σπορά, φύτευση, περιποίηση και συγκομιδή

Η πιπεριά Biquinho είναι ένας θάμνος που είναι τόσο διακοσμητικός όσο και καρποφόρος αφού παράγει νόστιμες κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές με ελαφρώς γλυκιά γεύση. Το χρώμα εξαρτάται από την ποικιλία, αλλά το άρωμα παραμένει ίδιο: λεμονάτο και όχι πολύ πικάντικο, που είναι ιδανικό για τους πιο ευαίσθητους ουρανίσκους. Είναι επίσης μια πιπεριά με πολλά οφέλη, καθώς είναι αντισηπτική, αντιβακτηριδιακή, διουρητική και βελτιώνει την πέψη χάρη στην καψαϊκίνη που περιέχει. Μάθετε πώς να καλλιεργείτε την πιπεριά Biquinho.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργήσετε την πιπεριά Biquinho;

Υπάρχουν δύο βήματα για την καλλιέργεια της πιπεριάς Biquinho: σπορά και φύτευση.

σπορά

Την άνοιξη, μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, σπέρνεται η πιπεριά Biquinho. Η σπορά πραγματοποιείται σε γλάστρα κάτω από καταφύγιο. Χρειάζεται πολλά φως και θερμοκρασία μεταξύ 16 και 20°C.

Για την τόνωση του βλάστηση, μουλιάζουμε τους σπόρους σε νερό και τους βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε έναν κουβά σε χώμα γλάστρας στην επιφάνεια χωρίς να τα βυθίσετε πολύ.

Η βλάστηση είναι αρκετά μεγάλη αφού θα διαρκέσει μεταξύ 8 και 10 εβδομάδων.

Συντελεστές: FabioVolu / iStock

Λα φυτεία

Μετά την ανύψωση, μπορείτε να εκτελέσετε το μεταφύτευση από τα σπορόφυτά σας γύρω στα μέσα Μαΐου αφού περάσουν οι τελευταίοι παγετοί. Είναι δυνατή η μεταφύτευση σε γλάστρα ή στο έδαφος.

Εγκαταστήστε τα φυτά σας σε καλό μέρος ηλιόλουστος ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από το φως, αλλά και από τη ζέστη. Το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο και χούμο. Το αμμώδες ή πετρώδες έδαφος είναι καλό. Αρκεί να θάψουμε τους σβόλους εντελώς μέχρι τα πρώτα φύλλα.

Θυμηθείτε να τοποθετήσετε τα φυτά σε απόσταση 40 cm μεταξύ τους και τις σειρές 50 cm μεταξύ τους. Ποτίστε γενναιόδωρα.

Η συνέντευξη

Η θέση της πιπεριάς Biquinho είναι εξαιρετικά σημαντική για να αποκτήσετε όμορφες, καλές και πολυάριθμες πιπεριές. Πράγματι δεν είναι πολύ ανθεκτικό και επομένως χρειάζεται πολύ θερμότητα. Συνεπώς, η καλλιέργεια στο έδαφος προορίζεται για τις περιοχές της Μεσογείου και τις ακτές του Ατλαντικού. Για άλλες περιοχές, προτιμήστε μια καλλιέργεια σε γλάστρα για να μπορέσετε να φέρετε το φυτό υπό καταφύγιο το χειμώνα.

πότισμα πρέπει να είναι τακτικό, αλλά μόνο εάν είναι ζεστό για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή σε περίπτωση ξηρασίας. Το καλά στραγγισμένο χώμα επιτρέπει στην πιπεριά να αυτοδιαχειρίζεται.

Είναι ευαίσθητο σε περονόσπορο, προσβολές ακάρεων αράχνης και ανθρακνόζη.

Συγκομιδή

Η συγκομιδή γίνεται συνήθως 85 ημέρες μετά την έναρξη της σποράς. Πραγματοποιείται το καλοκαίρι από τον Ιούλιο και συνεχίζεται μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα τσίλι μπορούν να αποθηκευτούν σε βάζα με λάδι, κατεψυγμένα ή αποξηραμένα.

9 λουλούδια που ανθίζουν στη σκιά!

Paulownia tomentosa: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα