τα πάντα για αυτήν την ασθένεια που προκαλεί σοβαρές βλάβες

Αν κάτι φοβούνται πάνω απ’ όλα οι κηπουροί, είναι οι ασθένειες που μπορούν να επιτεθούν στα διάφορα φυτά τους. Πρέπει να πούμε ότι μερικοί μπορεί δυστυχώς να είναι πολύ ύπουλοι. Στη συνέχεια μπορούν να εγκατασταθούν διακριτικά και σταδιακά χωρίς να φαίνεται απαραίτητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι επομένως δυνατό να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα φυτό είναι άρρωστο όταν είναι ήδη πολύ αργά για τη θεραπεία του. Για να φροντίσετε τα φυτά σας, πρέπει να ξέρετε πώς να διαγνώσετε γρήγορα ασθένειες και έτσι να τις γνωρίζετε. Βρίσκουμε συγκεκριμένα τη στεμφυλόζη της αχλαδιάς που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Τι είναι η στεμφυλίωση αχλαδιού;

Ενώ η στεμφυλίωση αχλαδιών είναι σχετικά πρόσφατη στη Γαλλία (η νόσος εμφανίστηκε στη Γαλλία το 1987), υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην Ιταλία και την Ισπανία. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, πρόκειται για μια ασθένεια που προσβάλλει τις αχλαδιές και προκαλεί σημαντικές ζημιές. Αρχικά, εμφανίζεται συγκεκριμένα στα φύλλα, με κυκλικά νεκρωτικά σημεία γενικά καφέ χρώματος που θα μεγαλώσει με τον καιρό, φτάνοντας στο σημείο να καταστρέψει μέρος των φύλλων. Συχνά εμφανίζονται μετά την ανθοφορία. Σταδιακά, οι κηλίδες θα απελαθούν στους καρπούς και μετά κινδυνεύουν να γίνουν κρούστα για να τα φτιάξουμε επιτέλους ακατάλληλο για κατανάλωση.

Πώς να καταπολεμήσετε τη στεμφυλίωση του αχλαδιού;

Πρώτα από όλα, πρέπει να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε την άφιξη της στεμφυλίωσης αχλαδιού. Μπορεί απλά να συμβεί αποφύγετε τη φύτευση ποικιλιών αχλαδιών που είναι επιρρεπείς σε αυτή την ασθένεια. Εάν είναι ήδη πολύ αργά και η ασθένεια έχει ήδη εκδηλωθεί, τότε θα πρέπει αφαιρέστε αμέσως τα μολυσμένα φύλλα και καρπούς για την πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι επαρκώς στραγγισμένο και όχι πολύ υγρό, καθώς αυτό είναι ευνοϊκός παράγοντας για τον πολλαπλασιασμό της νόσου. Θα πρέπει επίσης να δώσετε μεγάλη προσοχή διορθώσει τις ελλείψεις του εδάφους καθώς διατροφικές ανισορροπίες.

Υπάρχουν φυσικά χημικές λύσεις για την καταπολέμηση της στεμφυλίωσης του αχλαδιού με μυκητοκτόνες θεραπείες ακόμα κι αν πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί τις συνέπειες αυτού του είδους θεραπείας στο έδαφος σας.

Cottongrass: πώς να καλλιεργήσετε βαμβάκι;

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το υβριδικό οπωροφόρο δέντρο μεταξύ δαμάσκηνου και κερασιού