συμβουλές για τη φροντίδα ενός βραχώδους φυτού

Το λουλούδι τοίχου είναι ένα όμορφο, πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό λουλούδι. Μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε βουνά έως και 2000 m υψόμετρο. Καλλιεργείται κυρίως σε rockeries και αναρρίχηση στους τοίχους. Ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο και αποκαλύπτει αρκετά σκούρα μοβ άνθη σε σχήμα χωνιού ή σωλήνων. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την καλλιέργεια λουλουδιών τοίχου.

Πού και πότε να φυτέψετε το λουλούδι του τοίχου;

Όπως συμβαίνει με πολλά λουλούδια, ο ιδανικός χρόνος φύτευσης είναι το φθινόπωρο για καλύτερη ανθεκτικότητα. Στο καμπαναριό των τοίχων αρέσει η μερική σκιά ή ο ήλιος αρκεί να μην είναι πολύ δυνατός.

Δεν του αρέσουν τα ρεύματα, οπότε φροντίστε να το προστατέψετε από τους ψυχρούς ανέμους. Όσον αφορά το έδαφος, θα ανθίσει σε συνηθισμένο χώμα κήπου, το οποίο είναι καλά στραγγιζόμενο και μπορεί ακόμη και να είναι ασβεστολιθικό. Μόνο η αποστράγγιση είναι πραγματικά σημαντική, ο τύπος του εδάφους έχει μικρή σημασία τελικά.

Credits: NataliaVo / iStock

Λα φυτεία

Δεν χρειάζεται να προετοιμάσετε το έδαφος πριν φυτέψετε το καμπαναριό τοίχου. Τοποθετήστε κάθε πόδι σε απόσταση 40 cm μεταξύ τους, που ισοδυναμεί με 6 έως 8 φλιτζάνια για 1 m². Όντας φυτό εδαφοκάλυψης, τα πόδια θα ενωθούν φυσικά για να καλύψουν το έδαφος.

Η συνέντευξη

Αυτό το στιβαρό φυτό δεν χρειάζεται πραγματικά συντήρηση. Απλά πρέπει να το ποτίσετε σε περίπτωση ξηρασίας ή πολύ ζεστού καιρού. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε απαλά τα ξεθωριασμένα λουλούδια για να διατηρήσετε την αισθητική πλευρά του φυτού.

Το λουλούδι τοίχου μπορεί να καλλιεργηθεί σε βραχόκηπους, σε γλάστρες, σε χαμηλούς τοίχους, σε μικρά περιγράμματα, σε πλακόστρωτα, στα διάκενα τοίχων ή ακόμα και σε κρεμαστές συνθέσεις.

Ασθένειες και παράσιτα

Αυτό το πολυετές, αν και ζωηρό, μπορεί μερικές φορές να είναι ευαίσθητο στη σκουριά ή το ωίδιο. Από την παρασιτική πλευρά, προσέξτε για γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια, αλλά και φυλλοβόλα που εξασθενούν το φυτό χωρίς να το σκοτώνουν.

φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα ενός πρωτότυπου εσπεριδοειδούς

ποια λουλούδια να δημιουργήσουν μια βουκολική ατμόσφαιρα;