Στρελίτζια: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Η στρέλιτζια είναι ένα υπέροχο, πολύχρωμο τροπικό φυτό. Καλύτερα να καλλιεργείται σε γλάστρα σε εσωτερικούς χώρους, καθώς δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό ή στο κρύο. Μόνο περιοχές με ιδιαίτερα ήπιους χειμώνες μπορούν να επιχειρήσουν να το καλλιεργήσουν στο έδαφος. Η κίτρινη και κόκκινη ανθοφορία του έρχεται σε αντίθεση με το πυκνό, βαθύ πράσινο φύλλωμα του φυτού. Μάθετε πώς να καλλιεργείτε strelitzia.

Πού, πότε και πώς να αναπτυχθεί η strelitzia;

Η ιδανική εποχή για να φυτέψετε τη στρέλιτζια είναι άνοιξη. Πράγματι, είναι ένα ανθεκτικό φυτό που δεν επιβιώνει κάτω από τους 2°C. Προτιμά το τροπικό κλίμα από το οποίο προέρχεται. Απαιτεί λοιπόν θερμότητα και κάποια υγρασία.

Εάν τολμήσετε σε μια φύτευση στο έδαφος, επιλέξτε ένα μέρος καλά ηλιόλουστος με φρέσκο ​​χώμα και ιδιαίτερα καλά στραγγισμένο. Προσθέστε χώμα γλάστρας στο έδαφος κήπου κατά τη φύτευση.

Για φύτευση σε γλάστρες επιλέξτε χώμα γλάστρας για ανθοφόρα φυτά. Το φυτό χρειάζεται φως, αλλά αποφύγετε τον ήλιο που μπορεί να το στεγνώσει γρήγορα. Επίσης, αποφύγετε να τοποθετήσετε τη γλάστρα σας σε βύθισμα.

Για το μεταφύτευσηπροχωράτε κάθε 2 με 3 χρόνια σε γλάστρα με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο.

Credits: Aleksandra Chopik / iStock

Η συνέντευξη

Η στρέλιτζια χρειάζεται α τακτικό πότισμα, ειδικά σε κατσαρόλες και όταν κάνει ζέστη. Προσέξτε να μην βρέξετε τα φύλλα για να μειώσετε τον κίνδυνο ασθένειας. Μειώστε σημαντικά την πρόσληψη νερού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μόλις εγκατασταθεί καλά, το εργοστάσιο δεν χρειάζεται περισσότερη συντήρηση από αυτή. Το μέγεθος δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι δυνατό να επαναφέρετε ένα ωραίο σχήμα αν θέλετε κάνοντας ένα ελαφρύ μέγεθος. Αφαιρέστε τα ξερά φύλλα καθώς προχωράτε.

Σκεφτείτε να φέρετε τη γλάστρα σε εσωτερικό χώρο το χειμώνα. Τοποθετήστε το μέσα ένα φωτεινό και δροσερό δωμάτιο (αλλά όχι κάτω από 10°C).

Για τις πιο ζεστές περιοχές, θυμηθείτε απλώς να προστατεύετε τα υπαίθρια λουλούδια.

ένα λουλούδι αλλάζει χρώμα για να κρυφτεί από τον άντρα

συμβουλές, φύτευση, συντήρηση και ανθοφορία