πώς να τα σπέρνουμε, να τα καλλιεργούμε και να τα συντηρούμε

Το Cosmos είναι μέρος της οικογένειας των μαργαριτών. Αυτά είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθούν λουλούδια. Ιδανικά μέσα στους ορεινούς όγκους, προσφέρουν μια πραγματική ελαφρότητα στο τοπίο. Επιπλέον, μπορούμε να συνδυάσουμε κομψά τον κόσμο και τα πολυετή λουλούδια. Αυτά τα ετήσια λουλούδια είναι εγγενή στο Μεξικό και επομένως φοβούνται τον παγετό, αλλά η ανθοφορία τους συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι και μέχρι τον παγετό! Επιπλέον, είναι ένα εξαιρετικά εύκολο λουλούδι στην απόκτηση. Μάθετε πώς να καλλιεργήσετε και να διατηρήσετε το σύμπαν στον διακοσμητικό κήπο!

1) Πού και πότε να σπείρουμε τον Κόσμο;

Η σπορά πραγματοποιείται απευθείας στο έδαφος από τον Απρίλιο και πιθανώς τον Μάιο. Μπορούν να πραγματοποιηθούν κάτω από καταφύγια ή κάτω από μίνι θερμοκήπιο, αλλά όλο το ενδιαφέρον του σύμπαντος, είναι η διευκόλυνσή του να σπαρθεί απευθείας στη θέση του. Αναπτύσσεται πολύ καλά και σε δοχεία ή ζαρντινιέρες!

Στον κόσμο αρέσει το καλά στραγγιζόμενο, ελαφρώς υγρό και ελαφρά γονιμοποιημένο έδαφος (αρκεί το καλό χώμα για γλάστρα). Ιδανικά, η θέση του θα είναι ηλιόλουστη αν και υποστηρίζει μερική σκιά. Η νότια έκθεση θα ήταν τέλεια.

Πώς να σπείρετε τον Κόσμο;

  • Σε ένα ηλιόλουστο οικόπεδο, σκάψτε το χώμα 30 cm βάθος για να χαλαρώσει.
  • Προσθέστε λίγο λίπασμα εάν το χώμα δεν είναι ήδη.
  • Σπείρετε σπόρους εν κινήσει για φυσικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να αραιώσετε μετά την ανάδυση στα 30 cm μεταξύ κάθε φυτού για να αποφύγετε την ασφυξία των καλλιεργειών.
  • Θάψτε ελαφρά τους σπόρους με μια μικρή τσουγκράνα.
  • Τρίψτε ελαφρά το χώμα.
  • Ποτίστε γενναιόδωρα.
Συντελεστές: Capri23auto / Pixabay

Πώς να διατηρήσετε τον Κόσμο;

Θα χρειαστεί τακτικό πότισμα μέχρι την ανάδυση. Από εκεί, αραιώστε για να πάρετε μόνο ένα φυτό κάθε 30 cm. Για να βελτιώσετε την ανθοφορία, αφαιρέστε τα ξεθωριασμένα λουλούδια καθώς προχωράτε. Ο αερισμός όλου αυτού του αναπτυσσόμενου χώρου επιτρέπει μια πραγματική βελτίωση στην ανθοφορία του σύμπαντος. Αν είναι πολύ κοντά, θα πνίξουν τη γη.

Ο Κόσμος φοβάται τους γυμνοσάλιαγκες όταν εμφανίζονται και τις αφίδες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αλλά οι συμβουλές και τα προληπτικά μέτρα μπορούν να περιορίσουν τη ζημιά.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Αλμπίζια ή δέντρο μετάξι: όλες οι συμβουλές φύτευσης και συντήρησης

Υβριδικό τριαντάφυλλο: η τεχνική για να δημιουργήσετε μια νέα ποικιλία τριαντάφυλλου!

10 φυτά εξωτερικού χώρου πολύ εύκολο να αναπτυχθούν για τους εκκολαπτόμενους κηπουρούς!

τι δουλειά να το συντηρήσω την άνοιξη;

Δέντρο αβοκάντο: φύτευση, κλάδεμα και συντήρηση