συμβουλές για την καλλιέργεια αυτού του όμορφου χυμώδους

Τα Aeoniums είναι εκείνα τα μυστηριώδη παχύφυτα που μπορούν να βρεθούν σχεδόν παντού στα κέντρα κήπου. Αυτό το χυμώδες φυτό παράγει ελκυστικές ροζέτες που μερικές φορές είναι όλες πράσινες, χρωματιστές ή διαφοροποιημένες, κυρίως με μπορντό. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτεί συντήρηση εάν ακολουθείτε τις σωστές βασικές χειρονομίες. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την καλλιέργεια αιωνίου.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργηθεί το aeonium;

Στη Γαλλία η φύτευση του αιωνίου θα γίνει κυρίως σε εσωτερικό. Πράγματι, δεν υποστηρίζει παγετούς και είναι προτιμότερο να μην το αφήνετε έξω όταν οι θερμοκρασίες είναι αρνητικές.

Πιστώσεις: Nadtochiy / iStock

Η τεχνική για την καλλιέργεια αυτού του φυτού είναι η εναπόθεση μιας ροζέτας ώστε η τελευταία να ριζώσει μόνη της στο έδαφος. Είναι απλά μια τεχνική κοπής. ΕΝΑ ειδικό χώμα για παχύφυτα είναι προτιμότερο για την επίτευξη καλύτερης ριζοβολίας.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να ζείτε σε ένα μέρος χωρίς παγετό και καλλιεργείτε αυτό το φυτό σε εξωτερικούς χώρους, θυμηθείτε να το προστατεύετε από τον δυνατό ήλιο και να ευνοείτε mi-σκιές.

Συνέντευξη

Ανάλογα με το χρώμα του αιωνίου, είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αν είναι αδρανές ή όχι και έτσι να προσαρμόσουμε ανάλογα το πότισμα.

Αν είναι αδρανές, δεν πρέπει να ποτίζεται με κίνδυνο να το δούμε να σαπίζει γρήγορα. Αν τα φύλλα είναι ακόμα πράσινα τότε το αιόνιο είναι ημιαδρανής και είναι δυνατό να το ποτίζετε τακτικά για να το διατηρείτε σε αυτή την κατάσταση. Σε αυτό το φυτό αρέσει το υγρό αλλά όχι υγρό έδαφος.

Το aeonium δεν είναι ευαίσθητο σε ασθένειες κήπου ή έντομα. Μερικές φορές θα δείτε ροζέτες από κοντά. Έτσι το φυτό προστατεύει τα ζωτικά όργανα από τις ακτίνες του ήλιου.

Τα διαφορετικά είδη

Υπάρχουν περίπου τριάντα είδη του γένους Aeonium. Κάποια προσφορά αξιόλογα χρώματα όπως και Aeonium arboreum var. σκούρο μοβ και τα μωβ χρώματά του. είδος Γκρίνοβια εν τω μεταξύ, παράγει λουλούδια που μοιάζουν με τις μαργαρίτες του α κίτρινος πολύ έντονο. Τέλος, τοαιώνιο μελανό στίγμα μπορεί να εκπλήξει από το χρώμα του (σχεδόν) εντελώς noire.

αιώνιο
Πιστώσεις: Maksims Grigorjevs / iStock

Clathre d’Archer/Anthurus d’Archer: ένας άτυπος μύκητας

πώς να καλλιεργήσετε το Coffea arabica;