τροφή τον Μάιο, ανεξάρτητα από την ποικιλία, αλλά δεν πρέπει να παρασυρθείτε με λιπάσματα, μπορούν να βοηθήσουν και να βλάψουν το φυτό. Στο τέλος της άνοιξης, εφαρμόζονται λιπάσματα για να σχηματιστεί ένας μεγάλος αριθμός μπουμπουκιών στον μίσχο και να αναπτυχθούν φωτεινότερα άνθη.

Πώς να ταΐσετε ένα κρίνο τον Μάιο

Τα λιπάσματα που περιέχουν φώσφορο και άζωτο λειτουργούν βέλτιστα. Ως ορυκτό top dressing, το azophos έχει αποδειχθεί καλά, έχει την ιδανική αναλογία αζώτου και φωσφόρου για top dressing τον Μάιο. Παράλληλα με τα αγροχημικά, εισάγονται και οργανικές ενώσεις, συγκεκριμένα, τα κρίνα ανταποκρίνονται καλά στη σίτιση με τέφρα ξύλου.

Προετοιμασία σύνθεσης

Η σύνθεση ορυκτών παρασκευάζεται διαλύοντας 15 g αζοφούς σε 10 λίτρα ζεστού νερού. Στο ζεστό νερό, το συστατικό του φωσφόρου διαλύεται καλύτερα από ότι στο κρύο νερό. Είναι σημαντικό το νερό να μην είναι ζεστό, διαφορετικά το άζωτο θα εξατμιστεί έντονα. Η τέφρα ξύλου διαλύεται σε νερό σε αναλογία 1 φλιτζάνι ανά 10 λίτρα νερού.

Κανόνες εφαρμογής

Η Azofos συνεισφέρει:

  • σε ξηρή μορφή, σε αναλογία 15 g ανά 1 τετρ. m, φύτευση των κόκκων στο έδαφος σε βάθος 3-5 cm.
  • σε μορφή διαλύματος, με ρυθμό 10 λίτρων θρεπτικής σύνθεσης ανά 1 τετρ. m κρεβάτια με κρίνα.

Το διάλυμα πρέπει να αναδεύεται πριν την εφαρμογή για να ανυψωθεί το ίζημα από τον πυθμένα.

Η εφαρμογή του azophos σε υγρή μορφή είναι προτιμότερη από την επιφανειακή εφαρμογή. Το διάλυμα εμποτίζει το στρώμα του εδάφους, παρέχοντας έτσι λίπασμα ομοιόμορφα στις ρίζες.

Η τέφρα ξύλου εφαρμόζεται σε υγρή και ξηρή μορφή:

  • ένα διάλυμα με τέφρα ξύλου εφαρμόζεται μία φορά, μαζί με άρδευση ή σε ξηρή μορφή, σε ποσότητα 250 g τέφρας ανά 1 τετρ. m φυτεύσεις λουλουδιών?
  • για ξηρό επίδεσμο, οι στάχτες διασκορπίζονται γύρω από τα λουλούδια, καλύπτονται με κόφτη σε βάθος 5 cm και ποτίζονται απαλά με νερό που στάζει για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των θρεπτικών συστατικών στις ρίζες.

Συχνότητα εφαρμογής

Το top dressing τον Μάιο πραγματοποιείται μία φορά, περίπου στο δεύτερο μισό του μήνα, όταν οι βλαστοί φτάνουν σε μήκος τα 10 εκ. Διεισδύει γρήγορα στις ρίζες και τους βολβούς, κορεστώντας το φυτό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

σίτιση κρίνων

Τι να προσθέσετε στο λίπασμα εάν ο κρίνος μεγαλώνει σε φτωχά εδάφη

Η ανάγκη των κρίνων για ορισμένα λιπάσματα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του εδάφους στο παρτέρι. Εάν το φυτό φυτεύεται σε γόνιμες, ξεκούραστες εκτάσεις, μπορείτε να αρνηθείτε τον επίδεσμο του Μαΐου. Σε άλλες περιπτώσεις, τα κρίνα που ταΐζουν δεν πρέπει να παραλείπονται. Εάν το έδαφος στο παρτέρι για την καλλιέργεια κρίνων είναι φτωχό αμμώδες ή αμμώδες αργιλώδες, τότε η υγρασία συγκρατείται ελάχιστα σε αυτό και οι μπαταρίες ξεπλένονται μαζί του.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της χρήσης λιπασμάτων, είναι απαραίτητο να αλλάξει η μηχανική σύνθεση του εδάφους. Ως εκ τούτου, μαζί με τον επίδεσμο, προστίθεται σαπροπέλα ή λάσπη ποταμού με ρυθμό 6-7 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. μ. Αφού φτιάξετε το χώμα, πρέπει να το χαλαρώσετε προσεκτικά, όσο το δυνατόν πιο βαθιά, χωρίς να καταστρέψετε το ριζικό σύστημα των κρίνων. Στο τέλος της χαλάρωσης, είναι απαραίτητο να ποτίσετε και να στρώσετε αμέσως με οργανική ύλη (ψιλοκομμένο άχυρο ή σανό, φρεσκοκομμένο γρασίδι, πριονίδι, χούμο).

Σε φτωχά βαριά αργιλώδη εδάφη, αντίθετα, υπάρχει λίγος αέρας και πολλή υγρασία που τα φυτά δεν μπορούν να απορροφήσουν. Οι μικροοργανισμοί του εδάφους αναπτύσσονται ελάχιστα σε τέτοια εδάφη και τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά για τα κρίνα περιορίζονται στο ελάχιστο. Όταν ξηραίνονται, τέτοια εδάφη σχηματίζουν μια πυκνή κρούστα.

Για τη βελτίωση της ορυκτής διατροφής των κρίνων, πραγματοποιείται λείανση μαζί με επίδεσμο. Εισάγεται λεπτόκοκκη άμμος για αλλαγή της μηχανικής σύστασης του εδάφους, με ρυθμό 10 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. m, ακολουθούμενη από χαλάρωση σε βάθος 5 εκ. Μετά τη χαλάρωση, απλώνεται οργανική κάλυψη για να αποφευχθεί ο σχηματισμός κρούστας εδάφους και να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα του επιφανειακού εδάφους.

Lifehack για το πώς να αποκτήσετε μια μεγάλη συγκομιδή φράουλας.

Raspberry remontant καλύτερες ποικιλίες | Όμορφο σπίτι και κήπος