συμβουλές φροντίδας για αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου

Το clusier (ονομάζεται επίσης αυτόγραφο δέντρο ή clusia) είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου με ιδιαίτερα ελκυστικό και αειθαλές φύλλωμα. Αυτό το εξωτικό φυτό είναι εγγενές στη Φλόριντα, την Καραϊβική και τη Γουιάνα. Χρειάζεται ζεστασιά, γι’ αυτό και καλλιεργείται σε γλάστρες στα γεωγραφικά πλάτη μας. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για τη συντήρηση του ντουλαπιού.

Το φύλλωμα της συστάδας

Το clusier καλλιεργείται κυρίως για το υπέροχο και κομψό φύλλωμά του. Τα φύλλα είναι μακριά, έχουν μέγεθος μεταξύ 15 και 20 cm. Είναι πολύ λαμπερά και αντανακλούν ένα έντονο πράσινο. Είναι ένα αειθαλές.

Ακμάζων

Το clusier ανθίζει την άνοιξη, αλλά μόνο εάν είναι αρκετά ζεστό και υγρό. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο σπάνια βλέπουμε να ανθίζει το πιο στενό, επειδή η υγρασία σπάνια είναι αρκετά υψηλή. Τα άνθη του έχουν σχήμα στεφάνης και λευκά κρεμώδη, μερικές φορές ροζ.

Συντελεστές: passion4nature / iStock

Η συνέντευξη

Το clusier χρειάζεται πολύ φως όλο το χρόνο. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε το κάψιμο του φυτού. Δεν της αρέσουν ούτε τα ντραφτ.

Στο πιο κλειστό αρέσουν τα καλά στραγγιζόμενα και ελαφριά εδάφη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κλασικό χώμα για γλάστρα για πράσινα φυτά. Σκεφτείτε τις πήλινες μπάλες που θα τοποθετήσετε στον πάτο της κατσαρόλας βάθους 3 εκατοστών. Η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 18 και 25°C για αυτό το φυτό που δεν είναι καθόλου ανθεκτικό (14°C ελάχιστη).

Το πότισμα πρέπει να είναι τακτικό, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα σε δύο ποτίσματα. Φοβάται το στάσιμο νερό που μπορεί να σαπίσει τις ρίζες. Θυμηθείτε λοιπόν να αδειάσετε το πιατάκι κάτω από την κατσαρόλα. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε το φυτό σας σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου και να ψεκάσετε τα φύλλα.

Η μεταφύτευση γίνεται κάθε 3 χρόνια την άνοιξη.

Ασθένειες και κίτρινα φύλλα

Το clusier είναι ένα μάλλον εύρωστο φυτό. Μπορεί ακόμα να προσβληθεί από έντομα αλάτων. Φροντίστε λοιπόν να μην υπάρχουν λευκά σημάδια στα φύλλα.

Εάν τα φύλλα κιτρινίσουν, μπορεί να είναι επίθεση από ακάρεα αράχνης. Και αν το φυτό σας χάσει τα φύλλα του, μπορεί να προέλθει είτε από υπερβολικό πότισμα, είτε από έλλειψη φωτός ή από τη θέση του. Η κατσαρόλα επίσης δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή.

3 δέντρα με χρυσό φύλλωμα για να δείτε το φθινόπωρο

τα πάντα για το “saucissonier”