Ταΐζοντας τις παιώνιες την άνοιξη. 8 επιλογές για τάισμα παιώνιας την άνοιξη.

Για να γοητεύσουν οι παιώνιες τους γύρω με την πλούσια ανθοφορία τους το καλοκαίρι, πρέπει να γονιμοποιηθούν έγκαιρα. Τότε νιώθουν άνετα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς μεταμόσχευση. Για να γίνει αυτό, δεν αρκεί να χαλαρώσετε, να ποτίζετε τακτικά το φυτό, πρέπει να ξέρετε πώς να ταΐζετε τις παιώνιες την άνοιξη. Και επίσης να τηρείτε τα χρονικά πλαίσια που προτείνουν οι ειδικοί. Δεδομένου ότι σε κάθε στάδιο του σχηματισμού ενός θάμνου, χρειάζεται διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.

Ταΐζοντας παιώνιες: επιλογή της κατάλληλης ώρας και λιπάσματος

Αξίζει να ξεκινήσετε με το γεγονός ότι όλα είναι καλά με μέτρο. Το πολύ λίπασμα μπορεί να βλάψει την ποιότητα των λουλουδιών. Για παράδειγμα, πάρα πολύ άζωτο θα προκαλέσει την ανάπτυξη του φυλλώματος και πρακτικά δεν θα υπάρχουν λουλούδια. Επιπλέον, ο σχηματισμός μπουμπουκιών θα καθυστερήσει σημαντικά.

Έτσι, πριν σκεφτείτε πώς να ταΐσετε τις παιώνιες την άνοιξη για πλούσια ανθοφορία, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τον ακριβή χρόνο. Και αυτή η διαδικασία υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου – το πρώτο μισό του Μαΐου. Αλλά αυτό θα είναι μόνο το πρώτο στάδιο της εαρινής σίτισης των παιώνων.

Η δεύτερη είναι στα τέλη Μαΐου. Εάν μέχρι αυτή τη στιγμή η παιωνία αύξανε ενεργά την πράσινη μάζα της, τώρα είναι σημαντικό να διατηρήσει την ικανότητά της να σχηματίζει πολλούς μπουμπούκια.

Το λίπασμα για την πρώτη σίτιση υποτίθεται ότι αποτελείται από άζωτο και κάλιο. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να προστεθεί περισσότερο από το πρώτο στοιχείο. Η ποσότητα του αζώτου κυμαίνεται από 10 έως 50 γραμμάρια. Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα του εδάφους στο παρτέρι.

Το δεύτερο top dressing παρασκευάζεται από ένα μείγμα αζώτου, φωσφόρου και καλίου. Επιπλέον, ένας θάμνος υποτίθεται ότι παίρνει αυτά τα στοιχεία σε τέτοια ποσότητα: 10-15 g, 15-20 g, 10-15 g, αντίστοιχα.

Ταΐζοντας τις παιώνιες την άνοιξη με σύνθετα λιπάσματα

Ένα κοινό φάρμακο είναι το Kemira. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τρεις φορές ανά εποχή. Η πρώτη του ποικιλία είναι η Kemira-Universal. Εφαρμόζεται νωρίς την άνοιξη πριν την ανθοφορία. Οι παιώνιες αντιμετωπίζονται ξανά μαζί της μια εβδομάδα μετά την ανθοφορία. Είναι εύκολο να το εφαρμόσετε: βάλτε μια χούφτα λίπασμα σε μια εσοχή κάτω από έναν θάμνο και μετά πασπαλίστε το με χώμα.

Το δεύτερο top dressing πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας το παρασκεύασμα Kemira-Combi. Δεν χρειάζεται να το σκάψετε. Αρκεί να χύσετε στην επιφάνεια του εδάφους κάτω από τον θάμνο και να ποτίσετε το φυτό άφθονο. Αυτό το φάρμακο θα διαλυθεί εύκολα, επομένως θα πάει γρήγορα στην παιωνία.

Για φυτά που αναπτύσσονται για πολλά χρόνια χωρίς μεταμόσχευση, το οργανικό λίπασμα Baikal EM-1 είναι χρήσιμο. Περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς. Είναι σε θέση να βελτιώσουν τη δομή του εδάφους, επομένως, να βελτιώσουν τη γονιμότητά του. Αλλά πριν από τη λίπανση των παιώνων την άνοιξη με Baikal EM-1, υποτίθεται ότι θα αναμιχθεί με κομπόστ το φθινόπωρο. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το ως σάπια φύλλα για παιώνιες. Επιπλέον, το στρώμα λιπάσματος πρέπει να έχει πάχος από 7 έως 10 cm.

