πώς να το καλλιεργήσετε και να το διατηρήσετε στην τελειότητα;

Ποιος δεν ονειρεύεται έναν υπέροχο κήπο με άφθονο τριανταφυλλιές που διακοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού; Δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι την τύχη να έχουμε κήπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερούμαστε τα τριαντάφυλλα! Είναι πολύ πιθανό να καλλιεργήσετε τον θάμνο τριανταφυλλιάς σε γλάστρα που θα στολίσει πολύ καλά μια βεράντα ή ένα μπαλκόνι. Αρκεί να γνωρίζουμε τις καλές χειρονομίες για να το καλλιεργήσουμε, γιατί η τριανταφυλλιά απαιτεί ορισμένους παράγοντες για να ανθίσει καλά. Σύντομα θα μπορείτε επιτέλους να απολαύσετε την ομορφιά των τριαντάφυλλων και το εξαίσιο άρωμά τους. Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές μας για την καλλιέργεια και τη διατήρηση ενός θάμνου τριανταφυλλιάς σε γλάστρα.

Επιλέγοντας το σωστό είδος τριαντάφυλλου

Η επιλογή της ποικιλίας των ροζέ θα εξαρτηθεί από το μέρος που πρέπει να το προσφέρετε, αλλά και από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Εκεί Μέγεθος της γλάστρας θα πρέπει να είναι αρκετά φαρδύ, αλλά σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε να επιλέξετε ένα αναρριχητικό τριαντάφυλλο με έντονη ανάπτυξη, καθώς θα πιάσει πολύ χώρο και μάλλον προορίζεται για καλλιέργεια στο έδαφος. Τα μινιατούρα τριαντάφυλλα ή τα τριαντάφυλλα εδαφοκάλυψης είναι ποικιλίες που ταιριάζουν περισσότερο σε α μπαλκόνι ή οποιοδήποτε άλλο μικρό χώρο. Εάν προτιμάτε ένα τριαντάφυλλο, φροντίστε να έχετε μια πολύ βαθιά γλάστρα. Εκεί βάθος είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των φυτών.

Plantation du rosier en pot :

  • Αποκτήστε τον θάμνο τριανταφυλλιάς της επιλογής σας σε ένα δοχείο για να μπορείτε να τον φυτεύετε όλο το χρόνο. Εάν προτιμάτε τριαντάφυλλα σε μπάλες ρίζας ή με γυμνές ρίζες, η φύτευση θα γίνει μόνο τον Νοέμβριο.
  • Μουλιάστε τις ρίζες της τριανταφυλλιάς σε μια μπανιέρα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα από τερακότα (για καλύτερη οξυγόνωση) με ελάχιστο βάθος 40 cm και τρυπημένη στον πάτο.
  • Προσθέστε ένα καλό στρώμα (περίπου 5 cm) από βότσαλα πηλού ή χαλίκι στον πάτο της γλάστρας για να προωθήσετε την αποστράγγιση.
  • Γεμίστε τη γλάστρα κατά το ένα τρίτο με χώμα γλάστρας με ενσωματωμένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης.
  • Τοποθετήστε το τριαντάφυλλο στο κέντρο της γλάστρας. Για τριαντάφυλλα γυμνής ρίζας, θα χρειαστεί να κλαδέψετε και να κλαδέψετε πρώτα τις ρίζες.
  • Συμπληρώστε με το υπόλοιπο χώμα γλάστρας, φροντίζοντας το σημείο εμβολιασμού της τριανταφυλλιάς να συμπίπτει με την επιφάνεια της γλάστρας. Δεν πρέπει να ταφεί.
  • Τρίψτε το χώμα με τα χέρια σας.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε νερό (για παράδειγμα από φλοιό πεύκου).
  • Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα ηλιόλουστο, καλά φωτισμένο μέρος.
Συντελεστές: Bluesnap / Pixabay

Πώς να συντηρήσετε τον τριανταφυλλιά σε γλάστρα;

Πότισμα: ποτίζετε τακτικά το τριαντάφυλλο σε γλάστρα ώστε το χώμα να είναι πάντα φρέσκο ​​και ελαφρώς υγρό. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να περισσεύει και ποτέ στάσιμο νερό στο φλιτζάνι! Πράγματι, αυτό κινδυνεύει να πνίξει τις ρίζες. Επιπλέον, στοχεύστε καλά στο πόδι όταν ποτίζετε και αποφύγετε να αγγίζετε το φύλλωμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα υγρά φύλλα προσελκύουν μυκητιακές ασθένειες.

Λίπασμα: Την άνοιξη, προσθέστε λίπασμα «ειδικό τριαντάφυλλο» περίπου κάθε 15 ημέρες.

Μέγεθος : την τριανταφυλλιά θα την κλαδέψετε σε γλάστρα τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Κόψτε τα ξεθωριασμένα λουλούδια πάνω από ένα εκκολαπτόμενο μάτι στην μασχάλη του πρώτου φύλλου. Έτσι, μια νέα αναγέννηση θα σας υποσχεθεί.

Ασθένειες: σε περίπτωση επίθεσης αφίδων, εδώ είναι μερικές φυσικές μέθοδοι για να απαλλαγείτε από αυτές. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε ασθένειες με θεραπεία με μείγμα Bordeaux.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Τριαντάφυλλα: πώς και πότε να κλαδέψετε ανάλογα με την ποικιλία τους;

Rosebush: 10 100% φυσικές συμβουλές για να έχετε όμορφα τριαντάφυλλα

Rosebush: όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φύτευσή του

10 μελιτώδεις θάμνοι για να βοηθήσουν τις μέλισσες και να τις προσελκύσουν

πώς να αντιμετωπίσετε τους μύκητες που καταστρέφουν δέντρα;