συμβουλές και προληπτικά μέτρα

Μερικές φορές σχηματίζονται βρύα στο γκαζόν στον κήπο. Τα αίτια αυτής της εμφάνισης είναι γενικά εύκολο να εντοπιστούν. Υπάρχουν επίσης πολλές μέθοδοι για να καθαρίσετε το γκαζόν από αυτά τα βρύα με φυσικό τρόπο χωρίς τη χρήση αντι-βρύων. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας.

βρύα στον κήπο

Η παρουσία βρύων συνδέεται συχνά με σκιασμένες περιοχές του κήπου. Για να αποφευχθεί η εμφάνισή του, είναι απαραίτητο να προωθηθεί η ανάπτυξη του γρασιδιού. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το γκαζόν αφαιρώντας τα κλαδιά του δέντρου που το καλύπτουν για να μεγιστοποιήσετε το φως του ήλιου.

Πιστώσεις: schulzie / iStock

Μέθοδοι για την αφαίρεση βρύων

Ένα καλό κούρεμα μπορεί να περιορίσει την εμφάνιση βρύων στον κήπο. Πρέπει να είναι τακτικό, δηλαδή μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και στη συνέχεια μία φορά κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η τομή δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή: δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 4 cm. Πράγματι, μια πολύ μικρή κοπή θα περιορίσει την ανάπτυξη του γρασιδιού και ως εκ τούτου θα προωθήσει την ανάπτυξη βρύων.

Η προσθήκη λιπάσματος θα δώσει ώθηση στο γκαζόν. Προτιμήστε τα οργανικά λιπάσματα, καθώς αυτά δεν θα βλάψουν τη ζωή (όπως μικροοργανισμούς) που βρίσκονται στον κήπο. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι όσο πιο κοντό έχει κοπεί το γρασίδι, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

Επιπλέον, η παρουσία γαιοσκωλήκων είναι καλό σημάδι, γιατί αερίζουν το έδαφος με τις στοές τους. Εάν δεν παρατηρείτε γαιοσκώληκες, τότε θα πρέπει να αερίσετε μόνοι σας το γκαζόν, γιατί όταν το έδαφος είναι πολύ συμπαγές, ο πολλαπλασιασμός των βρύων επιταχύνεται. Για αυτό, υπάρχουν αιχμές ή παπούτσια εξοπλισμένα με ακίδες για να τρυπήσουν το γκαζόν και έτσι να τον αερίσουν. Αυτή η επέμβαση γίνεται όλο το χρόνο.

Τέλος, το scarification είναι μια καλή μέθοδος για την εξάλειψη των βρύων που εισβάλλουν στο γκαζόν. Υπάρχουν πολλά μηχανήματα ικανά να σκαρώσουν τον κήπο. Αυτό εξαλείφει τις νεκρές ρίζες που κρατούν την υγρασία στην επιφάνεια και έτσι προάγουν το σχηματισμό βρύων. Γενικά, η απολέπιση του κήπου γίνεται δύο φορές το χρόνο.

Άφιξη του ιαπωνικού σκαθαριού στη Γαλλία: πρέπει να ανησυχούμε;

Ταΐζοντας τις παιώνιες την άνοιξη. 8 επιλογές για τάισμα παιώνιας την άνοιξη.