Φυλλώδες top dressing παιώνιας την άνοιξη

Είναι χρήσιμο τόσο για ενήλικους θάμνους όσο και για νεαρά φυτά. Συνιστάται να ψεκάζετε τις παιώνιες κάθε μήνα. Για την επικάλυψη φυλλώματος, υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται ποτιστήρι με λεπτό κόσκινο.

Η πρώτη επιλογή για το πώς να ταΐζετε τις παιώνιες, σε μια τέτοια κατάσταση, είναι οποιοδήποτε σύνθετο λίπασμα. Για παράδειγμα, το ορυκτό παρασκεύασμα Ideal. Πρέπει να διαλυθεί σε νερό, ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες που αναφέρονται στις οδηγίες.

Προκειμένου το φάρμακο να παραμείνει περισσότερο στις παιώνιες, υποτίθεται ότι προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα σαπουνιού πλυντηρίου στο νερό με λίπασμα. Μπορεί να αντικατασταθεί με σκόνη πλυσίματος. Η κατανάλωση απορρυπαντικών δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μια κουταλιά της σούπας ανά κουβά νερό.

Η δεύτερη επιλογή επικάλυψης με φυλλώματα πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχήμα με δύο στάδια. Το πρώτο πέφτει στις αρχές της άνοιξης, δηλαδή την εποχή που ο θάμνος μόλις φυτρώνει κάτω από το έδαφος. Αυτή τη στιγμή, οι παιώνιες χρειάζονται ουρία. Λαμβάνεται περίπου 50 γραμμάρια ανά 10 λίτρα νερού. Δεύτερο στάδιο: 1 ταμπλέτα μικρο-λιπάσματος προστίθεται στην ίδια σύνθεση ψεκασμού. Πραγματοποιείται 4 εβδομάδες μετά την πρώτη θεραπεία.

Στην τρίτη παραλλαγή της διαφυλλικής τροφοδοσίας, προτείνεται η χρήση ουρίας. Ο πρώτος ψεκασμός πραγματοποιείται επίσης στην αρχή της ανάπτυξης του πράσινου τμήματος. Και μετά από δύο εβδομάδες, προσθέστε ένα δισκίο ιχνοστοιχείων στο ίδιο διάλυμα.

Λίπασμα για παιώνιες από ψωμί

Οι κηπουροί χρησιμοποιούν αυτό το ντύσιμο για πλούσια ανθοφορία. Και δεν είναι δύσκολο να το κάνεις. Για ένα βράδυ βάζουμε μισό καρβέλι σε λίγο χλιαρό νερό και ένα ποτήρι ζάχαρη. Το πρωί, σουρώνουμε το περιεχόμενο και το ρίχνουμε σε έναν κουβά με νερό. Απομένει μόνο να χύσετε αυτό το λίπασμα σε παιώνιες που αρχίζουν να αναπτύσσονται.

Μετά από αυτό, απαιτείται η παραδοσιακή φροντίδα των παιώνων την άνοιξη, μια τέτοια κορυφαία ντύσιμο μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μαγιά. Μόνο αντί για ψωμί λαμβάνεται ένα πακέτο 100 γραμμαρίων μαγιά αρτοποιίας. Επιπλέον, αυτό το λίπασμα θα ζυμωθεί πιο γρήγορα.

Μια άλλη συνταγή για φαγητό με παιώνια, που αποτελείται από απλά υλικά, βασίζεται στην κοπριά κοτόπουλου. Υποτίθεται ότι χρειάζεται μόνο μισό λίτρο ανά κουβά νερό. Αυτό είναι απλώς για να επιμείνουμε ότι το λίπασμα θα πρέπει να είναι εντός δύο εβδομάδων. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε, αραιωμένο σε αναλογία 1 προς 3. Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, προσθέστε μια χούφτα στάχτη ξύλου.

συμβουλές και προληπτικά μέτρα

Τι να κάνετε με τις φράουλες την άνοιξη μετά το χειμώνα – φανταστικές φράουλες αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές.