συμβουλές για φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση

Ο κάκτος της ντάλιας είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές ποικιλίες της καλοκαιρινής περιόδου. Προσφέρει μια αρκετά απίστευτη χρωματική παλέτα και είναι ένα λουλούδι που μένει πάντα όρθιο ακόμα και με βροχερό καιρό! Στερεά ή ποικιλόχρωμα, τα πέταλά του σχηματίζουν αιχμές που θυμίζουν αυτές των κάκτων και μερικές φορές ελαφρώς κωνικά στα άκρα τους. Παρουσιάζονται με τη μορφή λαμπτήρων, μπορούν να βρεθούν προς πώληση σε κέντρα κήπου μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου. Σε γλάστρες ή στον κήπο, οι κάκτοι ντάλιες θα εξαχνώσουν τους χώρους σας. Μάθετε πώς να φυτεύετε και να φροντίζετε!

Πού και πότε να φυτέψετε κάκτους ντάλιες;

Οι ντάλιες φυτεύονται στο έδαφος μετά τους τελευταίους παγετούς μεταξύ των μέσων Μαρτίου και του Μαΐου. Είναι ένα φυτό που φοβάται έντονα τον παγετό. Επίσης, αυτό το λουλούδι εκτιμά ένα έδαφος καλά χαλαρωμένο σε βάθος, καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο, που παραμένει δροσερό το καλοκαίρι και κατά προτίμηση στο φως της μέρας. Επομένως, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε το έδαφος σκάβοντας σε βάθος.

Συντελεστές: Jolettamb / Pixabay

Πώς να φυτέψετε κάκτους ντάλιες;

Το στάδιο φύτευσης είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι αυτό που θα καθορίσει την καλή ανάπτυξη και ανθοφορία της ντάλιας.

  • Επιλέξτε μια τοποθεσία προστατευμένη από τον άνεμο, αλλά ηλιόλουστη.
  • Ξεκινήστε δουλεύοντας τη γη, αφαιρώντας όλες τις πέτρες και τα ζιζάνια.
  • Ενσωματώστε λίπασμα ή κοπριά.
  • Τοποθετήστε τους λαμπτήρες στο έδαφος, θάβοντάς τους περίπου 10 εκατοστά βάθος.
  • Ανάμεσα σε κάθε κόνδυλο κρατήστε μια απόσταση 80-100 cm.
  • Χτυπήστε ελαφρά το χώμα.
  • Ποτίστε γενναιόδωρα.

Σε γλάστρες θα φυτέψετε τις χαμηλές ποικιλίες. Οι ντάλιες θα βρουν πολύ καλά τη θέση τους στην άκρη ενός μπαλκονιού ή στη βεράντα.

Πώς φροντίζετε τις ντάλιες κάκτων;

Ο κάκτος της ντάλιας καλλιεργείται ακριβώς όπως και άλλες ποικιλίες ντάλιας. Είναι δυνατή η τοποθέτηση α παιδαγωγός για να αποτρέψετε το σπάσιμο των στελεχών κατά την ανάπτυξη. Όπως όλα τα φυτά βολβού, ο κάκτος της ντάλιας φοβάται περίσσεια νερού, με κίνδυνο να σαπίσει ο λαμπτήρας. Ωστόσο, το έδαφος πρέπει να διατηρείται ελαφρώς υγρό τακτικό πότισμα όλα μέσα αποφύγετε να βρέξετε τα φύλλα.

Φέρε λίγουγρό λίπασμα κατά την περίοδο ανάπτυξης, αλλά και κατά την ανθοφορία περίπου μία φορά την εβδομάδα. Θα είναι επίσης απαραίτητο να αφαιρέσετε τα ξεθωριασμένα φύλλα και λουλούδια καθώς προχωράτε.

Οι βολβοί θα πρέπει να έρθουν μέσα το φθινόπωρο (εκτός πιθανώς γύρω από τη Μεσόγειο). Όταν όλα τα φύλλα έχουν ξεθωριάσει, κόψτε τα στο επίπεδο του εδάφους και κόψτε τα. ριζώματα. Καθαρίστε τα με ένα πινέλο και στεγνώστε τα σε δροσερό δωμάτιο. Μπορείτε να τα ξαναφυτέψετε το καλοκαίρι.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Υβριδικό τριαντάφυλλο: η τεχνική για να δημιουργήσετε μια νέα ποικιλία τριαντάφυλλου!

Ιβίσκος: συμβουλές, συντήρηση, μεταφύτευση και ανθοφορία

Αλμπίζια ή δέντρο μετάξι: όλες οι συμβουλές φύτευσης και συντήρησης

10 συμβουλές για να φτιάξετε όμορφες ζαρντινιέρες

τι να κάνεις την άνοιξη για να δροσιστεί!