σπορά, φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση

Ο μικρότερος μέριμνος (Vinca minor) είναι ένα φυτό εδαφοκάλυψης του οποίου το αειθαλές φύλλωμα επιτρέπει στο φυτό να παραμένει στη θέση του όλο το χρόνο. Αποκαλύπτει μια υπέροχη μωβ άνθιση από τις αρχές της άνοιξης. Τα λουλούδια της εδαφοκάλυψης θα ομορφύνουν τον κήπο και θα εμποδίσουν τα ζιζάνια να πιάσουν. Μάθετε πώς να μεγαλώσετε μικρότερη μέριμνα.

Πού, πότε και πώς να σπείρουμε το μικρό μυρτιά;

Η ιδανική στιγμή για να φυτέψετε το μικρό μυρτιά είναι στο φθινόπωρο. Οι ρίζες μπορούν στη συνέχεια να αναπτυχθούν καλά και να κρέμονται πριν από το χειμώνα, όταν το έδαφος είναι πιο ξηρό.

Είναι ένα φυτό που του αρέσει Η σκιά ή μερική σκιά. Φροντίστε να το προστατέψετε από το άμεσο ηλιακό φως. Δεν είναι δύσκολο όσον αφορά τη φύση του εδάφους, αλλά πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο, γιατί θα είναι απαραίτητο να διατηρείται το έδαφος μόνιμα υγρό.

Για τη φύτευση, είναι απαραίτητο να μετρήσετε 6 έως 8 πόδια για ένα τετραγωνικό μέτρο. Μπορείτε εύκολα να τα τοποθετήσετε σε απόσταση γιατί είναι λουλούδια που ενώνονται εύκολα από το στέλεχος τους. Επιπλέον, το μικρότερο μυρτιά μπορεί γρήγορα να γίνει επεμβατικό, γι’ αυτό παρακολουθήστε το προσεκτικά.

Credits: Iva Vagnerova / iStock

Η συνέντευξη

Όταν είναι καλά καθιερωμένο, το μικρό μυρτιά δεν χρειάζεται πραγματικά συντήρηση. πότισμα είναι απαραίτητο μόνο τους πρώτους μήνες για να μπορεί να εγκατασταθεί καλά και σε περιόδους καύσωνα.

Αν θέλεις κλαδεύω για να ελέγξετε τους μίσχους του, κάντε το την άνοιξη πριν την ανθοφορία.

ο βίνκα μινόρε είναι μάλλον ανθεκτικό, αλλά μερικές φορές μπορεί να πέσει θύμα επιθέσεων από αφίδες. Ένα διάλυμα μαύρου σαπουνιού μπορεί να σας βοηθήσει να τα εξαλείψετε.

Η σκουριά μπορεί επίσης να επηρεάσει το φύλλωμα. Εάν ναι, πετάξτε τα προσβεβλημένα φύλλα και κάψτε τα.

Biricoccolo, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σπάνιο οπωροφόρο δέντρο

Ετήσια άνθη: 10 ποικιλίες που αναπτύσσονται εύκολα